Punaisia linnoituksia Pohjois-Intiassa

Jaipur

Pohjois-Intian nähtävyydet kannattaisi melkein katsastaa siten, että Taj Mahal olisi kierroksen lopussa – mogulien linnoitukset ja maharadzojen palatsit vaikuttavat jotenkin valjuilta sen jälkeen. Jatkoimme kuitenkin kierrosta ja näimme Agran linnoituksen 1500-luvulta, Agran ja Jaipurin välillä olevan Fatehpur Sikhin vain 14 vuoden ajan käytetyn linnoituksen ja Jaipurissa Amberin linnoituksen, jonne voi edelleen nousta norsun kyydissä – kunhan on liikkeellä aamulla tarpeeksi aikaisin välttääkseen pitkät jonot.

Jaipurin kaupunkipalatsista maharadzan perhe (aivan, maharadzoja on edelleen) on avannut osan yleisölle pystyäkseen ylläpitämään palatsia. Jaipurissa pidimmekin sitten matkan ensimmäiset vapaat iltapäivät uima-altaalla, keräten voimia vielä edessä olevaan Varanasin matkaan.

Lisää kuvia Agrasta ja Jaipurista on näissä kuva-albumeissa:

ja lisää asiaa koko Pohjois-Intian kierroksestamme tässä jutussa:

Pohjois-Intian kiertomatka

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *