Trinidad & Tobago ei elä turismista

Trinidad & Tobago

Guyanassa tunnelma oli presidentinvaalien jälkimainingeissa sen verran kuumottava, että jatkoimme ihan mielellämme matkaa Trinidad & Tobagon saarivaltioon eteläisellä Karibialla.

Valtio koostuu kahdesta saaresta, joista turistin näkökulmasta vaikuttaa, että työt tehdään Trinidadilla ja elämästä nautitaan Tobagolla. Valkohiekkaiset rannat ovat Tobagolla – Trinidadilla, etenkin saaren eteläosissa, Etelä-Amerikan mantereelta Atlanttiin laskevat isot joet värjäävät vedet ruskeiksi eikä maisema ole enää tyypillistä Karibiaa.

Tobago

Saavuimme Trinidad & Tobagoon lauantaina, joten olikin hyvä aloittaa viikonloppu täällä Tobagolla. Coco Reef -hotelli oli ihan kelvollinen resortti-tyyppinen hotelli, josta ei välttämättä olisi tarvinnut poistua lainkaan. Aallonmurtajan suojassa olevassa laguunissa oli hyvä uiskennella ja vaikka snorklatakin, ravintolat tarjosivat buffet-lounaita ja -illallisia (jotka skippasimme, kun emme buffettien ystäviä ole) ja baarista sai värikkäitä drinkkejä.

Vähemmän rantaelämästä välittävinä poistuimme kuitenkin sunnuntaina saarikierrokselle ja näimme muitakin saaren rantoja, reippailimme täälläkin yhdelle vesiputoukselle ja turhautimme itsemme yrittäessämme vangita kolibrien lentoa kameralla. Ruokaakin löytyi hotellin läheltä pikaruokapaikoista pienempinäkin annoksina kuin hotellin buffeteista.

Trinidad

Viikonlopun jälkeen maanantai-aamuna jatkoimme pääkaupunkiin Port of Spainiin. Kiertelimme kaupunkia iltapäivän verran energisen paikallisoppaan kanssa ja majoituimme lopuksi Hiltoniin, joka eroaa useimmista maailman hotelleista siten, että hotelli sijaitsee siten rinteessä, että sen aula on huipulla ja kerroksiin laskeudutaan hissillä alaspäin. Business-hotelli ei kuitenkaan ihan onnistunut vastaamaan turistin tarpeisiin: iltapäivällä ainoa vaihtoehto myöhäiselle lounaalle oli huonepalvelu ja seuraavana aamuna jatkoimme matkaa niin aikaisin, että aamiainenkin korvautui mukaan saatavalla aamiaispaketilla.

Huonepalvelun vuohenjuustosalaatti (josta ei tullut edes kuvaa otettua) oli kuitenkin ihan loistava, etenkin karamellisoidut hasselpähkinät salaatin ja kuivattujen karpaloiden joukossa. Pitäisiköhän yrittää selvittää miten tuollaisia karamellisoituja hasselpähkinähippuja voisi tehdä?

Hilton Trinidad
Luontoa Port of Spainin Hilton-hotellissa Trinidadilla

Trinidadin tarinoista lisää myöhemmin, mutta muutaman niistä voit lukea jo Facebookin kuvakokoelman kuvien kommenteista. Esimerkiksi tarinan prinsessan linnasta, joka on ”Magnificient Seven” yli 100 vuotta vanhojen talojen muodostaman rivistön viimeisenä.

Matka jatkuu Curacaolle

Tämänkertaisen kiertomatkamme päätteeksi käymme vielä Curacaolla ja Aruballa, niin saamme kasaan myös koko ABC-saarten sarjan. Bonairella tulin joskus jo aika montakin vuotta sitten täyttäneeksi puoli vuosisataa :-)

Trinidad ja Tobago

Join the Conversation

10 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Tämänkin kiertomatkamme alun kohteet (Suriname, Guyanat, Tobago, Trinidad) olivat kaikki sellaisia, ettei muista turisteista pahemmin ollut haittaa. Ei niin, että hotellit olisivat olleet autioita, mutta eivät juuri esimerkiksi rannat olleet missään ruuhkaisia. Kyllä tuollaiseen laguuniin kerralla pari-kolmekin ihmistä mahtuu uimaan :-)

 1. says: Terhi

  Hienoa jos voi olla koko rannan kunkku. Trinidadillekin on tietenkin hyvä jos tulee öljytuloillaan toimeen niin ei välttämättä tarvitse satsata turismiin. Eri asia on miten kauan öljyllä enää rikastutaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Vastaavia öljyvaltioesimerkkejä on tietysti maailmalla paljon, yhtenä tulee mieleen vaikka Algeria, joka on samaan tapaan ajanut alas maataloutta ja viitannut pitkälti kintaalla turismille, kun rahaa on tullut muutenkin.

 2. Kiehtovaa, tämä on sellainen osa Karibiaa mikä on itselle täysin mysteeri. Saarivaltioille suo mielellään vapauden olla riippuvaisia turismista (etenkin näinä aikoina).

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Trinidad ja Tobago on tietysti monelta matkailijaltakin jäänyt vähemmälle, kun sinne ei erityisesti turisteja houkutella. Eli siis erinomainen kohde välttää turistimassoja!

 3. Nämä matkasi ovat niin upeita. Ihana tuo ensimmäinen kuva, mikäs on tuolla polskiessa.
  Mieheni poika kävi muutama vuosi sitten Curacaolla, veivät sinne uuden ison aluksen, jota vielä matkan varrella testattiin.
  Ja sinä olet Bonairella juhlinut synttäreitä. Kuulostaa eksoottisilta ja ikimuistoisilta synttäreiltä.
  Aurinkoista viikkoa koti-Suomessa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuula! Tobago olikin melko tyypillinen ranta/uintikohde, hyvässä ja ehkä myös pahassa (muuta tekemistä rajoitetusti). Curacao oli myös kiva, ehkä kivampi kuin Aruba. Bonaire on erityisesti sukellusta harrastavien suosiossa, mutta voi siellä muutakin tehdä.

 4. says: tuulanneli

  Todella eksoottinen ja ihana paikka. Kiinnitin huomiota postauksen ensimmäiseen kuvaan. Olet niin onnellisen näköinen siinä. Näistä kuvista tulee ikävä kesään!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Laguunissa uiminen oli kyllä ihan ok – tosin kovin suolainen vesi tarkoitti uimisen sijaan melkein kellumista :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *