Varanasissa

Turisti Ganges-joen rannalla Iltahartaus alkamassa Hinduseremonia Ganges-joelle Aamu Ganges-joella

Intian kiertomatkamme viimeinen kohde oli Varanasi. Pyhä kaupunki, jonne intialaiset tulevat kuolemaan, jos vain voivat, ja jossa Ganges-joen rannalla poltetaan kahdella alueella ruumiita aamusta iltaan. Turistit viedään Ganges-joelle veneillä: seuraamaan hindujumalanpalvelusta Äiti Gangesille, joka toistuu joka ilta auringon laskiessa ja aamulla auringon noustessa – seuraamaan hindujen rituaalista peseytymistä – tai vaan pyykinpesua joessa.
Turistit ovat Varanasissa – kuten muuallakin Intiassa – paitsi nähtävyys, myös “riistaa”, matkamuistojen myyjät ja kerjäläiset ovat kannoilla koko ajan ja hinnat ovat hyvin joustavia, sama nippu kortteja voi maksaa 20 tai 100 rupiaa (4-20 senttiä).

Riksoja

Matka hotellilta läheiselle ostoskeskukselle ja takaisin maksaa polkupyöräriksalla (sisältäen odotuksen ostosten ajan): 50 rupiaa (1 euro). Tai toisaalta, illalliskortti uudenvuoden vastaanotolle viiden tähden hotellin ravintolassa 3500 rupiaa (70 euroa).

(Linkki koko matkan kuvaukseen, jossa myös linkit valokuva-albumeihin).

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.