Meksiko

Meksiko

Syksyllä 1987 kävimme Mexicossa – tämäkin Pirkon silloisen työnantajan (edesmennyt Digital Equipment Corporation) laskuun, Excellence ’87 -juhlat järjestettiin Acapulcossa 16-21.10. Suomesta Excellence -juhliin tänä vuonna osallistui 6 pariskuntaa.

Matkareittimme oli Helsinki – New York (1 yö) – Mexico City – Acapulco (6 yötä) – Mexico City (3 yötä) – Houston – New York – Helsinki. (Houston ilmestyi reittiin siksi, että lakon takia lentoamme Mexico Citystä New Yorkiin ei ollutkaan, mutta onnistuimme sitten reitittämään itsemme uudelleen New Yorkiin ajoissa jatkolentoamme varten).

Acapulcossa asuimme kuuden tähden Acapulco Princess -nimisessä hotellissa, selkeästi ”irrallaan” oikeasta Mexicosta (paikallisilla ei tainnut sinne olla edes asiaa paitsi työntekijöinä), osallistuimme järjestettyihin retkiin, team building -aktiviteetteihin ja iltajuhliin erilaisilla teemoilla. Joinakin aamuina ohjelmassa oli myös asiallisia luentoja – tämähän oli työmatka – mutta yleensä ne kestivät vain pari tuntia.

Retkillä näimme mm. Acapulcon kuuluisat hypyt kalliolta 40 metrin korkeudesta La Quedabrassa, team building -aktiviteettina kamppailimme ansiokkaasti Suomen puolesta miniolympialaisissa ja jotain iltajuhlaa varten saimme jättiläismäiset sombrerot, jotka sitten sisukkaasti kuljetimme käsimatkatavaroissa Suomeen asti – vasta vuoden 1998 muutossa taisimme niistä luopua.

Palkintojenjakojuhlassa esiintyi amerikkainen Four Tops -yhtye ja monen ruokalajin illallisen tarjoilua tarjoilujoukkojen esimiehet ohjasivat isossa salissa radiopuhelimilla varmistaakseen kaiken tapahtumisen aikataulussa.

12 hengen ryhmästämme osa jatkoi varsinaisen tilaisuuden jälkeen vielä lomaa Acapulcossa auringonoton merkeissä, mutta me jatkoimme matkaamme Mexico Cityyn, ajatuksena nähdä Mexicosta vähän muutakin kuin suljettu hotellialue. Ja näimmehän me, kaupungin keskusaukio Zocalon, Diego Riveran seinämaalauksia, Chaputepecin puiston ja Torre Latinoamericanon. Yhtenä iltana tilasin pizzan ja kun nälkäinen olin, niin valitsin L (tai XL) -kokoisen ja sain sitten noin 50 cm halkaisijaltaan olevan pizzan, josta söin alle neljänneksen! Kaupungissa liikuimme mm. kuplavolkkaritakseilla, joista oli poistettu toinen etuistuin, jotta kulku takapenkille onnistuisi suhteellisen kätevästi.

Kaupungin ulkopuolella kävimme katsomassa mm. Aurinko- ja Kuupyramidit ja näimme tietysti matkalla (turvallisesti bussin ikkunasta) kaupunkia ympäröiviä slummeja.

Mexico City oli (tuolloin) kai asukasluvultaan maailman suurimpia kaupunkeja ja myös maailman saastuneimpien kaupunkien listan kärkisijoilla, mutta lyhyen vierailun aikana enemmän kaupungin sijainti korkealla (yli 2 km) taisi vaikuttaa siihen, miten ilman siellä koimme.

Mexico
Klikkaa tästä tai kuvasta Meksikon palkintomatkamme kuviin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *