Trinidad – Unescon maailmanperintökohde Kuubassa

Päivitetty 30.11.
Lisätty jutun rinnalle Trinidadin osuus kuvakertomuksena, täydennetty hiukan tekstiä ja lisätty siihen linkkejä. Kuva-albumiin pääset myös klikkaamalla mitä tahansa jutun kuvaa.

20131026-210428.jpg

Havannasta siirryimme Trinidadiin n. 300 km bussilla. Matkalla poikkesimme myös pienessä Cienfuegosin kaupungissa, jota Aventura tuntui lämpimästi suosittelevan osaksi vähän pitempää Kuuban lomaa. Trinidadissa majoituimme ihan kaupungin vanhan osan vieressä olevaan upeaan 5 tähden Iberostar – hotelliin (keskimäärin hotelimme taitavat olla 4 tähden, jotkut 3 tähden hotelleja). Vain uima-altaan puuttuminen hiukan harmitti, yli 30 asteen helteessä olisi kulttuurin lomassa voinut välillä pulahtaa altaaseenkin. Osa ryhmästämme kävikin taksilla Anconissa rannalla, mutta niin paljon emme uimisen eteen viitsinet nähdä vaivaa.

20131026-210500.jpg
20131026-210550.jpg

Trinidadin idea on, että se on pitkälti sellaisenaan säilynyt pieni kaupunki sokerinviljelyn valtakaudelta. Mukulakivikadut ja värikkäät matalat talot niille tyypillisine ikkunakaltereineen ovat säilyneet sellaisinaan – ja kuitenkin asuttuina. Kaupungin kujilla kävellessään voi nähdä sisälle ihmisten olohuoneisiin, joissa usein on keinutuoli tai pari ja televisio. Monessa asunnossa on myös etummaisessa huoneessa jokin kauppa: taidetta, käsitöitä, olkihattuja tai matkamuistoja – kätevästi osana kotia, joten kauppaa voidaan käydä joustavasti muun tekemisen lomassa. Autoista monet ovat ainakin minua vanhempia, ajalta ennen vallankumousta (1958). Autojen lisäksi hevosia vaunuineen on liikenteessä paljon, samoin polkupyörätakseja (riksoja) ja polkupyöriä.

Trinidadin kuvatuin nähtävyys on vanha kellotorni. Keskusaukion vierellä on myös kirkko ja museo, jossa torni, jonne pääsee nousemaan katolle – n. 100 askelmaa ylöspäin ja ympärilläsi on huikeat näkymät yli vanhan kaupungin ja aina Karibian aaltoihin asti. (Tosin yli 30 asteen helteessä satakin askelmaa on ihan urheilusuoritus!)
Aukion vierellä on myös Casa Musica – ollaanhan Kuubassa, jossa musiikki on läsnä kaikkialla – ja sen edustalla mukulakiviportaat, joiden tasanteilla ravintolapöytiä, jossa voi nauttia vaikka mojitoja päivän päätteeksi, paikallisia yhtyeitä kuunnellen.

20131026-210619.jpg
20131026-210716.jpg

Trinidadista palaamme Havannaan vielä yhdeksi illaksi ja yöksi ja sen jälkeen jätämme Kuuban taakse ja lennämme Peruun.

Viihdyimme Trinidadissa hyvin sen vajaa 2 vuorokautta, jonka siellä olimme. Vaikkakaan emme, kuten jotkut maailmanmatkaajaystävämme, vielä ainakaan bongaa erikseen näitä Unescon maailmanperintökohteita, niin kieltämättä se, että joku paikka on tällainen maailmanperintökohde usein on ollut tae siitä, että paikka on vierailemisen arvoinen! Kuubassa näitä maailmanperintökohteita ovat mm. Havannan, Trinidadin ja Cienfuegosin kaupungit, joissa kaikissa kävimme, Cienfuegossa tosin vain lyhyen lounastauon verran.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.