Tanskassa ei ole ihan halpaa

Tanska kustannukset feature

Emme tapaa valita matkakohteita ensisijaisesti hinnan tai hintatason perusteella.
Kesäreissu Tanskaan ei ollutkaan halvimmasta päästä vaikkemme erityisiä viiden tähden valintoja tehneetkään.

Lennot

Matkareittimme oli Helsinki – Kööpenhamina, Kööpenhamina – Rönne ja takaisin samana iltapäivänä/iltana reittiä Rönne – Kööpenhamina – Helsinki. Menon Kööpenhaminaan ostimme Norwegianilta, hinta ja aikataulu olivat sopivia. Kööpenhaminan ja Rönnen välillä ei taida muita vaihtoehtoja ollakaan kuin DAT – Danish Air Transport. Paluulennoille oli tärkeää saada mukana matkustanut yksi yhteinen matkalaukku siirtymään automaattisesti jatkolennolle ja tällaisen yhdistelmän tarjosi DAT + Finnair.

 • Hki – Kööpenhamina: 128 euroa
 • Kööpenhamina – Rönne: 190 euroa (ei siis kaikkein kilpailluin reitti!)
 • Rönne – Kööpenhamina – Helsinki: 425 euroa – eli lennot 372 euroa per nuppi
Copenhagen Airport Tanska kustannukset
Kotimatka Bornholmilta Kööpenhaminan kautta Helsinkiin alkamassa
Ronne ilmasta
Hei, hei Bornholm! (kuvassa lähinnä Rönnen satama ja punakattoinen kaupunki)

Hotellit

Jo ennen lentojen varaamista varasimme hotellin Rönnestä. Alunperin oli tarkoitus lähteä matkaan vähän aikaisemmin, mutta Bornholmin hotellit olivat ääriään myöten varattuja tanskalaisen politiikkaviikon, Folkemoedetin, takia. Onneksi, tälläkin kertaa, aloitin hotellista.

Best Western Plus Hotel City Copenhagen

Kööpenhaminan varaushetkellä (huhtikuun puolivälissä) jo niukasta tarjonnasta valitsimme jo tutuksi tulleen City-hotellin lähellä Kongens Nytorvia ja Nyhavnia. Valitettavasti en huomannut tällä kertaa varata Superior-huonetta ja Standard-huone olikin pienoinen pettymys: huone oli pieni eikä siinä ollut ilmastointia eikä jääkaappia. Kesäkuussa kummallekin olisi ollut käyttöä. No, hotellin sijainti oli sentään edelleen hyvä, pyörät sai helposti vuokralle hotellilta ja aamiainen oli enemmän kuin hyvä.

Hotelleista maksoimme:

 • Hotel City: 782 euroa (3 yötä, 261 euroa yö, sisältäen aamiaiset)
 • Hotel Griffen: 764 euroa (4 yötä, 191 euroa yö, sisältäen aamiaiset)
Nyhavn Copenhagen Tanska kustannukset
Nyhavn oli melkein kulman takana
Hotel City Copenhagen
Aamiaisjuustoa tanskalaisittain: aloin heti miettiä, että paljonkohan leikkuri maksaa, paljonko palajuusto olisi edullisempaa kuin valmiiksi viipaloitu, eli kauanko tuota pitäisi käyttää ennen kuin se kannattaisi – kahden hengen taloudessa :-)
Hotel City Copenhagen Tanska kustannukset
Kreikkalaista jogurttia, hunajaa, granolaa ja mustikoita – nam!

Hotel City Copenhagen

Hotel Griffen

Hotel Griffenin, joka sijaitsee rannalla melko lähellä Rönnen keskustaa, valitsin vielä siinä vaiheessa kun olimme kahden vaiheilla sen suhteen, että vuokraammeko Bornholmilla auton vai emme. Loppumetreillä päädyimme auton vuokraamiseen, mikä olikin todella hyvä päätös, mutta emme sitten enää kuitenkaan miettineet hotellia uudelleen.

Bornholmilla on tietysti aika sama missä asuu, kun esimerkiksi lentokentälle ei miltään suunnalta ole 30 kilometriä pitempi matka. Mutta ei Rönnekään huono valinta ole, onhan se tavallaan melko keskellä saarta, eli matka saaren itä- ja länsiosiin on kumpaankin yhtä lyhyt. Lapsiperheiden kannattanee valita joku rantahotelli vaikka Dueoddenin hiekkarannan läheltä, mutta rantaelämästä piittaamattomille aikuisille Rönne on hyvä valinta.

Griffen oli hotelliksi melko iso ja siinä mielessä persoonaton, mutta huone, merinäköalalla oli melko iso ja tyylikkään skandinaavisesti sisustettu. Merinäköala oli kiva, mutta hotellin ja meren välissä oli melko vilkkaasti liikennöity tie, joka esti pitämästä parvekkeen ovea auki ainakin joihinkin aikoihin illasta/aamusta liikenteen melun takia.

Auton sai helposti parkkiin hotellin pihalle, ilmaiseksi ja aamiainen oli ihan riittävän hyvä, jopa neljä päivää peräkkäin nautittuna!

Hotellissa on myös kylpylä ja aurinkoterassi porealtaineen, mutta emme sitten ”ehtineet” niihinkään vaikka muutaman kerran oli vähän ajatuksissa käydä uimassa, mutta sitten se taas jäi.

Kävimme myös katsastamassa edistyksellisen vihreäksi mainitun GSH-hotellin kaupungin toisella laidalla, mutta ainakaan sen huoneista ei olisi ollut merinäköalaa, jota me arvostimme.

Hotel Griffen Bornholm
Hotel Griffen Bornholm Tanska kustannukset

Hotel Griffen Bornholm
Taas uusi juttu aamiaisella: ”päällystesuklaa”
Hotel Griffen Bornholm
Hotel Griffen Rönnen satamasta katsottuna

Pyörät ja autot

Hotel Citystä lainasimme pyörät kahtena päivänä. Ne maksoivat 100 DKK per henkilö per päivä, eli yhteensä kahdelta päivältä 54 euroa.

Bornholmin pieni, muttei kuitenkaan ihan pyöräillen kierrettävissä oleva saari, vaatii melkein auton. Toki busseillakin pääsee, mutta valitettavasti emme osaa niistä kertoa sen enempää, sillä meillä oli auto käytössä koko saarella viettämämme ajan. Auto oli Aviksen, mutta vuokrasimme sen CarFlexin kautta – sattui netissä vastaan ja oli merkittävästi halvempi kuin suoraan vaikka Avikselta.
Omavastuun poistoa varten otimme lopultakin Norwegianin tarjoaman jatkuvan vakuutuksen – voi olla, ettei se ole paras ja kattavin, mutta toivottavasti siitä kuitenkin olisi jotain iloa tarvittaessa. Tällä kertaa ei onneksi tarvittu, eli auton kanssa ei ollut mitään ongelmia.

 • Nissan Qashqai, automaatti, 4 vrk: 159 euroa
 • Bensakulut (kilometrejä n. 250): 34 euroa

Vain Hammerhusin paikoitus oli maksullinen: 4 euroa per 6 tuntia. Emme kyllä viettäneet tuolla 6 tuntia, mutta tuo oli minimihinta.

Pyörä Kööpenhamina Tanska kustannukset
Hotellin pyörät olivat 7-vaihteisia kaupunkipyöriä

Pyörä Kööpenhamina

Nissan Qashqai
Vuokra-Qashqaimme

Bensan hinta Tanska 2019 Tanska kustannukset

Lentokenttäkuljetukset ja -paikoitus

Kööpenhaminassa matkat lentokentältä Kongens Nytorville sujuivat kätevästi metrolla hintaan 36 DKK per henkilö per suunta, eli yhteensä 19 euroa.

Helsingissä auton paikoitus P5:een maksoi viikolta 56 euroa.

Muuta

Muut isoimmat matkaan liittyvät kulut olivat pääsymaksut Tivoliin: 32 euroa kahdelta, Kraemmerhusetiin Bornholmilla 8 euroa ja muutama pieni matkamuisto (mm. vanhan Tanska-magneetin päivitys)  8 euroa.

Matkakulut yhteensä (kahdelta)

Varsinaiset matkakulut olivat siis 2 663 euroa.

Copenhagen Tivoli
Tivoli on on myös puutarha

Hiukan ruokakuluista

Olen yleensä jättänyt ruokakulut kokonaan pois näistä kustannusyhteenvedoista, sillä oikeastaanhan – mielestäni – ruoka ei ole matkaan liittyvä kulu, sillä syömmehän me kotonakin. Tosin matkoilla syömme enemmän ravintoloissa ja kahviloissa kuin kotona, mutta useimmissa kohteissa siitä huolimatta ruokaan menee vain suunnilleen saman verran kuin ruokaan kotonakin menisi.

Tanskassa päivittelimme kevyesti ruuan hintaa useampaan otteeseen: meistä päivän pääaterian keskihinta kahdelta (ilman alkoholijuomia) luokkaa 40-45 euroa oli ainakin vähän enemmän kuin Suomessa ravintolassa lounaita syödessämme ja innostuinkin sitten tarkistamaan, että normaalina viikkona maksamme näköjään Suomessa ruuasta n. 240 euroa (saattaa sisältää muutaman ravintola/kahvilakäynninkin). Tanskassa käytimme rahaa ruokaan viikon aikana jokseenkin tarkkaan tuplasti tuon, eli n. 490 euroa. Toki ostamalla ruuat ja juomat kaupasta olisi varmaan Tanskassakin päässyt paljon halvemmalla, mutta se ei ollut tavoitteemme.

Ruoka Tanska
Annokset olivat kyllä usein isoja! Tässä Club Sandwich Cafe Gustavissa Rönnessä.

Shoppailua!

En myöskään miellä mahdollisia ostoksia matkakuluiksi ja hyvin harvoin itse asiassa matkoilla päädynkään tekemään jääkaappimagneetteja suurempia ostoksia. Tanskassa tulin mahtavan tarjonnan ja kesäalennusmyyntien siivittämänä ostaneeksi mekon (Bitte Kai Rand), puseron ja huivin (Masai), hameen ja neulepuseron (Gudrun Sjöden) ja vielä yhden huivin (Magasin du Nord). Lassekin osti pari t-paitaa. Onneksi oli yksi (yhteinen) matkalaukkukin matkassa, niin saatiin kaikki ostokset kotiinkin!

Masai Tanska
Uuden Masain pusero ja huivin otin hellepäivänä heti käyttöön!

P.S. Nyttemmin olen kirjoittanut lähes kaikista matkoistamme kustannusyhteenvedonkin. Tätä kirjoittaessa tulin tarkistaneeksi, että miten edelliseltä Kööpenhaminan matkaltamme kesällä 2013, kirjoitinko tällaisen jo siitäkin. Ja näyttikin olevan, että nämä kustannuserittelyt alkoivat juuri noihin aikoihin, että kesän 2013 Kööpenhamina + Färsaaret -reissu on mukana blogimme ensimmäisessä kustannusyhteenvedossa – tuolloin myös noin viikon matka maksoi näköjään 1 852 euroa kahdelta (sisältäen vain lennot ja hotellit).

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

20 Comments

 1. says: Tuuli

  Oih, kivoja ostoksia! Tällä kertaa vähän runsaammin kuin jääkaappimagneetti? Minullekin Kööpenhamina olisi täynnä houkutuksia, tanskalaiset vaatteet on ihan parhaita. Varmaan paras koskaan ostamani mekko on juuri Bitte Kai Randin. Muutenkin vaikuttaa kivalta kesäretkeltä. Aika huikeat nuo Köpiksen hotellihinnat, halpaa ei tosiaan ole.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuuli! Olen, minäkin, tosiaan tykästynyt tanskalaiseen designiin. Onneksi edes sisustuspuolen tavarat ovat usein jo sen kokoisia, että ne pitää kyllä suosiolla jättää kauppoihin reissuilla :-)

 2. Arvostan tällaisia budjettipostauksia! :) Hotellit ovat kyllä todellakin hinnoissaan, huhhuh. Itse harvoin nukun reissuillani hotelleissa, mikä onneksi laskee kustannuksia, mutta Kööpenhaminan olen silti jättänyt väliin kovan hintatason vuoksi. Haaveilen kyllä joskus vielä sinne lähteväni! :)

  Itsekin rakastan tanskalaista designia, joten siinäkin mielessä Köpiksen reissu olisi uhka kukkarolle :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Iida!
   Paitsi, että hotellit ovat tuolla suunnalla hinnoissaan, niin kannattaa muistaa, että ne ovat usein hyvinkin varattuja, eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

 3. Perusteellinen budjettiselvitys! ? Mulla on ehkä vähän liiankin höveli tapa olla erittelemättä kustannuksia tai laskea kulunutta kokonaissumnaa, olisi kyllä mielenkiintoista ja voisi avata silmiä.
  Aika kovat hinnat tosiaan Tanskassa, mutta onneksi annokset olivat hyvän kokoisia :D Mulla on ainoastaan hyviä ruokamuistoja omalta Köpiksen reissulta, oli tunnelmallisia ruokapaikkoja ja maistuvaa ruokaa.
  Ja tuo sinun uusi pusero on todella kaunis :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Emilia! Kun näitä pitempään tekee, niin aika hyvin pystyy myös etukäteen arvioimaan, että mitä joku reissu tulee maksamaan – kysehän on useimmiten aika paljon muustakin kuin siitä, että saako johonkin kohteeseen halvat lennot :-)
   Ehkä tuo pusero todella oli hyvä ostos …

 4. Ihanan perusteellinen budjetointi. Itse en tällaiseen kykene paitsi työmatkoilla kun se on pakko.
  Tanska on kyllä kiva maa ja kaikki on mukavasti lähellä . Mutta hinta on monesti ollut meilläkin se, mikä on ohjannut reissut viimevuosina muualle. Lagolandissa tosin kävimme muutama vuosi sitten, mutta niitä kustannuksia ei kukaan halua laskea.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anu! Budjettiahan meillä ei varsinaisesti ollut, nämä ovat kyllä jo ihan toteutumia … Valitsemme kesäisin kohteeksi usein Suomen tai Pohjoismaat, hintatasosta huolimatta, sillä ainakaan noihin muutama viikko sitten vallinneisiin Pariisin 40+ helteisiin emme haluaisi päätyä.

 5. Ihana pusero! ?
  Tanska ei tosiaan ole halvimmasta päästä, mutta rahalle kyllä useimmiten saa oman kokemukseni mukaan vastinetta. En ole itse budjettimatkaaja, mutta joskus harmittaa jos tulee maksettua turhista lupauksista. Nuo teidän hotellit näyttävät hintansa veroisilta. Ja aamiaiset myös, oi nam.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Oletkin jo ainakin toinen, joka kehuu puseroani. Tuo on kyllä totta, että Tanskassa ja yleensäkin Pohjoismaissa kaikki sitten on myös siistiä, puhdasta ja toimivaa, eli sikäli rahalle saa vastinetta.

 6. Kiva postaus Tanskan reissusta ja kuluista. Vaikka Tanskaan lennot eivät hirveästi maksakaan, niin kyllä siellä ihan vain syöminen ja nukkuminen maksaa :) Vaatteet ja sisustushommat ovat siellä kyllä aivan ihania ja itsellekin tarttunut jotain mukaan. Köpiksessä olen myös syönyt elämäni kalleimman smoothien 12€ ?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mirva! Aika monessa Länsi-Euroopan kohteessa tilanne on jo se, että kannattaa ensin miettiä majoitus ja sen jälkeen vasta tsekata lentoja, sillä majoitukseen menee joka tapauksessa enemmän kuin lentoihin, jos aikoo hotellitasoisesti asua!
   Tanskalaiset osaavat kyllä tuon designin, ehkä jopa suomalaisia paremmin, kun puhutaan sellaisesta arjen designista ja muodista.

 7. Kattava budjettipostaus ja sai kuulostamaan lähimaissa matkailun aika hintavaksi. :) Itse kun harvemmin teen yhteenvetoja kuluista (vielä vähemmän blogiini), niin ei tule avattua paljonko oikeasti matkaan meni. Tottahan se on, että lento on vain pieni siivu. Eniten kuluttaa usein juuri hotelli ja se miten haluaa syödä ja herkutella ja käyttää palveluita perillä. Teidän hotellivalinnat ja aamupalat (mikä on itselleni yksi tärkein) kuulosti toimiville!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Riippuu tietysti kohteesta, mutta ainakin länsimaissa alkaa olla niin, että lennot ovat niin kilpailtuja, että niiden hinta on peanuts verrattuna kivan hotelliyöpymisen hintaan!

 8. says: Sini

  Kyllä Tanska on hintava, siitä ei pääse mihinkään. Köpis on kuitenkin niin kiva kaupunki, että sinne menisi mielellään uudelleenkin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sini! Tanska on hintava, mutta niinhän me kaikki olemme, Pohjoismaat :-) Mutta kuten joku tässä kommentointiketjussakin taisi jo todeta, niin kyllä rahalle sitten tapaakin saada vastinetta, eli palvelut ovat toimivia ja mahdolliset hankinnat laadukkaita.

 9. Budjettipostauksia, jes! Näitä on aina mielenkiintoista lukea ja vertailla vähän omaan kuluttamiseen. :) Vaikken varsinaisesti matkusta edullisen hintatason perässä, hirvittäisi itseä maksaa noin paljon Tanskan reissusta. Toisaalta, ootte olleet hyvissä hotelleissa joten sellaisesta kertyy helposti isompi osa budjetista.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Veerapirita! Olemme, tähän ikään mennessä, jotenkin sisäistäneet sen ajatuksen, että matkalla pitäisi voida asua saman tasoisesti kuin kotonakin ja sillä logiikalla, vaikka näistäkin hotellihuoneista maksoimme ihan kohtuullisesti, niin olisimme Kööpenhaminassa mielellämme maksaneet vielä upgradestakin vähän isompaan huoneeseen, mutta sellaisia ei nyt ollut vapaana.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Tarkkaan ottaenhan aleostoksetkaan eivät koskaan kannata, eivät ainakaan, jos ennen sen puseron ostamista vaatehuoneessa on vähintään tusina muuta samantyyppiseen tilanteeseen sopivaa :-) Mutta onneksi sentään tiesimme Tanskan hotellien hintatason ennen lentojen ostamista, eli emme enää ainakaan tee sitä vieläkin ilmeisen yleistä mokaa, että ostetaan halvat lennot ja sitten ihmetellään kun kohteessa yksikin yö kelvollisessa majoituksessa maksaa enemmän kuin ne lennot.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *