Santiago de Chile revisited

Päivitetty 11.12. – Lisätty kuvia kuvakertomuksena, johon pääset myös klikkaamalla mitä tahansa jutun kuvaa.
20131102-224347.jpg 20131102-224419.jpg 20131102-224436.jpg 20131102-224457.jpg Cuscosta matkamme jatkui Santiagoon. Santiagossa olimme nyt toista kertaa – ensimmäisen kerran olimme kaupungissa juuri ison maanjäristyksen jälkeen keväällä 2010 osana silloin tekemäämme Etelä-Amerikan kiertomatkaa. Silloin teimme myös ”perusretken” Valparaisoon ja Vina del Mariin, joten käytimme päivän omatoimiseen kiertelyyn: nousimme kaapelivaunulla Neitsyt Marian patsaalle, josta on hienot näköalat yli kaupungin ja kävimme kertaamassa Plaza de Armasin ja presidentinlinnan. Presidentinlinnan edustalla liput eivät tällä kertaa olleet puolitangossa kuten 2010, silloisen maanjäristyksen uhreja kunnioittaen. Löysimme myös Cafe Haitin, jossa meille viimeksi esiteltiin Santiagon Cafe de piedras -kulttuuria, mutta pyhäinmiesten päivänä kahvila oli kiinni. Korvasimme sen kaupungin vanhimmalla baarilla La Piojeralla kauppahallin lähellä, jonka ilmapiiriä kävimme aistimassa, mutta kuuluisan Terremoto (maanjäristys) drinkin jätimme keskellä päivää väliin. Siinä missä kolme vuotta sitten kävimme Pablo Nerudan tämän alueen kodeista La Sebastianassa Valparaisossa, niin nyt kävimme La Chasconassa, joka on Santiagossa. Nyt on enää jäljellä kuuluisin, Isla Negra, joka on kauimpana Santiagosta – jotain siis seuraavallekin vierailullemme kaupungissa, 20131102-224508.jpg 20131102-224534.jpg Illallisen söimme pyörivässä näköalaravintola Giratoriossa – löytyi sitten pyörivä ravintola täältäkin kuten Mexico Citystä. Ensimmäisen iltamme Santiagossa vietimme yhdessä nuoren suomalaispariskunnan kanssa, joka ei kuulunu ryhmäämme – naapurintyttö (oikeasti!) oli edennyt omalla usean kuukauden häämatkallaan sattumalta samaan kaupunkiin ja hotellimme (Diego de Velasquez) viereiseen hotellin! Oli kiva kuulla heidän reppumatkansa aika erilaisia kokemuksia verrattuna meidän nopeaan maapallon kiertoomme – ja ehkä hekin ihan mielellään juttelivat suomeksi jopa ”vanhusten” kanssa, sillä aika vähän olivat viimeksi kuluneiden kuukausien aikana muita suomalaisia tavanneet. Santiagosta matkamme jatkui Pääsiäissaarelle, jonne yllättävää kyllä en oikein koskaan ollut kuvitellut meneväni – sen verran eksoottinen, pieni ja kaukainen kohde on kyseessä, mutta kun nyt osuu matkan varrelle Santiagon ja Uuden-Seelannin välille niin olkoon … olisihan Tyynenmeren ylitys yhdellä lennolla lähes 12 tuntia, ja nyt teemme sen pätkissä, ensimmäinen n. 6 tuntia siis vasta Moai-patsaiden saarelle.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *