Gästlägenhet i Stockholm

Lilla Essingen

Tukholman matkalla pääsimme tutustumaan meille ihan uudenlaiseen majoitukseen – Lilla Essingenin saarella asuvat sukulaisemme tarjosivat meille majoitusta asuintalonsa vierashuoneistosta (gästlägenhet) – ilmeisesti Ruotsissa on tällaisia enemmänkin, kerrostalossa ylimääräinen pieni huoneisto, jota asukkaat saavat varata yöpyville vierailleen, mutta meille tämä oli ihan uusi juttu!

Gästlägenhet Koristetyyny pöllöt Joulu wc-paperi

Asuntomme oli pieni yksiö, jossa oli paitsi vuodesohva (ja pari lisävuodetta, joita emme tietenkään tarvinneet, kun meitä oli vain kaksi), täysi keittiövarustus (jota emme käyttäneet, sillä isäntämme tarjosivat meille ihanan illallisen ja pannukakkuaamiaisen) ja tilava kylpyhuone. Lakanat ja pyyhkeet jokainen tuo itse mukanaan – tai, kuten me, lainaavat isäntäperheeltä. Huoneisto oli siis kuten (tilava) hotellihuone – vain wifi puuttui (mutta tietysti kun olimme yläkerrassa kylässä, niin saatoimme siellä käyttää wifiä sen verran kuin tarvitsimme).

Lilla Essingen on pieni saari, jolle kuljetaan Kungsholmenin kautta – oma rauhallinen maailmansa ja kuitenkin ihan keskustassa.

Seuraavana päivänä kiersimme hiukan pientä saarta sen rantoja pitkin, tammikuun sumuisessa säässä ihaillen joka puolella aukeavia järvimaisemia. Tänne pitäisi kyllä tulla uudelleen, kesällä!

Lilla Essingen

Iltapäivällä jatkoimme sukuteemalla, Lassen Karlstadissa asuva veli vaimoineen tuli myös Tukholmaan ja nautimme vielä mahtavan buffet-lounaan Pong-ravintolassa keskustassa.

Restaurant Pong Stockholm Isäntämme

Ravintolasta jatkoimme, silloin jo räntäsateessa, Arlandaan – viettääksemme siellä aivan turhan monta tuntia, mutta sitähän emme vielä lähtiessämme tienneet!

Ja tässä vielä, tyylillemme jo uskollisena, tämän viimeisen Tukholman matkan juttumme yhteydessä, matkan kustannukset (2 hengeltä):

Lennot Helsinki – Bromma ja Arlanda – Helsinki 186,62
Lentokenttäpaikoitus Helsingissä 38,00
Lentokenttäkuljetukset Tukholma (bussi Brommasta, juna Arlandaan) 48,45
1-päivän bussikortit 29,06
3 museota 100,19
Yhteensä 402,32

Gästlägenhetin käytöstä emme maksaneet mitään – ellei tuliaiskukkakimppua lasketa :-) Ehkä saamme tilaisuuden ”maksaa” joskus isäntiemme ehkä vuorostaan poiketessa Helsinkiin. (Isäntämme maksoivat huoneiston käytöstä 300 SEK = 32 euroa yöstä.)

Museoiden ”peruspääsymaksut” olivat Moderna museetissa 120 SEK, Hallwylska museetissa (opastettu kierros) samoin 120 SEK ja Abba-museossa 215 SEK – siis rutkasti enemmän kuin noissa kahdessa muussa!

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *