Panamassa hiukan ennen Aurinkomatkoja

Panama 2006

Viimeinen kohteemme syys-lokakuun kaukomatkallamme oli Panama. Meidän kohdallamme merkittävin syy poiketa myös siellä oli tuttavapariskunta, joka oli alkuvuodesta asettunut eläkkeelle Panama Cityyn – asuttuaan sitä ennen mm. Espanjassa jo monta vuotta. Mutta toki myös Panaman kanava on matkan arvoinen nähtävyys.

Galapagoksen ja Ecuadorin jälkeen otimme kuitenkin Panamassa rennosti – seurustelimme, söimme, joimme – emmekä yrittäneetkään nähdä Panamasta ”kaikkea”.

Menoa kanavalla seurasimme lounaalla – laivojen koko suhteessa kanavaan välillä hätkähdytti, mahtuuko tuokin menemään siitä läpi?! Samoin kanavan suulla odottavien laivojen määrä – vaikkakaan kaikki laivat eivät enää mahdu kanavasta, niin on se silti edelleen selvästikin merkittävä kohta maailman meriliikenteessä.

Panama City tuntuu olevan matkalla ”uudeksi” Floridaksi – kaupungissa oli rakenteilla kymmeniä pilvenpiirtäjiä, joita markkinoidaan erityisesti eläkeläisille, ja ilmeisesti erilaisia etuja maahan asettuville onkin tarjolla avokätisesti. Lisäksi maan hintataso oli todella edullinen. Mutta kuuma ja kostea ilmasto vaatisi kyllä sopeutumista, liikenne tuntui kaoottiselta ja espanjan kieltä olisi hyvä osata hiukan enemmän kuin muutama lause!
Paikallisten oppaiden myötä pääsimme myös hiukan näkemään miten Panama Cityssä voi asua – vaikka uudessa omakotitalossa, josta on avoimet näkymät kaupunkiin ja merelle – eli ilmeisen hyvin! Tosin liikenne on kaoottista ja ulkona voi kuumuuden takia oikeastaan oleilla vain ennen auringonnousua tai auringonlaskun jälkeen …

Panama on yksi Aurinkomatkojen (2006-2007) talven uutuuskohteista – tosin kaikki paikat taitavat olla jo tältä kaudelta loppuunmyytyjä.

Panama
Klikkaa kuvaa tai tästä nähdäksesi kuvia Panamasta

Valokuvien lisäksi tarjolla on myös pieni videonpätkä kanavasta.

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *