Ranskan Polynesia

Noin puolessa välissä maailmanympärimatkaamme levähdimme muutaman päivän Ranskan Polynesiassa, tarkemmin ottaen Moorean saarella. (Ja kun kansainväliset lennot saapuvat ja lähtevät Tahitilta, Papeetesta, niin mennen tullen yövyimme myös yhden yön Papeetella). Tämä osa Ranskan Polynesiasta: Tahiti, Moorea, Huahine, Bora Bora, Raiatea, ja Tahaa suurimpina saarina muodostavat Seurasaaret -nimisen kokonaisuuden. Tahiti (ja Papeeten kaupunki) on näiden saarten keskuspaikka, jossa on pääosa ihmisistä ja työpaikoista, kun taas muut saaret ovat lomasaarina suositumpia ja ”parempia” – näistä ehkä Bora Bora kaikkein kuuluisin, mutta ei Mooreassakaan mitään vikaa ollut!

Maailmaa aikoinaan purjeveneellä kiertänyt ystäväni piti Seurasaarista eniten Huahinesta (ja Marquesas -saarista), mutta vierailu niillä, ei ainakaan tällä kertaa matkaohjelmaamme mahtunut.

polynesia

Tahitilta ja Moorealta kirjoitin matkamme aina jutuissa Tahiti ja Moorea ja Moorea ja takaisin Tahitille.

Kuvia saarilta voit katsoa myös suoraan tästä.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *