Vuoden matkailuvaikuttaja?

travel gala 2023 feature

Päivitys 4.11.2023: Katso palkitut tästä!

Finnish Travel Gala on Suomen matkailualan liitto SMALin palveluyhtiö Smalserin toteuttama vuosittainen tapahtuma, jossa matkailualan ammattilaiset kokoontuvat yhdessä vieraidensa kanssa palkitsemaan vuoden matkailutekoja ja -ilmiöitä. Itse tapahtuma, eli gaalaillallinen järjestetään Tapahtumakeskus Koskenrannassa Vanhankaupunginkoskella Helsingissä perjantaina 3.11.2023.

Vuoden matkailutekoja ja vaikuttajia palkitaan yhdeksässä kategoriassa:

  1. Vuoden matkatoimisto / matkanjärjestäjä
  2. Vuoden ryhmä-/kiertomatkanjärjestäjä
  3. Vuoden kuljetusyhtiö
  4. Vuoden majoitusliike
  5. Vuoden kansainvälinen matkailumaa
  6. Vuoden kotimainen vierailukohde / nähtävyys
  7. Vuoden matkailuinnovaatio
  8. Vuoden matkailuvaikuttaja
  9. Vuoden markkinointikampanja

Vaikkakin silloin tällöin saamme lukijoiltamme kyselyjä, joissa oletetaan meidän järjestävän matkoja, joista olemme kirjoittaneet, niin emme ole ehdolla matkatoimisto/matkanjärjestäjä -sarjoissa. Sen sijaan olemme päätyneet ehdolle Vuoden matkailuvaikuttajaksi!

Meitä, matkailuvaikuttajia, on ainakin tämän listan mukaan todella monenlaisia, Sauli Niinistöstä ja Jenni Haukiosta, lukuisiin matkabloggaajiin, kirjailijoihin, toimittajiin ja vaikka Käärijään! Koko 64 ehdokkaan listaan voit tutustua kelaamalla alla olevat kuvat läpi (nuolilla). Pirkko Schildt (Meriharakka-blogi) löytyy aakkosjärjestyksellä olevan listan sijalta 40.

  • Finnish Travel Gala vaikuttajat 1
  • Finnish Travel Gala vaikuttajat 2
  • Finnish Travel Gala vaikuttajat 3
  • Finnish Travel Gala vaikuttajat 4
  • Finnish Travel Gala vaikuttajat 5
  • vaikuttajat 6
  • vaikuttajat 7

Mikä Net promoter score?

Äänestyksessä haetaan vastausta kysymykseen ’Kuinka todennäköisesti suosittelisit ehdokasta ystävällesi tai kollegallesi?

Kategorioita ja ehdokkaita kussakin kategoriassa on paljon eikä äänestyskään ole ihan yksinkertainen juttu.
Finnish Travel Galan sivuilta äänestystä on kuvattu näin:

  1. Kaikki nimetyt yritykset/toimijat/henkilöt julkaistaan. Voittajan äänestys toteutetaan NPS-mittaria (Net promoter score) käyttäen eli vastaamalla kysymykseen ’Kuinka todennäköisesti suosittelisit ehdokasta ystävällesi tai kollegallesi?’.
  2. NPS lasketaan seuraavalla kaavalla: suosittelijoiden määrä (ne, jotka vastaavat 9-10) – arvostelijoiden määrä (ne, jotka vastaavat 0-6) / vastaajien määrä x 100. Tuloksena saadaan suositteluindeksi asteikolla -100 (kaikki äänestäjät ovat arvostelijoita) – 100 (kaikki äänestäjät ovat suosittelijoita). Mikäli ehdokkaan NPS-tulos on yli 0, voidaan ajatella, että suurin osa äänestäjistä suosittelisi ehdokasta. Yli 50 NPS-tulos on jo puolestaan erinomainen, ja yli 70 jo maailmanluokkaa.  
  3. Äänestyksen päätyttyä tällä sivulla julkaistaan 1.9. lista ehdokkaista, jotka ovat saaneet positiivisen NPS-tuloksen. Voittajat ovat kussakin kategoriassa korkeimman tuloksen saanut ehdokas. Voittajan julkistamisessa pidetään kuitenkin jännitystä yllä aina gaala-iltaan saakka.

Eli suomeksi, jos olen asian suunnilleen oikein ymmärtänyt, annat valitsemillesi ehdokkaille arvosanan 9 tai 10 ja jätät muut kategorian vaihtoehdot tyhjiksi tai jos listalla on yrityksiä tai henkilöitä, jotka mielestäsi ehdottomasti eivät kuulu joukkoon, niin annat heille arvosanaksi vaikka 0 tai 1, niin nämä heidän saamiensa huonojen arvosanojen summa pienentää heidän saamiensa hyvien arvosanojen summaa lopputulosta laskettaessa.

Näin äänestys tapahtuu

Äänestämään pääset tästä – jos vaikka haluaisit antaa äänesi Meriharakalle :-)

Ehdokkaita kaikissa yhdeksässä kategoriassa – tai vaan itseään kiinnostavissa kategorioissa – voi äänestää elokuun loppuun asti (31.8.2023).

Jos haluat äänestää vain kategorian 8, eli Vuoden matkailuvaikuttaja -kategorian ehdokkaita, voit halutessasi ohittaa muut. Toki, jos Sinulla on suosikkeja muissakin sarjoissa, kuten esimerkiksi meillä sarjoissa 1 ja 2 ainakin käyttämämme matkanjärjestäjät Aventura ja Aktiv-Resor, niin voit äänestää suosikkejasi muissakin, vaikka kaikissakin sarjoissa.
Kategorioiden ohittaminen tapahtuu valitsemalla Jatka seuraavaan kategoriaan ja vielä samalla sivulla Tallenna ja jatka äänestämään seuraavaan kategoriaan ja sen jälkeen painamalla Jatka. Siinä vaiheessa kun olet äänestänyt viimeisen haluamasi kategorian voit valita Tallenna äänet ja pois (paina vielä ’jatka’, jotta äänestys päättyy).

äänestys0

Rehellisesti sanottuna, koska edustamme matkailuvalinnat eivät nyt varsinaisesti ole matkailun valtavirtaa ja ehdokkaissa on todella koviakin nimiä kuten vaikka viime vuonna vuoden matkailuvaikuttajaksi valittu ja tänä vuonna ensimmäisenä suomalaisena naisena kaikissa maailman maissa käynyt Anna-Katri Räihä tai vaikka Tallinnan vinkkien supernimi Henna Nikkilä, niin tuskin päädymme ihan kärkikolmikkoon – mutta olisihan se mukavaa päätyä edes ääniä saaneiden listalle, joten ole ystävällinen ja äänestä meitä(kin)!

Avustasi jo etukäteen kiittäen,
Pirkko Schildt / Meriharakka-blogi

P.S. Anna-Katri Räihän saavutus on ollut kesän mittaan esillä monen monessa lehtijutussa ja Anna-Katri on ollut haastateltavana useissa televisio-ohjelmissa. Viime perjantaina hän juhli saavutustaan ystäviensä kesken, ystävien, joihin meilläkin on kunnia lukeutua.

Anna-Katrin juhlat elokuu 2023
157, 174, 131, 197, 151 ja 158 itsenäistä maata plakkarissa Crazy Winessa elokuussa Helsingissä
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *