Punaisia linnoituksia Pohjois-Intiassa

Agran linnoitus Fatehpur Sikhi Amberin linnoitus Jaipurissa

Pohjois-Intian nähtävyydet kannattaisi melkein katsastaa siten, että Taj Mahal olisi kierroksen lopussa – mogulien linnoitukset ja maharadzojen palatsit vaikuttavat jotenkin valjuilta sen jälkeen. Jatkoimme kuitenkin kierrosta ja näimme Agran linnoituksen 1500-luvulta, Agran ja Jaipurin välillä olevan Fatehpur Sikhin vain 14 vuoden ajan käytetyn linnoituksen ja Jaipurissa Amberin linnoituksen, jonne voi edelleen nousta norsun kyydissä – kunhan on liikkeellä aamulla tarpeeksi aikaisin välttääkseen pitkät jonot.

Norsukyydillä ylös

Jaipurin kaupunkipalatsista maharadzan perhe (aivan, maharadzoja on edelleen) on avannut osan yleisölle pystyäkseen ylläpitämään palatsia. Jaipurissa pidimmekin sitten matkan ensimmäiset vapaat iltapäivät uima-altaalla, keräten voimia vielä edessä olevaan Varanasin matkaan.

(Linkki koko matkan kuvaukseen, jossa myös linkit valokuva-albumeihin).

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja