Mexico City, Meksiko 2013

frida kahlo

Päivitetty 26.11.
Lisätty jutun rinnalle Meksikon osuus kuvakertomuksena, täydennetty hiukan tekstiä ja lisätty siihen linkkejä. Kuva-albumiin pääset myös klikkaamalla mitä tahansa jutun kuvaa.

20131024-092656.jpg 20131024-092731.jpg

Maailmanympärimatkamme alkoi pitkällä lennolla Lontoon kautta Mexico Cityyn. Näin kuulemma siksi, että reittimme on rakennettu Oneworld -yhtiöiden lennoilla ja tässä ryhmittymässä suoria lentoja Euroopasta Kuubaan ei tällä hetkellä ole. Ok – siis kertauspäivä Mexico Cityssä.

Kokeilimme täällä ensimmäistä kertaa Tours by Locals -palvelua – isossa kaupungissa tuntui hyvältä vaihtoehdolta varata kuljetukset kerralla sen sijaan että etsisimme mahdollisesti epäluotettavia takseja monta kertaa päivän mittaan ja asiantunteva opaskin tuntui hyvältä vaihtoehdolta kun ei niitä opaskirjoja taaskaan oikein ”ehtinyt” etukäteen lukea.

Aloitimme kertauskierroksen Zocalo-aukiolta. Työtä tarjoavat käsityöläiset olivat edelleen vanhalla paikalla aukion laidalla ja katedraali oli edelleen iso ja mahtava. Diego Riveran freskoja Zocalolla emme nähneet tällä kertaa remontin takia, mutta sen sijaan kävimme katsomassa Opetusministeriön rakennuksen seiniä kiertäviä freskoja yhden kerroksen verran kolmesta!
Zocalolta jatkoimme Chapultepecin puistoon ja antropologiseen museoon, jota niin Aventuran opas kuin äskettäin kaupungissa käynyt ystävämme kehui ja se osoittautuikin todella upeaksi! Ja oppaamme todella asiantuntevaksi: suhteellisen lyhyessä ajassa saimme hyvän käsityksen alueen historiasta, vaikutuimme pienen huoneen kokoisista pää-patsaista ja näimme historiaa azteekkien aikaan asti.
Välillä pikainen tauko ( ja paikallisia bunuel-keksejä) ja sitten vielä puolipäiväretkemme seuraavaan kohteeseen, Coyoacanin aluelle pieneen, mutta kertakaikkisen ihanaan värikkääseen Frida Kahlo -museoon. (Minusta päivän paras kohde, Lasse taisi pitää eniten myöhäisestä lounaastamme pyörivässä Bellini-ravintolassa, josta 45 kerroksen korkeudesta saattoi syömisen lomassa ihailla joka suuntaan aukeavaa kaupunkinäkymää).

Tämän verran ehdimme noin 6 tunnissa – kohteet olimme valinneet itse, Tours by Localsin sivustolla on esitelty valmiita ehdotelmia ja oppaita, mutta oppaan kanssa voi vielä neuvotella sisällöstä omien toiveittensa mukaan. Oppaat voivat käsittääksenä olla innokkaita (tosin koulutettuja) amatöörejä tai kuten meillä täällä, yli 20 vuotta oppaana toimineita, jotka myyvät palveluksiaan myös tätä kanavaa käyttäen. Me olimme ensimmäiseen kokemukseemme, Carlokseen, ihan tyytyväisiä.

Iltaelämä Mexico Cityssä jäi väliin (yhtä vaaleanpunaista margaritaa lukuunottamatta) – 8 tunnin aikaero ja 26 tuntia matkalla edellisen vuorokauden aikana vaati veronsa. Ja seuraavana aamuna olikin sitten jo lähtö kentälle Galeria Plaza Reforma -hotellista klo 5:45. Matka jatkuu, Havannaan, Kuubaan.

20131024-092759.jpg

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

4 Comments

 1. says: Annika

  Enpä ollutkaan kuullut Tours by Localsista ennen. Kiitti vinkistä! Saanko olla utelias ja kysyä, mitä maksoitte siitä? Katsoin tulevaa risteilyämme varten, ja Louisin hinnat olivat ihan pöyristyttävät: yli 300 dollaria henkilöltä. Satamakaupunki Colonia pidetään niin vaarallisena, että sinne ei parane jäädä, mutta täytyy Panama Cityyn halvemmallakin päästä. Laivayhtiön retki on viimeinen vaihtoehto. Mikä kaupunkikierros sellainen on, jolla kävellään korkeintaan mailin verran?

 2. says: Pirkko

  Maksoimme retkestämme 170 USD sisältäen kuljetukset, pääsymaksut kahteen museoon ja opastuksen. Ja mukaan olisi saanut tulla 2 muutakin henkilöä, mutta emme olleet vielä ehtineet tutustua 18 hengen ryhmäämme niin paljoa, että olisimme viitsineet tarjota mahdollisuutta joillekin osallistua. Varmasti kalliimpi kuin ajella taksilla itsekseen kohteesta toiseen, mutta meistä sen arvoinen.

  Panamassa olimme 2006, blogistamme saattaa löytyä siitäkin jo juttua. Jos en väärin muista, niin silloiset paikalliset (suomalaiset) isäntämme eivät pitäneet ajatusta käydä Panama Citystä Colonissa hyvänä, sillä matka on suhteellisen pitkä ja tie huono. Mutta toisinpäin siihen löytyy tietysti enemmän motivaatiota. Me näimme kanavan Mirafloresin sululta ja siitä juuri ja juuri mahtuvien Panamax-kokoisten laivojen eteneminen kanavaa pitkin oli vaikuttava näky.

 3. says: Annika

  Meillä laiva ajaa kanavan läpi, joten kanava taitaa tulla tutuksi. 170 dollaria kahdelta kuulostaa ihan kohtuulliselta, yli 300 yhdeltä ei. Pitää selvittää muita tapoja. Luultavasti päädymme taksin vuokraan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *