Uber-taksilla Vietnamissa ja Malesiassa

Uber taksi Malesiassa Kuala Lumpurissa

Keväällä käytimme Uber-taksia ensimmäisen kerran Dohassa, Qatarissa ja saimme palvelusta erinomaisen positiivisen kuvan.

Uber taxi service areas Hanoi VietnamMarraskuisella Aasian matkallamme käytimme taksia vain Ho Chi Minh Cityssä (Saigonissa) ja Kuala Lumpurissa. Hanoissakin palvelu oli, mutta hotellimme alueella palvelu ei ollut käytössä – mutta emme Hanoissa myöskään takseja yleensäkään tarvinneet.

Ho Chi Minh Cityssä käytimme Uberia kahteen lyhyehköön matkaan, toisen New World -hotellista Majestic-hotelliin ja toisen Majestic-hotellilta Ben Thanhin markkinoille. Uber-taksin sai nopeasti ja hinnat ovat suomalaiselle niin halpoja, ettei niillä ole oikein väliä: tällä kertaa tavallaan mielenkiintoisin osuus oli, että kummallakaan matkalla yhteistä kieltä kuljettajan kanssa ei ollut, mutta hyvin pääsimme perille oikeaan osoitteeseen siitä huolimatta: kohde oli helppo ilmoittaa sovelluksella jo tilauksen yhteydessä.

Uber taxi ride in Ho Chi Minh City Saigon Vietnam
Matkan reitti ja hinta Saigonissa VND 34,786 = € 1.30

Menomatkalla pieneksi ongelmaksi heittäytyi meitä noutamaan tulleen taksin löytäminen, sillä olimme tilanneet sen vaan sijaintimme perustella – olisi kannattanut antaa lähtöpisteeksi hotelli, sillä nyt kuljettaja oli hiukan epätietoinen missä kohtaa korttelia olimme, mutta löysimme me lopulta kuitenkin toisemme.

Uber taksi Malesiassa Kuala Lumpurissa
Uber taxi Malaysia Kuala Lumpur mapKuala Lumpurissa käytimme enemmän takseja, niin Uber-takseja kuin tavallisia – tavallisia lähinnä siksi, että kaikkialla ei WiFi toiminut (emmekä halunneet käyttää dataa puhelinverkon kautta Malesiassa). Ensimmäinen Uber-kyytimme oli Bukit Bintangin ostoskeskukselta Suria KLCC ostoskeskukselle. Tällä kertaa saimme odottaa autoa todella kauan (luokkaa 20 minuuttia) ja Uberin paremmuudeksi tavalliseen taksiin, jonka olisimme ostoskeskukselta myös voineet ottaa, jäi ainoastaan se, että saimme tarkat tiedot hinnoittelun perusteesta ja kyyti veloitettiin suoraan luottokortilta.

Toinen Uber-matkamme Kuala Lumpurissa oli Royale Chulan -hotellilta perhospuistoon. Tällä kertaa kokeilimme parempaa, Uber Black -palvelua ja auto olikin tilava ja siisti, se löysi meidät hyvin hotellilta ja vei kuitenkin edullisesti perille. Perhospuistosta jatkoimme tavallisilla takseilla pienen matkan lintupuistoon ja sieltä edelleen Nu Sentral -ostoskeskukselle ja etenkin näistä jälkimmäinen maksoi enemmän kuin pitempi matkamme hotellilta perhospuistoon ja matka oli mielestämme lyhyempi.
Turistin on vaikea arvioida tavallisen taksin hinnoittelun oikeellisuutta toisin kuin Uberissa!

Uber taxi ride in Kuala Lumpur Malaysia
Matkan reitti ja hinta Kuala Lumpurissa MYR 21.00 = € 4.80

Kummassakaan maassa Uber-autossa ei ollut WiFi:ä kuten Qatarissa, joten laskun hyväksyimme vasta myöhemmin kun olimme taas verkossa – hiukan oli outo olo vaan nousta autosta ja vilkuttaa kuljettajalle hyvästiksi, oikeastaan keskustelematta lainkaan. Mutta hyvin se toimi näinkin – hyväksyimme sähköpostin kautta laskun sitten kun WiFi taas toimi ja veloitukset tapahtuivat luottokortilta aikanaan asianmukaisesti.

Yhteenvetona voisi todeta, että nämä uusimmat Uber-kokemuksemme eivät olleet niin ruusuisia kuin ensimmäinen, mutta toimivia ja kilpailukykyisiä vaihtoehtoja nämäkin!
Turistille Uberin vahvuutena ainakin tähän astisilla kokemuksillamme on, että niiden hinnoitteluun on voinut luottaa, kohteen määrittely ja reitin seuraaminen ollut helppoa – kaikkialla kaikkien taksien kanssa maailmalla kun ei aina näin ole.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *