Sveitsin kantonit

Huomaa – tämä juttu on tarinan osalta vuodelta 2013.
Ehkä haluat lukea Sveitsi-yhteenvedon vuodelta 2020?

Se, että viime viikonloppuna naputtelin matkailuhistoriani myös MTP-pisteiksi poiki yllättäen kaikenlaista.

Tulin tarkastelleeksi Euroopan karttaa ”MTP-tasolla” eli Sveitsin osalta kantoneittain, Ranskan osalta provinsseittain ja samoin Italian ja Saksan osalta alueittain – ja totesin, että meillä riittäisi tällä lähestymistavalla Euroopassa vielä ihan kivasti matkailtavaa. Esimerkkinä Sveitsi, joka koostuu 26 kantonista, joista vuosien mittaan olen onnistunut – niitä sen kummemmin ajattelematta – vierailemaan10:ssä. Geneve, Lausanne, Montreux -alue tuli (2 kantonia) tutuksi mm. Digital-vuosina, jolloin useampikin työmatka suuntautui näihin kaupunkeihin. Zürichissä (ja Winterthurissa) kävin isäni kanssa jo teini-ikäisenä, kierrellen itse silloin retkillä mm. Zugissa, Lucernessa ja Bernissä (4 kantonia). Zürichistä matkustimme junalla Sargansiin Liechtensteinissa vieraillessamme (3 ”uutta” kantonia) ja Davos ja Sankt Moritzin alue, jossa vietimme yhden joulun on sekin oma ”uusi” kantoninsa. Mutta Sveitsiin ”pitää” siis palata, 16 kantonia vielä jäljellä. Ei yhtään vastenmielinen ajatus, viettää lisää aikaa Sveitsissä …

MTP-statistiikan harvinaisemmat kohteet, joista mainitsin myös Maailmanmatkaajat -ystävilleni, käynnisti siellä keskustelun siitä, että useammaltakin puuttui vielä Märketin majakalla vierailu, ja nyt näyttäisi siltä, että sinne olisi elokuussa lähdössä 8 hengen ryhmä, tuon minun pisteharjoitukseni innoittamana!

MTP-harjoituksen myötä kontaktoin myös listan Suomen ”kärkipäätä” ja tuon kontaktoinnin myötä Maailmanmatkaajat ryhmämme on kuluvan viikon mittaan saanut monta uutta Facebook -jäsentä ja ehkä jopa muutamia pääkaupunkiseudulla asuvia uusia jäseniä tapaamisiimme Hotel Arthurissakin.

Kaikenlaista, pienestä tietokoneharjoituksesta …

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *