10 ankeinta paikkaa?

Lumiukko Dubaissa (lumi on ihan oikeaa!)

Tuli taas kerran työkavereiden kanssa juteltua matkoista ja sain yllättävän kysymyksen nuorelta kolleegalta: mitkä ovat olleet huonoimpia kohteita, paikkoja, johon et haluaisi mennä uudelleen. En hetimmiten osannut ottaa kysymykseen kantaa, mutta jäin sitä miettimään. Piti muutamaan kertaan kelata matkailuhistoriaa ja silti tuntuu vaikealta väittää mitään paikkaa huonoksi – omalla tavallaan kaikki ovat olleet mielenkiintoisia, mutta tietysti tuo jatkokysymys, että mihin en välttämättä olisi menossa uudelleen, niin auttoi jossain määrin seuraavan listan kokoamisessa.

Kanarialta Phuketiin

  • Kanarian saaret – kävimme sielläkin kerran (Puerto Rico), mutta turistien määrä ja kylien raitilla olevat tyrkyttäjät ja sisäänheittäjät eivät innosta palaamaan sinne, ei kovin herkästi ainakaan
  • Thaimaa – kävimme Phuketissa n. 10 vuotta sitten ja jotenkin kun sittemmin eri yhteyksissä on ylistetty thaimaalaisten ystävällisyyttä, niin minulle jäi kyllä enemmän sellainen mielikuva, että joo, ystävällisiä kyllä, mutta tasan rahasta, eli mitä sitä erikseen ylistämään. Ja sielläkin oli jo silloin turhan paljon rantaturisteja
  • Albania – 3 tuntia Tiranassa oli ihan riittävä aika
  • Entisen Jugoslavian maat, paitsi ehkä Kroatia ja Montenegro (siis Bosnia, Sprska, Makedonia) – vähän turhan köyhiä ja/tai sodan runtelemia vielä
  • Emiraatit, paitsi Dubai, Abu Dhabi ja Ajman – Ajmanissa vaan poikkesimme, mutta lounaan verran taukoa rannalla loi positiivisen mielikuvan paikasta (siis ”huonoiksi” jäivät Fujayrah, Ras Al Khaimah, Sharjah ja Umm Al Qaiwain)
  • Oman – outoudessaan ihan käymisen arvoinen, mutta toiseen kertaan – ehei …
  • Kypros, täällä vietimme määrittelemättömällä majoituksella viikon kohta kait 20 vuotta sitten – ehkä tuo määrittelemättömän majoituksen syytä tai sitten ihan saari sinänsä, vähän samat fiilikset kuin Kanarialta, että ei kiitos … (sen sijaan Kreetalle voisin mennä vaikka toistekin
  • Slovakia – kävimme päiväretkellä Bratislavassa ja kyseinen päiväretki junamatkoineen oli ihan mielenkiintoinen eikä kaupungissakaan mitään erityistä vikaa ollut, mutta verrattuna taas toiseen pieneen kaupunkiin samalla suunnalla, Slovenian Ljubljanaan, niin jälkimmäiseen voisin vaikka mennä toistekin)

No, tässä taisi jo olla vähän ylikin kymmenen ”huonointa”. Yhteisenä nimittäjänä ehkä jotenkin se, että noissa paikoissa ei ole ollut mitään erityistä ja/tai että niissä ei ole ole tullut sellaista fiilistä, että tänne voisi vaikka (ainakin lyhyeksi aikaa) jäädäkin – kuten vaikka nyt moneen oikeasti länsimaiseen kaupunkiin.

Parhaita
listasinkin jo jokin aika sitten.

Jutun otsikkokuvana lumiukko Dubaissa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *