Safarilla Intiassa

Lupailin vielä referaattia toisestakin Frankfurtin TCC-kokouksen esityksestä, joka kertoi Arminin (ja hänen seurueensa) matkasta Intian luonnonpuistoihin. Tämäkin esitys kiehtoi minua – en ollut tätä ennen koskaan ajatellut, että Intiassa voi käydä safarilla siinä kuin Afrikassakin. Big five -eläimet tosin ovat hiukan erit ja pääosassa Intiassa on ehdottomasti tiikeri. Armin kertoikin, että Intiassa safareilla puhutaan paljon Kiplingin Viidakkokirjan hahmoista ja bongataan Baloo-huulikarhua, Bagheera-pantteria, Kaa-pytonkäärmettä ja Shere Khan -tiikeriä. Ja tietysti myös norsuja (kenraali Hath, tietysti) ja apinoita.

hahmot

Ja tietysti myös Intiassa on erilaisia antilooppeja, joista yleisimpien (spotted deer) kanssa käy kuten Afrikan safareilla impaloiden kanssa: ensimmäisiä ihastellaan, mutta jonkin ajan päästä ihmiset eivät viitsi kääntää kameraansa niiden takia.

Alla olevat kuvat oikeista tiikereistä, oikeasta huulikarhusta, pantterista, pytonista ja norsuista ovat Arminin ottamia ja sain ne ja luvan niiden käyttämiseen häneltä tässä yhteydessä.

???????????????????????????????
???????????????????????????????

???????????????????????????????

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? Safarilla Intiassa

Ja toki Intiassakin on paljon nähtävää lintumaailmassa – mm. mehiläissyöjiä, drongoja ja kuningaskalastajia.

???????????????????????????????

Luonnonpuistot, joissa Armin seurueineen tällä matkalla vierailivat olivat

ja ne sijaitsevat kaikki suhteellisen lähellä toisiaan Intian niemimaan keskiosassa:

national-parks

Majoitus puistossa oli useimmiten teltoissa, jotka vastasivat useamman tähden hotelleja – teltoissa saattoi olla marmorilattia ja ilmastointi!

Armin seurueineen kävi samalla matkalla myös katsastamassa Delhin ja Pohjois-Intian nähtävyyksiä, mm. Taj Mahalin, ja – kuten kai useimmat Intian kävijät – törmäsi monessakin paikassa tähän länsimaisittain hiukan outoon ilmiöön, että paikalliset haluavat tulla kuvatuiksi tuntemattomien turistien seurassa – tai kuten tässä kuvassa – haluavat lapsensa tulevan kuvatuksi tuntemattoman turistin sylissä!

???????????????????????????????

Arminin näyttämät – seksiä tihkuvat – kuvat Khajurahon temppeliryhmästä ja sen kamasutraveistoksista olivat myös mielenkiintoisia, mutta jätetään ne nyt pois tästä jutusta. Google-haulla niitä tietysti löytyy, jos aihe kiinnostaa …
Käynnin Khajurahossa olisi ilmeisesti melko helposti voinut yhdistää vierailuun Varanasissa, jossa kävimme – mutta Aurinkomatkat ei ollut sitä tuolloiseen matkaamme sisällyttäneet.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *