Matkalla Mexico Cityyn

10 päivää ruskan kauniisti värittämässä Suomessa ja sitten matkamme alkaa …

Ensimmäinen pysähdyksemme on Mexico Cityssä (ihan alkuperäisen matkaohjelman mukaisesti sen piti olla Madridissa, mutta lennot Madridin ja Havannan välillä oli ilmeisesti lopetettu ja niinpä matkaamme Havannaan Mexico Cityn kautta).

Edellisen kerran kävimme Mexico Cityssä syksyllä 1987.
Kootessani 100 maata -listaa, kunnianhimoisena tavoitteena pystyä linkittämään jokainen käyty maa matkakertomukseen tai vähintään kuva-albumiin matkasta, kirjoitin Meksikostakin matkakertomuksen jälkikäteen – vaikka blogimme kohta onkin ollut olemassa lähes 10 vuotta, niin ei sentään ihan vielä tuolloin!

Mexico City 1987

Syksyn 1987 matkan kuvista itselleni on jäänyt mieleen erityisesti tämä kuva, jossa ihmiset keskusaukion laidalla tarjoavat itseään töihin. Työnvälitystä ilman nettiä ja työvoimatoimistoja. Lisää tuon matkan kuvia osana tuota matkakertomusta.

Täksi kerraksi emme ole Mexico Cityn päivää varten varanneet mitään retkiä, etenkin kun Auringon ja Kuun pyramiditkin tuli katsottua tuolloin – suunnitelmissa on katsoa kaupunkia uudelleen, esimerkiksi Zocalon ja Diego Riveran freskot, ehkä käydä Chapultepecin puistossa – saa nähdä mitä sitten päädymme toteuttamaan.

Muuten – kun tuli mainittua, että blogimme on ollut olemassa jo kauan, niin muistutettakoon tuossa ylhäällä oikealla olevasta hakutoiminnosta – jos haluat löytää mahdollisen matkajutun tietystä maasta tai kaupungista, niin kokeile sitä! Ja tuon jo mainitun 100 maata -listan kautta löytyy juttuja per maa, mutta ei välttämättä kaikkia, sillä joissain maissa ja kaupungeissa olemme käyneet useastikin.
(Meksikossakin tuli viimeksi käytyä vain vajaa vuosi sitten, mutta silloin vain Cozumelissa.)

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *