Soulista Singaporeen

Ensi maanantai-iltana jätämme Suomen – kuukaudeksi.

Lennämme Finnairilla Souliin, jossa olemme ennakkoon sopineet kahdesta retkestä – toinen vie meidän kahdeksi päiväksi ja yhdeksi yöksi Jejun saarelle (Unescon maailmanperintökohde) ja toinen Panmunjomiin, Pohjois-Korean rajalle (muttei Pohjois-Koreaan). Muuten olemme Soulin viikon omillamme – kunhan maistellaan kaupunkia ja katsastetaan (ehkä) päänähtävyydet, joiksi Tripadvisor listaa mm. Changdeokgungin palatsin (Unesco!) ja sotamuistomerkin.

Raja

Soulissa on tarkoitus tavata myös Täällä muualla -blogin Taina – maassa jo pidempään asunut suomalainen osaa varmasti kivasti kertoa maasta enemmänkin kuin mitä turisti ehtii viikossa kokemaan!

Soulista lennämme Vietnam Airlinesilla Hanoihin, jossa liitymme Olympian Suureen Indokiinan Kiertomatkaan seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

Hanoissa toivomme pääsevämme risteilemään Halonginlahdelle (Unescon maailmanperintökohde!) – kaupunkiin tutustumisen lisäksi.

Lahti

Vietnamista jatkamme Laosiin, Luang Prabangiin (Unesco!). Tarjolla pitäisi entisen kuningaskunnan loiston lisäksi myös mm. munkkien almuseremonia, kullanhohtoisia buddhalaistemppeleitä ja veneretki Mekong-joelle. Käymme myös pääkaupungissa, Vientianessa.

Almuja

Laosin jälkeen vuorossa on Kambodza, Phnom Penh ja Kuoleman kentät – idän vastine keskitysleireille. Pääkallojen vastapainoksi sitten lasten kansantansseja.

Kambodzan päänähtävyys on kuitenkin khmerisen valtakunnan viimeinen pääkaupunki, Angkor Wat, Unescon maailmanperintökohde tämäkin. Angkor Watista todetaan, että se nykyisin yksi maailman uhanalaisimmista kulttuurikohteista, sillä temppelikoristeita on myyty laittomasti niin museoille kuin yksityishenkilöille.

Temppeli

Matkan viimeinen etappi yhdessä Olympian ryhmän kanssa on paluu Vietnamiin, mutta Hanoin sijaan Ho Chi Minhiin (Saigoniin),  jossa tarjolla olisi mm. Vietkongin sissien kaivamat Cu Chin -tunnelit. En kyllä ole ihan varma kannattaako 180 cm pitkien länsimaalaisten lähteä yrittämään noissa kulkemista!

Tunnelit

Olympian ryhmän lentäessä takaisin Suomeen me jatkamme Malesiaan, Kuala Lumpuriin, jossa toistaiseksi suunnitteilla on vain Petronas Towers -pilvenpiirtäjien katsastus. Vielä vuosikymmen sitten nämä olivat maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät, mutta sittemmin Burj Khalifa Dubaissa, Abraj Al Bait Towers Mekassa, Taipei 101 Taiwanissa ja muutama pilvenpiirtäjä Kiinassakin ovat kohonneet yli tämän 452 metrin korkeuden.
Retkeä Batun luolille voisi harkita – niitä näyttäisi netissä olevan tarjolla puolen päivän mittaisena. Ja koska Kuala Lumpurissa olemme taas omillamme niin veikkaan, että osan ajasta käytämme vaan lepäämiseen 5 tähden hotellissa!

Batu

Kuala Lumpurista jatkamme sitten Borneolle, jonne olemme ostaneet paikalliselta toimistolta retken Sabahin alueelle. Tarjolla pitäisi olla orangeja ja muita viidakon eläimiä Kinabalun kansallispuistossa (Unesco!). Toivottavasti vain niitä, eikä filippiiniläisiä merirosvoja, joista varoitetaan tällä alueella.

Borneon saarella kun olemme, niin teemme myös lyhyen vierailun ääri-islamilaiseen Brunein valtioon, jossa vallitsee sharian laki, mutta jonka bongasimme ensimmäisen kerran erilaisilta valtiolistoilta sen vaurauden takia. Bruneissa aikaisemmin käyneiden parinkin ystäväpariskuntamme vinkkien perusteella varasimme sinne vaan yhden päivän (ja kaksi yötä), riittää siihen kuulemma hyvin ja jatkamme sitten sieltä Singaporeen ja Singaporesta saman päivän iltana Finnairin suoralla lennolla takaisin Helsinkiin.

Brunei

Maabongaustavoitteistamme tällä matkalla on – jos suunnitelmat näin toteutuvat – tarkoitus saavuttaa 4. tavoitteemme, eli 100 itsenäistä maata. Lasselle se toteutunee Kambodzassa ja Pirkolle vasta Bruneilla.
Ensimmäinen tavoitteemme oli 100 TCC-aluetta, toinen kaikki Euroopan itsenäiset valtiot ja kolmas kaikki Euroopan TCC-alueet. Kaksi jälkimmäistä tulivat täyteen edellisellä matkallamme Moldovassa ja Transnistriassa ja ensimmäinen jo (?) vuonna 2011.

Tällä kertaa kotimme Espoossa jää erityisen hyvään hoitoon – siinä missä Verisuren lisäksi yleensä lähinaapurimme huolehtivat vuodenajasta riippuen ruohonleikkuusta tai lumenluonnista yleisen silmälläpidon lisäksi, niin nyt kodissamme asuvat pääosan poissaoloamme vakituisesti muualla Suomessa asuva ystäväpariskuntamme. Osana matkavalmisteluja olemme siis myös laatineet kotimme käyttöopasta (ja siivonneet joitakin keittiön kaappeja).

Aasian matkastamme kirjoitin viimeksi elokuussa otsikolla Suuria suunnitelmia – yksityiskohdat täsmentyvät – ja toki monet niistä ovat pysyneet samanlaisina, varaukset kun pääosin tehtiin jo silloin.

lentokartta

(Artikkelin kuvat ovat Wikipedia Commonsista tai kyseisiä kohteita myyvien matkanjärjestäjien sivuilta. Omia kuvia sitten ensi viikosta alkaen.)

Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Pirkko

    Yes! Kiitos linkkivinkistä – kaikki lisätieto Jejusta on varmasti meille hyödyksi! Me innostuimme siitä maabongareina, kun siitä saa oman pisteen :-) – mutta myös viime tammikuun matkamessujen iso juliste kraaterista tuolla saarella veti puoleensa!

  2. says: Sofia / Liikkeellä

    Kuulostaa ohjelmarikkaalta ja näette varmasti monipuolisesti kaikkea, oikein mukavaa reissua!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.