Sevillan nähtävyydet

sevilla feature

Tapaamme usein perillä kohteessa, etenkin isommissa kaupungeissa, valita käyntikohteitamme Tripadvisorin Things To Do -listauksesta.
Sevillan osalta apunamme oli myös ihan Sevillan ensimmäisen asuntomme nurkilla oleva turisti-info, jossa innokas sisäänheittäjäkaveri sai meidät poikkeamaan heti ensimmäisenä päivänä. Saimme Sevillan kartan, johon hän nopeasti käsillään puhumisen ohella onnistui ympyröimään ainakin 10 kohdetta, jotka tosin taisivat kaikki kuulua myös Tripadvisorin kymmenen kärkeen.

Kymmenen kärjestä kohteista:

 1. Plaza de Espana
 2. Real Alcazar de Sevilla (ja 13. Jardines de los Reales Alcazares)
 3. Catederal de Sevilla
 4. Barrio Santa Cruz
 5. Torre Giralda
 6. Parque de Maria Luisa
 7. Centro Historico de Sevilla
 8. Setas de Sevilla (Metropol Parasol)
 9. Triana
 10. Museo de Bellas Artes De Sevilla

tutustuimme lopulta kahdeksaan. Vain Maria Luisan puiston ja sijalla 10 olevan taidemuseon ohitimme. Edellinen ei kiinnittänyt huomiotamme ja jälkimmäisen ohitimme kauniin aurinkoisen ilman takia.

Lisäksi kävimme härkätaisteluareenalla (14. Real Maestranza de Caballeria de Sevilla), katsomassa flamencoa Trianassa (18. Baraka Flamenco Show), kiipesimme Kultaisen torniin (25. Torre del Oro), kävimme useampaan otteeseen Trianan kauppahallissa (27. Mercado de Triana), ylitimme tietysti useampaan kertaan Trianassa asuessamme Trianan sillan (34. Puente de Isabel II) ja poikkesimme jopa pienessä keramiikkamuseossa (54. Centro Ceramica Triana).

Unesco-kohteita kaupungissa on kolme, eli Real Alcazar, Catedral de Sevilla ja Archivo General de Indias (30. Archivo General de Indias). Näistä kävimme kahdessa ensimmäisessä, Intiaanien arkiston jätimme tarkoituksella väliin. Unescon maailmanperintökohteita emme varsinaisesti keräile, mutta tapaamme toki tarkistaa ne kohteessa kuin kohteessa, jotta voimme sitten tehdä harkitun päätöksen kunkin niistä osalta – useinhan ne toki ovat näkemisen arvoisia.

Palaan näistä ainakin muutamaan vielä myöhemmin erillisten kohdejuttujen myötä, mutta tässä ensi alkuun kuvakertomuksia kohteista Facebookissa useimpina päivinä julkaisemiemme kuvakokoelmien muodossa.

Real Alcazar, Torre de Oro

Ensimmäinen(kin) Sevillan päivämme oli aurinkoinen, joten päätimme aloittaa Real Alcazarin palatsista ja sen puutarhasta. Iltapäivällä nousimme vielä Torro de Oron vierestä jokilaivaan, joka kierrätti meitä tunnin verran Guadalquivir-joella. Joelta palattuamme nousimme vielä merenkulkumuseona toimivaan Kultaiseen torniin, joskin juuri kun pääsimme sen huipulle, kohdallemme osui ainoa lyhyt sadekuuro Sevillassa oleskelumme aikana, joten pakenimme pikimmiten takaisin museon sisätilojen suojaan.

Kuvakokoelman löydät tästä ensimmäisestä Sevillassa oleskelumme aikana julkaisemastamme jutusta:

Matka Andalusiaan

Real Alcazar kahvila
Real Alcazarin puutarhan kahvila on tietysti turistipaikka, mutta kun pieni nälkä ja edes joku ruokapaikka osuu kohdalle, niin tapaamme tyytyä siihen. Sitäpaitsi minä pidän vuohenjuustosta!

Barrio Santa Cruz ja Torre de Giralda

Seuraavana päivänä tarkastelimme Sevillan karttaa siitä näkökulmasta, että mitkä kohteet ovat lähellä ensimmäistä, Sevillan vanhan kaupungin sydämessä, sijainnutta asuntoamme ja päädyimme retkelle Santa Cruzin kaupunginosaan, joka myös tunnetaan nimellä Juderia, eli juutalaiskaupunginosa. Sieltä palattuamme otimme sitten härkää sarvista ja kiipesimme Giraldan torniin. Tosin matka tornin huipulle oli oikeastaan ihan kesy, sillä sinne ei nousta satoja portaita vaan vain 34 hiukan kaltevaa luiskaa, sillä aikoinaan torniin matkattiin jopa aasin selässä. Haastavampaa melkein oli niin Giraldan kuin Real Alcazarin osalta aikataulutettujen lippujen ostaminen netistä, joskin vaiva kannattaa, sillä fyysiset lippujonot olivat tammikuussakin pitkiä!

Intiaanien arkisto Sevillan nähtävyydet
Jellona Intiaanien arkiston edustalla

Tukikohtana Triana

Trianaan muutettuamme Mercado de Triana, Trianan kauppahalli, oli ihan kotikulmillamme, joten siellä tulikin pistäydyttyä useampaan kertaan. Trianan sillan toisella puolella kävimme tutustumassa Real Maestranza de Caballeria de Sevilla, härkataisteluareenaan ja museoon (tässä kohtaa kelpuutimme museonkin, sillä muuten emme olisi päässeet näkemään areenaakaan). Trianassa ”kuuluu” myös käydä katsomassa flamencoa ja kun Tripadvisorin listan kärjessä, flamencon osalta, oli ihan naapurissamme oleva Baraka Flamenco Show, niin pitihän se käydä katsomassa. Ovelta lippuja ostaessamme meitä ”varoitettiin”, että taiteilijat tekevät tämän omilla ehdoillaan, että tämä ei ole mikään turistijuttu, mutta tiedä sitten siitä, sillä tämä jäi kuitenkin ainoaksi flamencoesitykseksemme – mitä nyt myöhemmin Plaza Espanalla näimme flamencotanssijoita keskellä päivää, juurikin ohikulkeville turisteille.

Trianan sillan kupeessa, siis kotikulmillamme, oli myös pieni historiallinen Callejon de la Inquisicion ja pieni keramiikkamuseo (Centro Ceramica Triana), mutta kuvia niistä emme saaneet mahdutettua rajalliseen määrään Facebookissa julkaistuja kuvia. No, edellinen ilman tarinaansa onkin vaan kuja, mutta jälkimmäinen oli kyllä näyttäväkin.

Sevillan nähtävyydet
Värimalleja keramiikkamuseon seinällä

Setas de Sevilla ja Plaza de Espana

Setas de Sevillakin tuntui olevan monelle Sevillassa käyneelle ystävällemme tuttu – ehkä aivan erityisesti sen takia, että se on rakennettu pitkälti suomalaisesta männystä, vaikkakaan se ei nyt varsinaisesti männyltä näytä, sillä materiaali on enemmänkin puusta tehtyä levyä, joka on sitten vielä maalattu. Mutta kyllähän tämä, Sevillan sienet, sen verran omanlaisensa nähtävyys ja näköalapaikka on, että sielläkin kannattaa ehdottomasti Sevillassa käydessään pistäytyä!

Jos Setas de Sevillan osalta jää vielä epäröimään, niin Plaza de Espanan osalta ei kannata epäröidä. Vaikkakin vierastan ”nämä on pakko nähdä” -tyyppisiä listoja, niin jos sellaista Sevillasta pitäisi laatia, niin kai se sitten olisi juurikin Plaza de Espana.

Triana
Vielä viimeinen näkymä Trianaan ennen kuin matka jatkui bussilla Sevillasta Rondaan

Meidän matkamme jatkuu tällä kertaa Espanjassa vielä Rondaan ja Malagaan, mutta blogimme palaa vielä Sevillaan ainakin muutaman jutun verran matkalta palattuamme.

Tags from the story
,
Join the Conversation

14 Comments

 1. Sevillassa tosiaaan olisi mukavasti kiinnostavia käyntikohteita. Käsittääkseni monet kehuvat myös sevillalaista ruokaa, joka sekin lisää intoa matkustaa kyseiseen kaupunkiin. Tuokin muuten kuulostaa paljolta, että samassa kaupungissa on jopa kolme Unesco-kohdetta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Sevilla on kyllä kaupunkikohteena upea – eikä Espanjassa taida missään joutua nälkää näkemään, kulinaristikaan.

  1. says: Pirkko

   Anna :-) Ehkemme tosiaan olisi härkätaisteluun päätyneet, mutta jos olet käynyt moista katsomassa, niin oikeastaan voisi kyllä olla mielenkiintoista lukea kokemuksesta!

 2. Vaikka tykkään tutustua uusiin kohteisiin Sevilla on yksi niistä kaupungeista, joihin en epäröisi hetkeäkään palata! Ennen kuin kävin siellä, epäilin hieman, että voiko kaikki hehkutus ja ylisanat pitää paikkansa, mutta onhan se niin hurmaava paikka, että pakko oli itsekin liittyä hehkuttajien kerhoon, ja olen samaa mieltä siitä, että viikko ei ole yhtään liian pitkä aika, sillä nähtävää ja koettavaa on paljon.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anne! Omalta osaltamme veikkaisin, että kyllä viikkomme Sevillassa jää ainoaksi kyseissä kaupungissa, mutta ei tosiaankaan siksi, että kaupunki ei olisi kiva, vaan juurikin siksi, että maailmassa paikkoja riittää.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Kati! Suosittelen tosiaan Sevillaa yhdeksi kohteeksi Espanjassa Madridin ja Barcelonan rinnalle!

 3. Sevilla näyttää ja kuulostaa mielenkiintoiselta kaupungilta, missä haluaisin joskus Espanjan reissun aikana käydä. Mielestäni kaupunki vaikuttaa todella kauniilta ja siellä onkin näköjään todella paljon nähtävääkin!

 4. Kiitos näistä vinkeistä. Itsellä on hiukan jakautunut fiilis Espanjasta. On meinaan Yhdysvaltojen lisäksi niitä maita, joihin en ole koskaan suunnitellut matkustavani. Mutta ehkä saatan sittenkin matkustaa ihan historian vuoksi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Melissa! Olemme viime vuosina eri syillä, korona, blogiyhteistyöt, tammikuinen ilmasto, päätyneet Espanjaan ehkä jo turhankin monta kertaa. Nyt ei kyllä enää ole listalla kohteita, jotka olisi vielä kiva nähdä, yhtään kohdetta Espanjasta, mutta kieltämättä, onhan tuolla paljon nähtävää – mutta niin on vaikka Ranskassa, Italiassa, Saksassa ja Brittein saarillakin.

 5. Sevilla kuten Ronda on itselle näitä Andalucian kohteita, minne ehdottomasti haluan reissata. Upea kaupunki, ja toki talviaikaan myös maineikkaan jalkapallokaupungin pelit kiinnostavat paikan päällä.

  Tuosta alusta mainitsemastasi Tripadvisorista olen muuten luopunut kokonaan. Ruokailujen suhteen Googlen arviot ovat osoittautuneet paremmaksi, joten ei ole enää senkään osalta käyttöä. Tänä oikeastaan tuli taas mieleen, kun otit esille sen Top10 listam Sevillasta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Sevilla on kyllä hyvinkin Madridin ja Barcelonan vertainen kohde. Espanjan suurimmista kaupungeista tuohon väliin jää vielä Valencia, mutta siellä en ole käynyt.
   Pidän tuosta Tripadvisorin listasta, siitä kun voi tilanteen mukaan hakea kohteita läheltä tai hakea tärkeimpiä kohteita. Jos haen Googlella vaikka Sevillan nähtävyyksiä päädyn Sevillan matkailusivuille, mutta mielestäni ne eivät ole samalla lailla selkeitä kohteiden valinnan osalta – tai ehken osaa tuota Googlella?
   Ravintoloiden osalta olemme pääosin niitä ihmisiä, jotka kävelevät kaupungin kadulla, toteavat, että nyt on nälkä, ja valitsevat sitten ensimmäisen ravintolan, joka näyttää suht kelvolliselta ja jonka menussa jo kummallekin jotain syötäväksi kelpaavaa, eli tuota osiota Tripadvisorissa olemme vähemmän koskaan käyttäneet.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *