Panamassa hiukan ennen Aurinkomatkoja

Panama 2006

Panaman kuviin

Viimeinen kohteemme syys-lokakuun kaukomatkallamme oli Panama. Meidän kohdallamme merkittävin syy poiketa myös siellä oli tuttavapariskunta, joka oli alkuvuodesta asettunut eläkkeelle Panama Cityyn – asuttuaan sitä ennen mm. Espanjassa jo monta vuotta. Mutta toki myös Panaman kanava on matkan arvoinen nähtävyys.

Galapagoksen ja Ecuadorin jälkeen otimme kuitenkin Panamassa rennosti – seurustelimme, söimme, joimme – emmekä yrittäneetkään nähdä Panamasta “kaikkea”.

Menoa kanavalla seurasimme lounaalla – laivojen koko suhteessa kanavaan välillä hätkähdytti, mahtuuko tuokin menemään siitä läpi?! Samoin kanavan suulla odottavien laivojen määrä – vaikkakaan kaikki laivat eivät enää mahdu kanavasta, niin on se silti edelleen selvästikin merkittävä kohta maailman meriliikenteessä.

Panama City tuntuu olevan matkalla “uudeksi” Floridaksi – kaupungissa oli rakenteilla kymmeniä pilvenpiirtäjiä, joita markkinoidaan erityisesti eläkeläisille, ja ilmeisesti erilaisia etuja maahan asettuville onkin tarjolla avokätisesti. Lisäksi maan hintataso oli todella edullinen. Mutta kuuma ja kostea ilmasto vaatisi kyllä sopeutumista, liikenne tuntui kaoottiselta ja espanjan kieltä olisi hyvä osata hiukan enemmän kuin muutama lause!

Panama on yksi Aurinkomatkojen talven uutuuskohteista – tosin kaikki paikat taitavat olla jo tältä kaudelta loppuunmyytyjä, mutta voithan silti halutessasi tutustua maahan myös heidän kuvaamanaan.

Ylhäällä olevaa karttaa klikkaamalla näet valikoiman Panaman kuviamme. Valokuvien lisäksi tarjolla on myös pieni videonpätkä kanavasta.

Artikkelin avainsanoja