Hemingwayn Kuubaa

Päivitetty 3.12..
Lisätty jutun rinnalle kuvakertomus Hemingwayn maisemista Havannassa ja lähiseudulla, täydennetty hiukan tekstiä ja lisätty siihen linkkejä. Kuva-albumiin pääset myös klikkaamalla mitä tahansa jutun kuvaa.

Havannassa osallistuimme ensimmäiselle varaamallemme Aventuran lisäretkelle.
Tämä maailmanympärimatkamme on ensimmäinen kaukomatkamme Aventuralla siinä missä olemme muutamalle Olympian matkalle osallistuneet aikaisemmin ja toistaiseksi tekemiemme havaintojen perusteella matkatoimistot eroavat toisistaan mm. siten, että Aventuralla isompi osa retkistä on valinnaisia, siis lisämaksullisia, mutta toisaalta se tarjoaa enemmän mahdollisuuksia itse vaikuttaa ohjelmaansa, kuten vaikka, että Meksikossa emme valinneet lisämaksullista retkeä vaan teimme ihan oman retken. Aventuralla myös oletetaan hiukan enemmän asiakkailta, mm. että selviävät itse maahantulolomakkeiden täyttämisestä – ei siis ihan ”lastentarharetkeilyä”.

20131026-112433.jpg
20131026-112327.jpg

Mutta siis, Hemingwayhin. Hemingway on Kuubassa lähes kansallissankarin asemassa, koska hän amerikkalaisena jäi Kuubaan vielä vallankumouksen jälkeenkin ja puolessa Havannan baareista ja ravintoloista taitaa olla seinällä jonkinlainen viittaus Hemingwayhin, ellei sitten hänen itsensä allekirjoittama baarin ylistys, niin ainakin hänen kuvansa. Kävimme iltapäiväretkellä, vanhoilla avoautoilla, tukka (iltapäivällä) jo auringossa liehuen, tutustumassa Hemingwayn kartanoon, Finca Vigiaan, n. 25 km Havannasta ja läheiseen Cojimarin kalastajakylään, jonka tunnelmista syntyi Ernest Hemingwaylle Nobel-palkinnon tuonut teos Vanhus ja meri. Finca Vigiassa näimme myös siellä maalle nostetun kirjailijan Pilar -veneen.
Retki tutustutti meidät myös Hemingwayn suosikkidrinkkeihin, Cojimarin La Terrazassa (Hemingwayn kantakapakka siellä), nautimme turkoosinsiniset daiquirit ja Havannassa, La Bodequita del Mediossa, mojitot. Lisäksi käväisimme myös daiquirin syntymäpaikaksi mainitussa El Floriditassa.

1960-luvun alussa Ernest Hemingway kuitenkin jätti Kuuban ja asui loppuelämänsä enimmäiseen Key Westissä – yhtenä syynä tähän kuulemma oli juuri se, että hänestä tuli Kuubassa niin kuuluisa hahmo, että elämä Havannassa ei enää ollut pelkästään miellyttävää.

20131026-112753.jpg

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *