Ocho Rios, Jamaika

Ocho Rios

Jamaikalla olimme jo hyvissä ajoin varanneet Costan retken, sillä vesiputous, jota saattoi kävellä/kiivetä ylös kuullosti mielenkiintoiselta ja vaikka delfiinejä on toki tullut nähtyä ennenkin, niin voihan niitä aina katsoa lisää. Laiva saapui Jamaikalle vasta puolilta päivin, vähän poikkeuksellisesti, sillä yleisin aika satamissa oli n. klo 9 – 17, mutta matka Bahamalta oli sen verran pitkä.

Putous (Dunn’s River Falls) (ja delfiinit) olivat ihan lähellä satamaa, joten bussissa ei kauaa tarvinnut istua. Putouksilla vaihdoimme uimapuvut ylle ja vesitossut jalkaan ja laitoimme muut tavarat säilytyslokerikkoon ja sitten oppaan perässä (ja muun pienen ryhmän kanssa) putousta nousemaan, mikä oli enimmäkseen suht helppoa ja oppaat ja muut ihmiset auttoivat tarvittaessa. Nousun jälkeen vaihdoimme vaatteet ja retki jatkui delfiinialtaalle, jossa oli ihan hyvin opetettuja – delfiinejä. Poistumisreitit niin putouksilla kuin rannalla oli suunniteltu siten, että kaikki turistit näkevät koko matkamuistotarjonnan, mutta selvisimme katsomisella, ostamisen onnistuimme jättämään väliin (yhtä tunikaa lukuunottamatta, myönnän, minulle on turhan helppo myydä vaaleanvihreitä tavaroita).

Bob Marley ja Usain Bolt

Tavaratarjonnan teemana olivat erityisesti Jamaikan ylpeydet Bob Marley ja Usain Bolt – jälkimmäinen uudempana sankarina vähäisemmässä määrin kuin edellinen, mutta kuitenkin. Ja vaikkakin turistirihkamaa oli riittävästi tarjolla nähtävyyksillä, ja vaikka emme ajatelleet mitään ostaakaan, niin teimme vielä lopuksi pienen kierroksen satamaa lähinnä olevassa pienessä kylässäkin. Timantteja olisi tälläkin ollut tarjolla.
Ocho Rios on myös kuuluisa yhtenä ensimmäisen James Bond -elokuvan (Dr. No) kuvauspaikkana (elokuvassa Crab Key’s), mutta tähän puoleen Ocho Riosta emme ehtineet (Dunn’s River Fallsia lukuunottamatta) tutustua.

Kuuden tunnin vierailulla ei Jamaikasta tietenkään näe kovin paljoa (linkki kuviin), mutta tulihan nyt kuitenkin nautittua edes alkupalat tästäkin maasta!
Jamaikan tunnelmia tarjolla myös lyhyenä videona!
Jamaikalta matka jatkui jouluaatoksi Cayman -saarille.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, , , ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Pirkko

    Kiitos! Me tosiaan vietimme maassa vain risteilylaivalta käsin päivän, joten jos olet maahan ”oikeasti” menossa, näet varmasti paljon enemmän! Mukavaa matkaa – sitten 45 päivän päästä :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.