Korealaista ruokaa ja Korea blogeissa

Ennen matkaamme hain Koreasta kirjoittavia bloggaajia ja löysin ensin Jalalla Koreasti -blogin (linkki poistettu blogin poistuttua), mutta Terhi asuu sen verran kaukana Soulistä, että idea tapaamisestamme eimoikein lentänyt. Terhi kuitenkin esitteli minut Täällä muualla -blogia pitävälle Tainalle, joka asuu lähempänä Soulia ja niin sitten blogitapaaminen onnistui täällä Soulissakin siinä missä keväällä Tbilisissä.

mandukukTainan kanssa kävimme syömässä Gwangjangin ruokamarkkinoilla. Ruuan suhteen turhankin ennakkoluuloisina olimme tätä ennen syöneet vähemmän korealaista ruokaa, mutta Tainan opastamana – ja sujuvasti koreaksi tilaamana – söimme Mandakuk- nimisiä lihanyyttejä miedossa nuudelikeitossa ja tutustuimme sen kanssa korealaiseen kansallisruokaan kimchiin, niin voimakkaammin chilillä maistettuun punertavaan sellaiseen kuin vihreään vesikimchiin. Tainan mielestä ne eivät olleet kovin mausteisiä, mutta meidän mielestämme olivat vähintäänkin riittävän tujuja! Ruuan kanssa nautimme kylmän teen tapaista juotavaa, vaikka kuulemma monet korealaiset eivät aterian yhteydessä juo mitään.

Kuvissa alla kimchiä (punaista) ja vesikimchiä (vihreää).

Kimchi
Kimchi Kimchi
Kimchi

Valitsemamme lounasvauhtoehdon lisäksi Taina suositteli wokin tapaista ruokaa markkinoilla – mukaan tulevat ainekset valitaan itse ja lopputulos syödään riisin kanssa. Myös korealaiset pannukakut kasviksilla, merenelävillä tai kimchillä näyttivät ihan herkullisilta – ehkä jonain toisena päivänä.

Korealaista ruokaa Korealaista ruokaa Korealaista ruokaa

Täällä muualla -blogiAterian lomassa juttelimme elämästä Etelä-Koreassa suomalaisen kokemana. Taina on asunut täällä nyt pari vuotta ja osaa jo koreaakin niin paljon, että ainakin meidän havainnoimana tuli hyvin sillä markkinoilla ja kahvilassa, jossa lounaan jälkeen kävimme, toimeen. Alkuun vaikeimmiksi asioiksi Taina mainitsikin kielen – ja ruuan. Mutta molempiin Taina on parissa vuodessa tottunut, ruokaan toki nopeamminkin. Korealaisiin hänen mielestään on ollut helppo tutustua ja he ovatkin saaneet täällä paljon uusia ystäviä – alkuun korealainen saattaa haluta parantaa englanninkielen taitoaan, mutta jos juttu luistaa, niin päädytäänkin jo parantamaan Tainan koreankielentaitoa!

Tapaamisemme lopuksi Taina opasti meidät Soulin metron käyttöön – jos siihen nyt opastusta edes tarvitsee ja jatkoimme matkaamme sotamuseolle, josta saimme vinkin blogimme kommenteista! (Toki sen olisi löytänyt Tripadvisorin listaltakin kohdasta yksi, mutta sattumalta nyt blogikommentti oli meille vihje tästä – on ollut sen verran paljon täällä ohjelmaa, ettei vielä oltu Tripadvisoriin asti ehditty.)

Mutta sotamuseosta, Soulin tornista ja vielä ohjelmassa olevasta vierailusta Gangnamin kaupunginosassa vasta vähän myöhemmin.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.