Ennen ja jälkeen 11/9/2001

WTC The Sphere (Klikkaa kuvaa nähdäksesi lisää kuvia)

World Trade Centerin tornit tuhoutuivat 10 vuotta sitten ja media Suomessakin on pitänyt huolen siitä, ettei maailmaa muuttaneen ja lähes 3000 ihmisen hengen vieneen terroristi-iskun vuosipäivä mene huomaamatta ohi.

Kun olemme vanhoja valokuvia muutenkin käyneet läpi ja tuoneet osaa niistä uusiin medioihin, niin lisäsimme kuviin New Yorkin matkaltamme maaliskuussa 2004 myös joitakin kuvia keväältä 1986.

1986 olimme ensimmäistä kertaa kaupungissa ja kiersimme “kaikki” pakolliset nähtävyydet. World Trade Centeriä en ihan pakollisena pitänyt, mutta Lasse halusi, että käydään sielläkin ja niin sitten jonotimme ylös (minä hiukan mököttäen) – mutta hyvä siis, että tuli käytyä, olisi muuten jäänyt kokonaan käymättä!

2004 poimimme nähtävyyksiä valikoivammin: kävimme Ellis Islandilla, luistelemassa Rockefeller Centerissä ja katsomassa kaupungin uutta nähtävyyttä, aukiota, josta WTC:n jäänteet oli jo korjattu pois, Ground Zeroa.

(Vuoden 1986 kuvista pari on skannattu paperikuvista, pari negatiiveista (tummimmat). Vuoden 2004 aikaiset kuvat ovat jo digikameralla otettuja.)

Artikkelin avainsanoja