Tammikuun taide-elämyksiä

Loppiaisviikonloppuna kävimme (yllättävän!) ruuhkaisessa Helsingissä katsomassa tämän vuotisia Lux Helsinki -valoteoksia.

Tuomiokirkon valaiseva teos Corazon Senaatintorilla oli tänäkin vuonna ihan katsomisen arvoinen – joskin viimevuotista vaisumpi. Hakasalmen huvilan ”valaistus” oli tämän vuoden suosikkini! Ja FYR Kansallismuseon pihalla oli pienen jonottamisenkin arvoinen (Snailtrail samalla suunnalla sen sijaan ei.)

lux12

(Lux Helsinki -kuvia lisää kuva-albumissa, johon pääset myös klikkaamalla kuvaa.)

Lauantaina kävimme myös melkein viime metreillä (näyttely päättyy 12.1.2014) EMMAssa katsomassa Birger Kaipiaisen töitä.

emma7 emma4

Vaikka tunsinkin jonkin verran Birger Kaipiaisen tuotantoa etukäteen, niin aina sitä jotain uutta oppii – nimittäin, että Kaipiaisen tuotannosta vain kaksi päätyi sarjatuotantoon, nimittäin Paratiisi-astiasto ja Kiurujen yö -tapetti.

Helsingissä käydessämme (kuitenkin espoolaisille hiukan harvinaisempi kohde!) olimme etukäteen ajatelleet, että pitäisikö käydä katsastamassa tuo Suomen ensimmäinen Burger King, mutta väliin jäi – paikkaan oli edelleen ainakin 10 metrin jono ja niin nälkäisiä emme olleet, että olisimme hampurilaisia jonottaneet. Wrong Noodle Barissa Keskuskadulla ei ollut jonoa ja Chevre Rollsit ovatkin suosikkejani jo entuudestaan jotain pientä purtavaa sarjassa.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *