Playa de Arinaga

Playa de Arinaga

Mauritanian matkamme alkoi yllättävästä paikasta, Arinagan rannalta Kanarialla.
Tarvitsimme lentoyhteyksien takia yhden yön Kanarialla ja etsimme lentokenttähotellia Las Palmasin kentän läheisyydestä, mutta eihän sellaista ole, joten päädyimme hiukan kauemmas, Arinagaan.

Playa de Arinaga

Playa de Arinaga
Playa de Arinaga (Kuva: Pirkko Mäntysalo)

Arinagasta en tiennyt mitään, mutta myöhäisestä iltapäivästä aamuun, onko sillä väliä missä sitä on. Mutta Arinagapa yllätti oikein positiivisesti! Pieni vähän tuntemattomampi kylä eli omaa, pitkälti paikallista elämäänsä meistä, turisteista, välittämättä ja toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi yhdeksi illaksi. Jopa siinä määrin, että vähintään vitsailimme, että ehkä tänne pitää palata ensi talvena. Siis me, jotka olimme aikaisemmin olleet Kanarialla, Puerto Ricossa, viikon ja senkin yli 20 vuotta sitten.

Avenida Pescadores 57

Siinä missä Arinagan kylä yllätti positiivisesti, niin oli majoituksemmekin yllättävä!
Olimme varanneet Booking.comin kautta Casa Mar Azul -nimisestä paikasta kaksi huonetta, olimmehan matkassa kahden pariskunnan kokoonpanolla. Lentokenttäkyytimme jätti meidät sinisen talon eteen ja aikamme huhuiltuamme pääsimme talon muiden asukkaiden päästämänä sisälle ja saimme ohjeet soittaa majoituksesta vastaavalle, joka sitten ilmestyikin paikalle.
Ehkä Casa Mar Azulissa oli pari huonettakin vapaana, siltä aulasta käsin ainakin näytti, mutta syystä tai toisesta meille tarjottiin niiden sijaan majoitusta lähellä sijaitsevassa huoneistossa. Kovin hyvää selitystä tälle emme saaneet käännösketjua espanja – ruotsi – englanti pitkin, mutta edelleen asenteella, että yksi yö, samapa tuo, lähdimme kävelemään huoneistolle.

Osoitteessa Avenida Pescadores 57 meitä odotti kolme makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja kylpyhuone – ja merinäköala! Ok, menetimme yhden kylpyhuoneen, mutta siis, yksi yö ja olimme kaikki toisillemme tuttuja jo useamman vuoden takaa. Lähes talon alakerrassa oli vielä pieni supermarket, joten saimme helposti hankittua aamiaistarvikkeet ja illan juomat jääkaappiin ennen kuin lähdimme tutustumaan varsinaiseen Playa de Arinagaan, siis rannalle.

Playa de Arinaga

Playa de Arinaga
Valitsemamme makuuhuone. Käsimatkatavaroilla olimme liikenteessä. Huomaa myös wifi-viritys sängyn takana – pakko kääntää purkki, että sai salasanan luettua – ei ehkä ihan ammattimaista vuokraustoimintaa!
Playa de Arinaga
(Kuva: Pirkko Mäntysalo)

Rantabulevardilla auringonlaskun aikaan

Laskeva aurinko värjäsi mainittavan siistin rantabulevardin pinkein sävyin. Rantabulevardin penkeillä meitä luultavasti pysyvämmät kylän asukkaat istuivat iltaa ja itse rantabulevardilla reippaammat juoksivat meitä vastaan tai ohitsemme. Lukuisat sinikeltaiset kuntoilulaitteet olisivat mahdollistaneet monipuolisen lihastreeninkin.

Auringossa kimaltelevasta merestä erottui ensin pientä poikaa esittävä patsas ja vähän myöhemmin laiturilla istuva onkiva mies paljastui sekin patsaaksi. Auringonlasku keräsi laiturille pienen joukon kyläläisiä, mutta päätellen siitä, että vain me yritimme ikuistaa ympäristömme kameroilla tai kännyköillä, he kokoontuivat tänne ehkä joka ilta.

Playa de Arinaga Playa de Arinaga Playa de Arinaga Playa de Arinaga Playa de Arinaga Playa de Arinaga Playa de Arinaga

Auringonlaskun jälkeen söimme illallisen Miramar-ravintolassa. Ravintolan ruokalistalla oli ehkä hiukan enemmän vaihtoehtoja kuin mitä oikeasti saattoi valita, mutta löysimme itse kullekin mieluisan vaihtoehdon ja pidimme niitä hyvin toteutettuina. Jälkiruokien vaihtoehdot olivat supistuneet pariin saatavilla olevaan vaihtoehtoon, mutta crème brûlée toimii aina.

Playa de Arinaga
Miramarin mereneläviä (Kuva: Pirkko Mäntysalo)

Playa de Arinaga

Paluu Arinagaan?

Tutustuimme Arinagassa käyntimme myötä kevyesti Kanarialla kolmatta talvea talvehtivaan suomalaispariskuntaan ja he kehuivat meille “kyläänsä” estottomasti – ja ilmeisesti siis kokemuksella.
Arinagan ilmasto on useimmiten suopea vaikkei se Gran Canarian etelärannalla olekaan ja tosiaan, kylässä ei ole isoja hotelleja eikä siis juurikaan turisteja.

Pitäisiköhän sitä, oikeasti, poiketa Kanarialla vielä jonain toisenakin talvena? Ja viettää osa ajasta juuri Arinagasta? Huoneisto osoitteessa Avenida Pescadores 57 oli sekin ihan kiva – tosin en kyllä tiedä, että miten sen toisen kerran edes varaisi, Casa Mar Azulin tiedoissa sitä ei Booking.comissa näytä olevan, mutta ehkäpä sen kautta varauksen kuitenkin pystyisi jotenkin tekemään.

Playa de Arinaga
Huoneisto, jossa auringonnousun voi kuvata omalta parvekkeelta – aika hyvin, vai mitä!
Artikkelin avainsanoja
, ,

14 kommenttia

  • Kiitos Mira! Toden totta, vaikka emme rantalomien ystäviä ja sikäli “aurinkohakuisia” olekaan, niin valo on aina kiva lisä päivään 🙂

 • Kiva kuulla, että paikka yllätti positiivisesti. Itse olen Kanarialla käynyt viimeksi n. 15 vuotta sitten…

  • Kiitos Ansku! Tuolla tapaamamme suomalaispariskunta väittikin sen olevan tyypillisten Kanarian turistien keskuudessa vähemmän tunnettua aluetta.

 • Miksi ei, jos mieli tekee? Teillehän kanarian matka- loma😁 olisi suorastaa eksotiikkaa kaikkien muiden seikkailujen lomassa😊

 • Mielenkiintoinen paikka ja usein juuri nämä pikku kylät ovat kaikkein mielenkiintoisempia. Olemme olleet viimeksi Kanarialla viisi vuotta sitten. Olimme silloin Meloneraksessa. Todella kiva paikka!

  • Kiitos kommentista! Joskus isojen hotellien puute on todellakin kylälle/kaupungille eduksi!

 • Kaikenlaisia ylläyksiä sitä Gran Canarialta löytyykin! Tuolla voisin hyvin kuvitella viettäväni yhden stopoveryön, jos tarvetta on.

  Viikko Puerto Ricossa tai Playa del Inglésissä olisi ainakin minulle aikamoista kärsimystä, mutta Las Palmasia en voi liikaa kehua. Sieltäkin löytyy hiekkaranta ja suomenkieliset ruokalistat niitä kaipaaville, mutta samalla se on melkein 400 000 asukkaan espanjalainen kaupunki, ja muutaman korttelin päässä rannasta puhutaan jo pelkkää espanjaa. Erittäin tasokkaita mutta edullisia ravintoloita on paljon, ja vanhakaupunki on suuri, tunnelmallinen ja varsinkin iltaisin täynnä paikallisia.

  Bonuksena tulevat sitten lentoyhteydet eri puolille Länsi-Afrikkaa. Miten olisi piipahdus El Aaiúnissa / Laayounessa Länsi-Saharassa? Sinne on edullisia lentoja melkein päivittäin, tosin kesti jonkin aikaa vakuuttaa passintarkastaja siitä, että olin tulossa ihan hyvissä aikeissa. Itse kaupunki oli suoraan sanoen aika tylsä, ja tiukasti marokkolaisten otteessa.

  • Kiitos kommentistasi!
   Paluumatkalla yövyimmekin Las Palmasissa lähellä Canterasin rantaa ja ehdimme sunnuntain verran koluta kaupunkia, jossa oli karnevaalimeininki vielä parhaimmillaan.
   Tuosta Länsi-Saharasta olikin jo ystäviemme kanssa puhetta, etenkin kun Nouakchottissakin tapaamamme pariskunta oli tullut Länsi-Saharan kautta, mutta ehkä jätämme sen nyt kuitenkin toistaiseksi ja keskitymme enemmän käynteihin “oikeissa maissa”. Tosin oli pakko tarkistaa tuo, että miten edullisesti vaikka Laayouneen pääsisi ja todellakin, 85 euroa m/p Las Palmasista. Pitäisiköhän sitä, sittenkin …
   Ja tuosta passintarkastuksesta vielä – etenkin sen myötä, että yhden suomalaiset maailmanmatkaajat eivät päässeet viikko sitten Algeriaan – niin voi olla, että jotkut asiat ovat helpompia senioripariskuntana kuin nuorina miehinä 🙂

  • Vai evättiin Algeriassa maahanpääsy. Oran on yksi lempikaupunkejani, ja juuri pari päivää sitten mietin, että siellä ei taitaisi olla juuri nyt turvallista. Mietin sitäkin, mahtaisivatko päästää turistia maahan ollenkaan tuonne mielenilmaisusten keskelle. Nyt tuli vastaus sitten siihenkin. Toivottavasti tilanne rauhoittuu.

  • Näin kävi nuorille omatoimisille miespuolisille matkailijoille. Algeriaan oli myös lähdössä Arial Travelin ryhmämatka, joka pääsi onnistuneesti maahan 11.3. Kuulin yhdeltä tämän matkan osallistujalta, että olivat etukäteen tsekanneet lähetystöstä, että asian pitäisi olla ok, kun on dokumentoitu matkasuunnitelma ym. – ilmeisesti epäilivät, että ilman sen kummempia suunnitelmia omatoimisesti maahan pyrkineet olivat ajatelleet osallistua mielenosoituksiin tms. mitä eivät varmastikaan olleet ajatelleet, mutta halusivat nyt sitten ajatella näin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.