Bahama

Bahama

Laiva lähti Miamista torstai-iltana ja perjantai-aamuna olimme ensimmäisessä kohteessa, Bahamalla. Costan retkitarjonta Bahamalla painottui veneretkiin ja snorkkelointiin ja olimme jo etukäteen suunnitelleet, että tähän englanninkieliseen, länsimaiseen kohteeseen tutustumme omatoimisesti.

Olimme myös päättäneet aloittaa lomamme rennosti – eli katsoa mitä päivä tuo tullessaan sen kummempia etukäteen suunnittelematta, etenkään kun mitään ihan erityisiä nähtävyyksiä Bahamalla ei ole.
Niinpä aloitimme kävelemällä rantabulevardia, maistelemalla rommikakkua ja tutustumalla Costan kohdemonisteessa mainittuihin auringossa väriä vaihtaviin t-paitoihin, joita emme aikaisemmin olleet sattuneet näkemään. Tuntuivat jopa toimivan ja yksi Disney-aiheinen paita tarttui matkaan (Pirkolle). Seuraavaksi löysimme itsemme Senor Frogs -baarista, joka metelistään ja vauhdikkaasta menostaan kelpasi meille ilmaisen wifin takia taukopaikaksi.(Laivalla nettiyhteys maksoi tunnin erissä hankittuna 8-10 dollaria riippuen kanta-asiakkuustasosta ja yllättävää kyllä se toimi myös meripäivinä, siis satelliitin kautta, ihan hyvin. Ainakin paljon paremmin kuin pari vuotta sitten Afrikassa keskimäärin). Senor Frogista yksi Suomesta mukaan matkalle kulkeutunut naistenlehti, jossa oli pieni juttu Bahamalle pokeriturnaukseen viikoksi matkustaneesta perheestä, totesi, että Nassaun pahin turistirysä, joka oli viritetty loistoristeilijöiden matkustajille. Kävimme siis melko suoraan pyydykseen …

Pienen tauon jälkeen rantabulevardi alkoi kyllästyttää ja päätimme ottaa taksin ja lähteä katsastamaan Paradise Islandin Atlantis -hotellikompleksia (ihan saman näköinen kuin Atlantis Dubaissa, katso linkistä kuva molemmista rinnakkain) ja siihen liittyvän Marina Villagen ostoskatuja. Paradise Islandin puolella oli siistiä ja hienoa kuten 4+ -tähden hotellialueilla yleensä, mitään erityisen ”bahamalaista” ei näkynyt ja pienvenesataman veneet olivat hienoja ja isoja – vene on ehkä väärä sana, vähintäänkin pieniä laivojahan ne olivat. Miamista Nassauhin matkaa on 188 mpk, joka isommalla moottoriveneelläkin taittuu suhteellisen nopeasti.

Paradise Islandilta

Paradise Islandilta palasimme taksilla takaisin laivarantaan, kävimme sen verran ostoksilla, että täydensimme aurinkovoidevarastoamme ja palasimme laivalle myöhäiselle lounaalle (mitä sitä rannalla syömään ihan pieniä välipaloja lukuunottamatta, kun laivalla on ilmaista ruokaa!).

Muutaman kuvan Bahamalta voit katsoa tästä.

Illalla matka jatkui Jamaikalle, jonne matkaa oli 648 mpk, joten Bahaman ja Jamaikan väliin mahtui risteilyn ensimmäinen meripäivä, jonka aikana ehdimme käydä ensimmäisen kerran kuntosalilla, Pirkko ehti käydä kampaajalla, nautimme ensimmäisen hienommista gaalaillallisista ja kapteenin cocktailit. Kannellakin ehdimme iltapäivällä lueskelemaan jonkin aikaa, tuuli kannella piti lämpötilan ulkonakin siedettävänä.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.