Geishan muistelmat

meiko

AVA-kanavalta näyttää tänään (28.11.) tulevan Geishan muistelmat -elokuva, josta Fushimi Inari Shrinen ja Gionin alueilla Kiotossa vieraillessamme oli puhetta, sillä elokuva on kuvattu näissä maisemissa.
Geikoja ja meikoja asuu edelleen Gionin alueella ja pari meikoa onnistuimme siellä näkemäänkin – näkeminen (ja etenkin kuvaaminen) on vaikeaa, sillä geishat eivät ole turisteille ”tarjolla” vaan liikkuvat kaduilla vaan tarvittaessa ja silloinkin määrätietoisesti ja nopeasti, sivuilleen vilkuilematta.

Uudessa Seelannissa matkallamme olisi ollut mahdollista tutustua Taru sormusten herrasta -elokuvan maisemiin jeeppisafarilla, mutta sen jätimme väliin, koska emme ole koskaan kyseiseen tarinaan ja elokuvaan innostuneet.

Pääsiäissaarelle sijoittuu minulle (vielä) tuntematon elokuva Rapa Nui, jota näytettiin saarella edelleen joinain iltoina viikossa.
Rapa Nui -elokuva löytyi You Tubesta ja katsoimme sen yhtenä iltana. Melko väkivaltainen pätkä, mutta näytti saaren maisemia ja selitti tietysti tyhjentävästi miten patsaita saarella siirreltiin. Kumma että jotkut historiantutkijat eivät ole elokuvaa nähneet, kun edelleen asiaa ihmettelevät …

Ja kuljettuamme Mexico Cityssä Diego Riveran ja Fridan Kahlon jäljillä, niin myös elokuva Frida Kahlosta voisi olla kiva katsoa uudelleen.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *