Zion

Zion Nature Park

Bryce CanyonAloitetaan otsikosta huolimatta vielä muutamalla kuvalla aamuisesta vierailustamme Bryce Canyonissa. Kävelimme ½ mailin välin Sunset Pointilta Sunrise Pointilta kirkkaassa, mutta kirpeässä aamussa ja ihailimme vielä kerran näitä punertavia maisemia.
Tämäkin matkamme on vaatetuksen osalta hiukan haastava – Los Angelesin rannoilla oli melkein helle, mutta Bryce Canyonissa aamulla melkein pakkasta. Päivän mittaan laskeutuessamme yli 2500 metristä alas ensin Zioniin ja sieltä edelleen Las Vegasiin kuljimme myös talvesta vähintäänkin kevääseen ja havupuumetsästä palmujen reunustamille bulevardeille.

Bryce Canyon Bryce CanyonBryce CanyonBryce Canyon

Tältä erää viimeinen kansallispuistomme oli Zion – toki Las Vegasin jälkeen jatkamme vielä Kuolemanlaaksoon ja Yosemiteen. Zion on erilainen puisto sikäli, että sen läpi voi ajaa autolla, siinä missä kanjoneissa kävellään niiden reunalle ihailemaan näkymiä.
Muutaman kerran toki pysähdyimme ottamaan kuvia, mutta osan kuvista otin bussin etupenkillä istuen – ehkä hyvä vaihtoehto olisi ollut GoPro -tyyppinen kamera kuljettajan pipoon kiinnitettynä! Puiston läpi vievä tie on muuten paikoitellen aika jyrkkäkin ja hyvinkin kiemurainen ja kulkee myös lähes parin kilometrin tunnelin läpi.

Zion National Park Zion National Park Zion National Park Zion National Park

Vierailusta Bryce Canyonilla ei ole mainintaa isäni päiväkirjassa vuodelta 1954, mutta Zionissa vanhempanikin ovat vierailleet, joten Lasse otti Zionissakin muutaman nostalgiakuvan. Toki vanhempani kävivät myös Los Angelesissa, Las Vegasissa ja San Franciscossa, mutta siinä missä uskoisin luonnonpuistojen säilyneen nämä kuusi vuosikymmentä melko samanlaisina, niin kaupungit ovat tietysti muuttuneet enemmän.

Zion National Park Zion National Park Erik Heino

Join the Conversation

2 Comments

  1. Niin upeita maisemia! Nyt käy kyllä hieman kateeks että ootte tuolla… :) Oon suunnitellu matkaa tuonne jo viime kesästä asti ja vihdoin ostettiin eilen lennot. Kiva kuitenkin päästä kattelemaan jo ennakkoon teidän kuvien kautta!

  2. says: maarit

    Meidän jenkki roadtripin ensimmäinen kohde oli Zion. Oltiin aivan haltioissaan sen oranssin ihmeen läpi ajaessa! Mukava, että tekin valitsitte Zionin reitillenne!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.