Kesäretki Tanskaan

Bornholm pyyhe

Jo tutuksi tulleeseen tapaan olemme tänään päättyvän kesäisen Tanskan reissumme varrelta julkaisseet päivittäin Meriharakan Facebook-sivuilla lyhyen tekstin ja pienen kuvakokoelman muodossa matkakuulumisiamme tuoreeltaan.

Tässä linkit näihin päivättäisiin juttuihin myös vain blogiamme seuraaville – kuvatkin voit katsoa linkeistä myös ilman Facebook-tunnusta, sillä blogin Facebook-sivujen lukeminen ei vaadi omaa Facebook-tunnusta.

Kööpenhamina: Nyhavn ja Christianshavn

Kööpenhamina: Shoppailua ja voileipiä

Pyöräily on loistava tapa kierrellä Kööpenhaminaa, mutta valokuvaamista se vähän rajoittaa. Täällä kun pyörälläkään ei voi pysähtyä milloin vaan missä vaan, sillä pyörätiet ovat lähes ruuhkaisia ja etenkin risteyksissä pitää olla tarkkana muiden pyöräilijöiden kanssa.

Samaisen päivän iltana kävimme tapaamassa tanskalaisia maailmanmatkaajia, mutta tästä enemmän vähän myöhemmin ehkä omana blogijuttunaan. Kävimme myös matkan ainoassa matkablogeista poimitussa ravintolassa, eli Slidersissa. Ihan hyvähän se(kin) oli!

Kööpenhamina: Pieni merenneito ja Tivoli

Juhannusjuhliin Bornholmille

Kööpenhamista matkasimme Rönneen, Bornholmin suurimpaan kaupunkiin, lentäen. Lautallakin olisi päässyt, Ruotsin Ystadista – tai bussilla Kööpenhaminasta Ruotsin kautta samaisella Ystadin lautalla. Mutta lentäminen tuntui sittenkin yksinkertaisimmalta.

Ensimmäisenä iltana Bornholmilla pääsimme lopulta mekin, pari päivää Suomen juhannuksen jälkeen, juhannustunnelmaan.

Bornholm – saaren länsiosa

Bornholmissa on, tietysti, Itämeren saarena, paljon samaa kuin Gotlannissa. Myös sikäli, että monet kiertävät tasaista saarta pyörällä. Me valitsimme vuokra-auton, sillä välimatkat ovat kuitenkin sen verran pitkiä, että kovin moneen kohteeseen emme muutamassa päivässä olisi pyörällä ehtineet. Nyt ehdimme kahdessa päivässä kiertää niin saaren länsi- kuin itäpuolta ja viettää vielä päivän Rönnessäkin.

Bornholm – saaren itäosa

Svanekeniin osuimme samaan aikaan kuin monen monta norjalaista nuorista koostuvaa torvisoittokuntaa, joten vierailumme ajan koko pieni kaupunki oli täynnä musiikkia.
Tässä linkki yhteen ”musiikkivideoistamme”.

Rönnen vanha kaupunki

Christiansö ja neljäs kirkko

Purjehtien Bornholmilla käyneet ystävämme kehuivat vuolaasti myös pientä Christiansön saarta, jonne veneetönkin pääsee Gudhjemistä lähtevillä laivoilla. Tällä kertaa emme kuitenkaan käyttäneet n. 6 tuntia yhdestäkään kolmesta päivästämme Christiansöhön, etenkään kun vielä kesäkuussa ei ollut tarjolla iltalähtöä, jolloin retken olisi voinut tehdä klo 15 lähdöllä, jolloin aamupäivällä olisi hyvin ehtinyt muutakin. Mutta jääpähän sitten jotain ensi kertaankin! Toisella Itämeren saarella, Gotlannissa, olemme käyneet monen monta kertaa, joten ehkä palaamme vielä Bornholmillekin?

Christiansön lisäksi meiltä jäi näkemättä saaren neljäs pyöreä kirkkoa: Osterlars, Nyker ja Nylars tuli katsottua, mutta Ols jäi näkemättä.

Suosittelen siis, tämän retkemme kokemuksella, Bornholmille ainakin neljää päivää – me olimme tulo- ja lähtöpäivän lisäksi saarella vain kolme päivää.

Bornholmin kartta

Jo nämä lyhyet jutut vilisevät saaren paikannimiä. Jos haluaisit sijoittaa jonkun niistä kartalle, niin tässä saaren kartta. Klikkaamalla kartta aukeaa suurempana – ja toivottavasti luettavana.

Bornholm map

 

Tags from the story
,
Join the Conversation

10 Comments

 1. Näyttääpä idylliseltä tuo Bornholm.
  Mulla oli pieni Tanskan kiertomatka suunnitelmissa tälle kesälle. Mutta koska jouduin siirtämään lomaani parilla viikolla eteenpäin ja paikallinen ystäväni ehtii lähteä omille lomilleen Färsaarille en nyt sitten menekään maisemiin tänä kesänä. Joka tapauksessa näyttää niin viihtyisälle, että haluan kyllä ehdottomasti tuon reissun toteuttaa joku toinen ajankohta ja nähdä muutakin kuin vain tähän astisen Kööpenhaminan.

  1. Kiitos Katja! Mekin olemme usein ”jämähtäneet” Kööpenhaminaan, mutta senkin lähistöllä on muitakin kivoja kohteita. Ja merellisiä kesäkohteita on tietysti paitsi Bornholm myös Pohjanmeren rannoilla paljonkin.

  2. Ystäväni asuu Århusissa eli maata pitkin oli tarkoitukseni sinne edetä Kööpenhaminasta Odensen kautta rannikkoa tutkien. No ehkä ensi kesänä sitten :)

   Tänä kesänä suuntaan sitten toisen ystävän luokse tutkimaan samalla St. Michelin verran Normandiaa ja muuten Bretagnen aluetta Ranskasta. Ei toivottavasti huono vaihtoehto tämäkään.

 2. Kööpenhaminassa olen käynyt reilut kymmenen vuotta sitten viimeeksi ja ehkä voisi olla aika käydä lähitulevaisuudessa siellä vaikkapa viikonloppu reissulla. :) Kesäinen Kööpenhamina näyttää niin kauniilta. Nuo saari vinkit ovat myös hyviä, ne pitää pitää mielessä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Enimmäkseen kesäistä Kööpenhaminaa mekin olemme kokeneet – toki jokunen työreissu kauan sitten taisi osua syyssateisiinkin, mutta niillähän ei paljoa ulos ehdi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenna! Bornholmilla, kuten Gotlannilla tai Ölandilla, tavoittaa kyllä kivasti kesätunnelman.

 3. says: Rosa

  Vaatii kyllä aikamoista rohkeutta hypätä pyörän selkään Käpiksessä. Katsoin vähän kauhulla viime syksynä pyöräilyn tahtia. Siinä ei tosiaan pysähdellä ihan milloin vain.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rosa! Ei se nyt sitten kun siinä pyöräilijöiden liikennevirrassa on, ole ihan niin kamalaa, kuin miltä se ensin vierestä saattaisi näyttää, mutta asiaan on kyllä keskityttävä!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *