Los Angeles pikakelauksella

Willi Länsi -kierroksemme alkoi Lufthansan lennolla Helsingistä Frankfurtin kautta Los Angelesiin. Frankfurt – Los Angeles -väli on pitkä, normilentoaika välille on luokkaa 11,5 tuntia, mutta Lufthansan perusturistiluokassakin selvisimme matkasta hyvin: tilaa oli riittävästi, ruoka hyvää, juomatarjoilu runsasta eikä edes edessä oleva kallistanut istuintaan häiritsevästi. Itkeviä lapsia mahtui lennolle muutama, samoin kuin kovaäänisiä kanssamatkustajia, mutta saimme kuitenkin nukuttua lennolla useita tunteja (yhden melatoniinin ja tarkoituksella pääosin valvotun edellisen yön siivittämänä).

Lufthansa Frankfurt Los Angeles

Los Angelesissa majoituimme Hollywoodin kupeeseen Hilton Garden -hotelliin, perusturistiluokkaa tämäkin: siisti huone ja kylpyhuone, tilaa kohtuullisesti ja aamiainen, jolla selviää lounaaseen. Sijainti oli loistava kävelyetäisyydellä Hollywood Boulevardilta ja jo ensimmäisenä iltana kävimmekin katsastamassa tähdet ja käden ja jalanjäljet Kiinalaisen teatterin edustalla ja Dolby-teatterin, jonka edustalle oltiin jo kasaamassa lavarakenteita viikon päästä pidettäviä Oskar-juhlia varten.

Hollywood
Kiinalaisen teatterin edustalla
Dolby Theatre

Los Angelesissa vietimme vain yhden kokonaisen päivän ja kieltämättä Yhdysvaltain toiseksi suurin kaupunkikeskittymä yhdessä päivässä ei jätä kovin paljoa aikaa millekään. Aloitimme kiertämällä bussilla Beverly Hillsiä, näimme aamutyhjän Rodeo Driven luksusputiikit ja psähdyimme hetkeksi Universal Studioiden edustalle.

Universal Studios Universal Studios

Iltapäivän vaihtoehdoista valitsimme retken rannalle, Venice Beachille ja Santa Monican pieneen kaupunkiin. Kalifornian Venetsiassa kiertelimme hiukan asutusta kanavien varrella ja seurasimme nyttemmin jo vähemmän hippejä kuin tavallisia kalifornialaisia Tyynen meren rannalla. Marihuana-reseptejä 40 dollarilla lupaavat kojut olivat ainakin uutta verrattuna 1982 vierailuumme.

Venice Beach kanavia Venice Beach kanavia

Venice Beach Venice Beach Venice Beach

Santa Monicassa söimme lounaan, katsoimme pienen kaupungin kävelykadun lauantaitapahtumia: koekuvauksia ja tanssiesityksiä ja nautimme merestä ja auringosta Santa Monican laiturilla.

Santa Monica Santa Monica Santa Monica

Santa Monican rannalle päättyy myös historiallinen Route 66, jota ajamme joitakin pätkiä huomenna. Laiturilla olisi ollut tarjolla hurjaa kyytiä huvipuiston eri laitteissa, mutta tyydyimme aurinkoon – ja churroihin.

Santa Monica end of Route 66 Santa Monica Pacific Park

Los Angelesin varsinaisen keskustan pilvenpiirtäjineen ja Walt Disney -konserttitaloineen käymme katsomassa vasta huomenaamulla ennen kuin jatkamme matkaa Laughiniin.

Ensimmäiseksi ja ainoaksi vierailuksi Los Angelesin alueella päivä olisi ollut ihan liian lyhyt, mutta kertauskurssina laajalle levittäytyvä palmujen koristelema kaupunki palautui kyllä yhdessäkin päivässä mieleen ja ehdimmehän edellisellä kerralla käymään oikeasti tuolla Universalin studioilla ja Disneylandissä, kiertämään kävellen Beverly Hillsiä ja piipahtamaan muutamaan Rodeo Driven putiikkiinkin, joten loman aloitus meille kesäisissä Tyynen meren maisemissa sopi hyvin, vaikka kasvillisuudesta paikoitellen huomasikin, että talvea täälläkin vielä eletään.

Santa Monica Tyyni valtameri

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. Teillä on ollut tehokas päivä eikä jetlagista tietoakaan, sillä olette nähneet paljon Los Angelesia yhdeksi päiväksi. Hienoa! Kivoja kuvia ja ihanasti pääsi LA fiiliksiin :) Mukavaa reissun jatkoa!

  2. says: Pirkko

    Kiitos kommentista Sanna!
    Tuosta aikaerosta, olemme vanhemmiten yrittäneet sopeuttaa itseämme osittain jo kotona ja tälläkin kertaa rukkasimme aikatauluamme jo kotona melkein 4 tuntia, joten perille jäi ”vain” 6 tuntia, josta ainakin pari yritämme jättää aikaisella päivärytmillä siirtymättä, joten joo – aika hyvin tämä rytmitys tällä kertaa on onnistunut!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *