Ennen ja jälkeen 11/9/2001

Pirkko New Yorkissa keväällä 1986 - taustalla vielä WTC:n tornit

World Trade Centerin tornit tuhoutuivat 10 vuotta sitten ja media Suomessakin on pitänyt huolen siitä, ettei maailmaa muuttaneen ja lähes 3000 ihmisen hengen vieneen terroristi-iskun vuosipäivä mene huomaamatta ohi.

1986 olimme ensimmäistä kertaa kaupungissa ja kiersimme ”kaikki” pakolliset nähtävyydet. World Trade Centeriä en ihan pakollisena pitänyt, mutta Lasse halusi, että käydään sielläkin ja niin sitten jonotimme ylös (minä hiukan mököttäen) – mutta hyvä siis, että tuli käytyä, olisi muuten jäänyt kokonaan käymättä!

World Trade Center osana New Yorkin siluettia keväällä 1986
World Trade Center osana New Yorkin siluettia keväällä 1986
New Yorkin siluettia keväällä 2004 ilman WTCiä
New Yorkin siluettia keväällä 2004 ilman WTCiä

2004 poimimme nähtävyyksiä valikoivammin: kävimme Ellis Islandilla, luistelemassa Rockefeller Centerissä ja katsomassa kaupungin uutta nähtävyyttä, aukiota, josta WTC:n jäänteet oli jo korjattu pois, Ground Zeroa.

Pirkko Ground Zerolla keväällä 2004
Ground Zerolla keväällä 2004
WTC:n raunioista Battery Parkiin siirretty The Sphere keväällä 2004
WTC:n raunioista Battery Parkiin siirretty The Sphere keväällä 2004
Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *