Suuria suunnitelmia – yksityiskohdat täsmentyvät

Heinäkuun alun jälkeen olemme jatkaneet Aasian matkamme yksityiskohtien kiinnittämistä. Nyt se näyttää tältä:

lentokartta

 • Soulissa olemme viikon – jona aika teemme myös kahden päivän retken Jejun saarelle: aamulento Jejulle, aikaa saarella päivä, yöpyminen Seogwipon rannikkokaupungissa (merinäköalalla!), vielä toinen päivä saarella ja paluu iltalennolla Souliin.
 • Soul – Hanoin lennon hintaa (370 euroa per nuppi Vietnam Airlinesilla, kun pitkistä lennoista maksoimme Finnairille vajaa 900 euroa) pidin tuonne ilmansuunnalle korkeana, mutta sitten kun Lasse teki tuon uuden lentoreittikartan, niin aloin ymmärtää tätä paremmin, onhan tuo väli koko matkamme kolmanneksi pisin lento (2700 km, vrt. Helsinki – Soul 7100 km, Singapore – Helsinki 9300 km)
 • Hanoissa tosiaan liitymme, kuten jo aikaisemmin kerroin, Olympian Suuren Indokiinan -kiertomatkan ryhmään kahdeksi viikoksi reitille Hanoi – Luang Prabang – Vientiane – Phnom Penh – Siem Reap – Ho Chi Minh
 • Ho Chi Minhistä jatkamme Kuala Lumpuriin samana päivänä kuin Olympian ryhmä illalla lentää Suomeen – Malaysian Airlinesin lennolla, eli toivottavasti tuo lentoyhtiö vielä marraskuun loppupuolella on olemassa. Kuala Lumpurissa viivymme 3 yötä ennen kuin jatkamme Borneolle
 • Borneon osalta päädyimme muutamaa vaihtoehtoa harkittuamme luottamaan sikäläiseen Explore.my -toimistoon (ja Air Asian lentoihin, näitä varauksia tehtäessä oli Malesian Airlinesin koneen alasampuminen Ukrainassa jo tiedossamme). Explore.my räätälöi meille 3 vuorokauden retken Kinabatangan -joella, jossa asumme jokirannan lodgeissa, liikumme joella ja sademetsissä ja näemme, toivottavasti, sikäläistä eläimistöä. Orankeja ainakin näemme Sepilok Orang Utan -keskuksessa.
  orangutan
 • Sandakanista (Kinabatangan -jokea lähin lentokenttä Borneolla, Malesian puolella edelleen) lennämme Bruneihin bongataksemme sen kahden yön ja yhden päivän vierailulla ja sieltä lennämme Singaporeen ja edelleen Helsinkiin.

Sandakanin alueella on ollut ulkonaliikkumiskieltoja klo 18-06 välisenä aikana Filippiinien puolelta huhtikuussa tapahtuneen kiinalaisturistin ja filippiiniläisen hotellityöntekijän kidnappausten takia ja matkailijoita kehotetaan käyttämään valmiita retkiä (eikä liikkumaan alueella omin päin) – ja juuri näin olemme tekemässä.
Sabahin rannikkohan on suhteellisen lähellä aikoinaan suomalaisten kidnappauksesta tunnetuksi tullutta Jolon saarta.

sandakan

Toistaiseksi viimeinen tämän kokonaisuuden varauksiin tekemämme aktiviteetti oli Helsinki – Soul -välisen lennon matkustusluokan korotus business-luokkaan pisteillä.
Siinä vaiheessa kun idean tästä saimme, ei näitä paikkoja lähdöllämme ollut, mutta kun tarkistin tilanteen uudelleen kuukauden päästä, niin juuri tarvittavat 2 paikkaa löytyikin – eli jos ei heti onnistu, niin kannattaa palata asiaan.

Maabongausyhteenvetona tämä matka, jos se suunnitelmien mukaisesti toteutuu, tarkoittaa 6 itsenäistä maata ja sen lisäksi kahta TCC-pistettä.
Jejun saari on oma alueensa ja samoin Sabahin alue Borneolla. Borneon länsiosa, Sarawakin, olisi, mutta emme me niiden TCC-pisteiden kanssa (Euroopan ulkopuolella) niin tosissamme ole, että vain sen takia olisimme yrittäneet ahnehtia pisteen sieltäkin.  MTP-pisteissä Vietnamista saa kaksi, Pohjois-Vietnamista yhden ja Etelä-Vietnamista toisen, mutta tätäkään emme edes etukäteen tienneet.
Ainakin Lasselle 100 itsenäistä maata tulee täyteen tällä matkalla – Pirkon osalta vain jos matka Moldovaan lokakuussa toteutuu.

Mutta, ennen lähtöä Souliin, vuorossa on vielä:

 • kokousmatka Frankfurtiin
 • Bilbao ja Santiago de Compostellan ”kevytversio” ja
 • toivottavasti Moldovaa ja Transnistriaa (linkki Arial Traveliin poistettu matkatoimiston ainakin keskeytettyä toimintansa koronan takia) – saimme jo tiedon, että matka toteutuu, mutta kun matkanjärjestäjä ei ole vielä lähettänyt varausmaksulaskuakaan, niin en vieläkään uskalla ihan sataprosenttisesti tähän uskoa

Kotimaan matkojakin on muutama hahmottumassa, Turkuun ja Joensuuhun. Jälkimmäiseen ajattelimme mennä junalla, joten se on kyllä sitten jo ihan oikea matka!

Ja töitäkin on vielä jäljellä, ennen kesäloman ja sapattivapaan alkua vielä 4 viikkoa!

Vielä tuosta syksyn ”päämatkasta” – vaikka lentoja ja hotelleja onkin jo kiinnitetty, niin kaikenlaiset vinkit siitä mitä eri paikoissa ehdottomasti pitäisi nähdä – tai mitä ei kannata nähdä, olisivat kovin tervetulleita! Kommentoi, jos olet noilla kulmilla liikkunut!

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.