5 viikkoa matkalaukkuelämää

Kirjoitin blogiin loppukesällä jutun, jossa kerroin miten olen oppinut pakkaamaan lyhyemmille matkoille mielestäni jo melko sujuvasti – mutta pakkaaminen 5 viikoksi ja lämpötiloihin välillä 5 – 35 astetta tuntui silti haasteelliselta.

laukku

Lopputulos on tällainen (yliviivatut jättäisin pois jos uudelleen pakkaisin):

 • 2 mustat housut, toiset kesäisen ohuet, toiset vähän paksummat
 • 3 caprit, beiget ja valkoiset ja toiset lähes shortsimittaiset valkoiset
 • 3 trikootunikaa, mustavalkoinen (3/4 hihat), mustabeige ja musta (hihattomia)
 • musta trikoominihame ja 2 mustat legginsit (capri- ja täysmittaiset)
 • beigevalkoinen maksimittainen trikoohame *)
 • valkoinen huppari
 • harmaa ja keltainen neuletakki *)
 • vaalea pitkähkö trikoojakku (ja samanvärinen toppi) *)
 • raidallinen pitkähihainen paita
 • harmaa fleesepaita *)
 • musta neuletunika
 • valkoinen ohut neule
 • 9 t-paitaa ja 4 toppia
 • mustavalkoinen sadetakki
 • musta kevyttoppajakku *)
 • mustat kävelylenkkarit *)
 • balleriinat
 • turistisandaalit
 • rantasandaalit
 • birkenstock -sandaalit
 • yöpaita
 • uimapuku + pareo
 • 2 trikoohuivia ja 2 muuta huivia
 • 2 aurinkohattua (valkoinen ja ”kaisla”)
 • mustat sormikkaat
 • kuntosalitrikoot

*) Katso näihin liittyvät kommentit tämän jutun 1. kommentista!

Vaatteita onnistuin sitten mielestäni pakkaamaan mukaan melko sopivasti – noiden muutaman yliviivatun vaatteen kotiinjättämisellä olisin päässyt tilanteeseen, että kotiin ei olisi tullut mitään käyttämätöntä tai vain kerran pari käytettyä vaatetta.
WP_20131118_003T-paitoja olisi voinut olla vähemmänkin, sillä ne olivat helpoimmat pestä/pesettää – tosin valkoisten paitojen pesettäminen matkoilla on muutamaan kokemukseen perustuen aina vähän riski, ne eivät välttämättä palaudu ihan valkoisina … mutta kirjavat ovat ok, myös pesettää. Mukani oli myös yksi Espritin mesh-paita (sekin kuvassa vasemmalla), joka on ollut matkoilla tosi käyttökelpoinen, sillä sen voi tosiaan illalla pestä ja muutaman tunnin päästä sen on taas kuiva, eikä tarvitse koskaan silitystä. Näitä yritän ensi kesänä, jos niitä vaan jossain on tarjolla, ostaa lisää!
Matkalla ostin lisää vaatteita hellehatun, pareon, kevyttoppatakin, keltalilan huivin  ja Dr Martensin Airwair -kenkien verran (kuvassa, paitsi hattu ja pareo) verran.
Turisti -t-paitojen ostamisesta saimme molemmat pidättäydyttyä!

Kun matkallamme viivyimme samassa hotellissa 1-3 yötä, niin paria kertaa lukuunottamatta emme juuri matkalaukkuja purkaneet ja eläminen suoraan matkalaukusta toimii parhaiten jos laukut pysyvät hyvässä järjestyksessä ja tietää hyvin mitä on missäkin kohtaa mitäkin laukkua. Lontoon kentällä menomatkalla, kun lento Meksikoon oli myöhässä, tulin ostaneeksi pari kuitukangaspussia t-paitapinojen pakkaamiseen ja nämä osoittautuivat niin käyttökelpoisiksi, että ostimme tällaisia pakkauspusseja, eri värisiä, Japanista pari lisää. Jo aikaisemmin olemme, tietysti, pakanneet kengät ja elektroniikan pusseihin ja ne toimivat muuten hyvin, mutta osan mustista pusseista vaihdamme jossain vaiheessa vielä eri värisiin, sillä sen yhden pienen mustan pussin, jossa oli adapterit, löytäminen matkalaukusta oli aina yhtä työlästä – seuraavalla kerralla sekin pussi on neonkeltainen tai vastaava!

301_prod_b_col2_white 634763039265805774

Matkustimme kahdella matkalaukulla, joiden yhteispaino oli alle 40 kiloa – lisäksi käsimatkatavarana Lassella oli tietokone/kamerareppu ja Pirkolla lentolaukku, jossa kuljetimme peruskosmetiikan, ipadin, dokumentit ja varavaatteita sen verran, että olisimme selvinneet, jos matkalaukut olisivat myöhästyneet 1-2 vrk jossain vaiheessa (mitä ne eivät onneksi tehneet).
Matkaa varten ostin uuden erityisen keveän matkalaukun ja lentolaukun, jotka enimmäkseen selvisivät matkasta siinä missä Lassen vanhempikin Samsonite – tosin yhden kerran uuden matkalaukun kulma oli painunut sisään, mutta se saatiin painettua takaisin saman tien – mutta tästä huolimatta ero laukun painossa on niin suuri vanhempaan nähden, että kyllä tämä laukku vertailun silti selvästi voittaa!

Join the Conversation

3 Comments

 1. says: Pirkko

  Pitkä trikoohame oli kiva rantalomakohteessa Moorealla, mutta kun rantalomakohteita reitillämme oli oikeastaan vain tämän takia olisi tätäkään kannattanut kuljettaa.

  Keltaisen ja harmaan neuletakin lisäksi kaipasin kotiin jättämääni mustaa – musta pitempi neulepaita ei osoittautunut samalla tapaa käyttökelpoiseksi t-paidan tai topin päälle.

  Vaalea pitkä trikoojakku ja samanvärinen toppi toimi mustien kapeiden housujen (tai legginsien) kanssa hyvin hiukan parempana asuna – mutta rypistyi valitettavan helposti, eli joko piti hyväksyä ryppyisyys tai silittää!

  Harmaan fleesepuseron otin mukaan lämpimämmäksi puseroksi ja käytinkin sitä mm. Macchu Pichulla. Uudessa Seelannissa tulin sitten ostaneeksi mustan hupullisen kevyttoppajakun ja sen jälkeen se riitti lämpimämmäksi yläosaksi.

  Australiassa ostin, kun vain 1½ vuotta sitten ostamani mustat New Balancen kävelylenkkarit alkoivat hajota saumoista, mustat Dr Martensin Airwairit, kun olin nähnyt niitä monella lentokentillä ja ne näyttivät minusta käyttökelpoisilta niin housujen kuin legginsien + hameen kanssa ja arvelen näiden jatkossa matkustavan kanssani vielä moneen kohteeseen – lenkkareiden sijaan.

 2. says: Aino kivioja

  Hei! Iso Kiitos mukavasta matkaseurasta! Nyt on tietoa matkastamme jo melkoisesti, kun päivittäin luemme teidän matkapäivityksiä,Sepolta saamaamme matkakertomusta ja omat jutut päälle. Sanoisinpa,että on melkoinen urakka poimia tuhansien kuvien joukosta tärkeimmät,vaikkakin tekniikka on kehittynyt roimasti,on silti valittava ,minkä jättää sivuun. kuuban kuvasta tunnistin itseni ja komean kuskin!Kiitos Teille Tästä ohjelmasta. Olimme tyytyväisiä matkaamme,suurempia vastoinkäymisiä ei ollut ,cusco oli lähtiessä jo kysymysmerkki,selvittiin kuitenkin siitäkin.Tupakkamiehiä ei ollut ja alkoholiakin otettiin ”lääkkeeksi” matkanrasituksia hoitamaan,mukavaa porukkaa ja oppaallemme täydet pisteet. lähdettäessä pitää ottaa huomioon,että muutoksia voi tulla ja etenkin säälle ei voi mitään. Nyt elämme Suomen harmaassa ilmastossa ja nautimme tästä…tulevan joulun tunnelmasta. Rauhallista Joulua ja ”lennokasta”Uutta Vuotta T.aino ja tapani

 3. says: Pirkko

  Kiitos Aino ja Tapani kommenteistanne – ja matkaseurasta.
  Tuo kuvien läpikäynti kieltämättä on urakka – kuten näette, niin nyt kun matkasta on kohta 4 viikkoa, niin me olemme päässeet vasta matkan puoliväliin, kuvien käsittelyssä.
  Nettiin laittamissamme kuvissa olemme pääosin yrittäneet välttää laittamasta muiden ihmisten kuvia, mutta joskus poikkeamme tästä, esimerkiksi sen autokuvan osalta – toivottavasti se ei haittaa teitä (tai jos haittaa, niin kertokaa, niin toki otamme sen pois).
  Tänään julkaisin Ranskan Polynesian kuvat – ja arvelisin pääseväni Uuteen Seelantiin jouluna :-)

  Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta teillekin!
  Pirkko (ja Lasse)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *