Maailmanmatkaajat

tcclogo

Tutustuttuani TCC:n (Travelers’ Century Club) maalistaan, jota päädyimme käyttämään maapisteiden laskemiseen luin klubin sivuilta myös klubitapaamisista, joita USA:ssa järjestettäneen eri puolella liittovaltiota lähes viikottain jossain päin. Sittemmin löysin suomalaisen sovelluksen tällaisesta klubista: Maailmanmatkaajat, joka tapaa joka kuukauden ensimmäinen perjantai 17:30 alkaen Hotel Arthurin ravintolassa.

Kun syksyllä nuo 100 maata tulivat minullakin täyteen, niin suunnittelin käyväni ainakin kerran tuolla katsomassa ja suunnistimmekin sinne jo tammikuussa, mutta loppiaisen takia tilaisuus olikin toisessa paikassa emmekä löytäneet kokousta ja sitten erilaisista syistä kuluikin toukokuuhun asti ennen kuin pääsimme paikalle viime perjantaina.

Paikalla oli tusinan verran ihmisiä, muutamia myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta – ehkä senkin houkuttelemana, että tällä kertaa keskusteltiin kesällä Venäjälle, Mongolian rajaseuduille tehtävästä klubimatkastakin (emme suunnittele lähtevämme!). Tulevan klubimatkan lisäksi jäsenet kertoivat äskettäin tekemistä matkoistaan mm. Valko-Venäjälle, Pohjois-Koreaan, Pakistaniin, Karibialle ja Intiaan.

Useimmat klubilaiset taitavat kerätä maita Most Travelled People -listan mukaan, jossa (tällä hetkellä) kohteita on 872. Tällä listalla korkeimmalla olevat suomalaiset, Veikko Huhtala ja Oili Liutu olivat tapaamisessa mukana, samoin Merja Lunkka, joka hienoisesti ohjasi käytävää keskustelua. Keskustelu kävi ihan vilkkaasti ja monella oli myös mukana valokuvia matkoiltaan. Erityisesti Pohjois-Korean kokemukset kiinnostivat kaikkia.

Klubilla on omat nettisivut ja mm. Veikon ja Oilin matkoista on kirjoitettu mm. Expatrium -lehdessä, Studio 55:n nettisivuilla ja Helsingin Sanomissa.

Kesäkuussa sitten taas seuraavaan klubitapaamiseen – tai ehkä vasta seuraavien matkojen jälkeen heinäkuussa, tai alkusyksystä, klubin Venäjän matkan jälkeen.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.