4. sija ikäryhmäni naisissa Suomessa maabongarina

Seuraavaa matkaa odotellessa (toukokuun lopulla viikonloppu Kaliningradissa) jatketaan (taas) Maailmanmatkaajien kokouksen innoittamana erilaisissa matkatilastoaiheissa. Ensimmäinen matkapistetavoitteenihan oli 100 TCC-pistettä, ja sitä tavoitellessani sanoin, että lopetan pisteiden keräilyn siihen. Sitten – erityisesti Maailmanmatkaajat -klubi – innoitti laskemaan YK:n jäsenvaltioita, ja otinkin sitten ”vielä” seuraavaksi tavoitteeksi 100 YK:n jäsenvaltiota. Monet perjantai-klubimme jäsenistä kuitenkin laskevat pisteitään ja vertailevat sijoituksiaan Most Traveled People -listan mukaisesti, jota olen tähän asti vältellyt, koska sen täyttäminen vaatii jo hiukan enemmän aikaa, koska monet valtiot pitää käydä läpi provinssi/osavaltio/kantoni -tasolla ja vaikka Sveitsin kantoneita tai Ranskan provinsseja on aika paljon. Eilen sitten kuitenkin lopulta hurahdin siihenkin, ja sain lopputuloksena (toistaiseksi vaan kevyesti tarkistettuna) 172 MTP pistettä ja sijaluvun 4 ikäryhmässäni, Suomessa ja naisissa.

Yhteenveto tarjosi myös mielenkiintoisen listan vaikeimmista (ja helpoimmista) kohteista – ja vaikeimmat kohteeni näyttävät olleen Märketin majakka, äskettäin ”bongattu” Lampedusa ja Scilly -saaret – kaikki ihan kivoja paikkoja! Helpoimmat kohteet ovat kovin amerikkalaisesta näkökulmasta, mutta tietysti, jos näitä MTP-pisteitä olisi ajatellut, niin NYCissä olisi ollut aika helppo käydä New Jerseyn puolella, mutta eipähän ole millään NYCIn reissulla tullut käytyä …

P.S. Jutun alussa oleva kuva ei liity mitenkään tähän aiheeseen. Sen otin viime sunnuntaina kun kävimme linturetkellä Laajalahdella. Mietin ihan pienen hetken, että ryhtyisinkö lintubongariksikin ;-) – mutta päätin olla ryhtymättä!

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *