Oscareita ja ihmisiä San Franciscossa

Dolby Theatre Hollywood

Saavuimme San Franciscoon Oscar-juhlapäivänä ja osa ryhmästämme taisi lähteä Balboa-elokuvateatteriin, joka tarjosi mahdollisuuden yhteisölliseen Oscar-juhlintaan myös täällä. Matkamme alussa näimmekin jo Hollywoodissa miten siellä valmistauduttiin tuleviin juhliin rakentamalla katsomoita Hollywood Boulevardin varteen Dolby-teatterin edustalla.

Kalifornialaiset

Meillä oli kuitenkin muita suunnitelmia alkuillaksi: tapasimme San Franciscon lähistöllä asuvan pariskunnan Elinan ja Villen. He ovat täällä Villen työn takia ja kokemusta elämästä San Franciscon alueella on jo kertynyt runsaan kolmen kuukauden verran. Kyselimme tietysti innokkaasti nuorten kokemuksia ja he kertoivat: parasta on täkäläinen ilmasto ja ruoka. Myös mahdollisuudet harrastaa monia erilaisia liikuntamuotoja ovat erinomaiset ja lyhyen matkan päässä on todella paljon hyviä retkikohteita. Ja tietysti myös kulttuuritarjonta on mahtavaa. Huonoja puoliakin löytyi muutama: julkinen liikenne jättää paljon toivomisen varaa heti San Franciscon keskustan ulkopuolella ja asuminen on kallista. Elinan viisumi ei mahdollista työskentelyä täällä ja niinpä hän onkin hakeutunut vapaaehtoistyöhön, mikä on sekin, jo sopivan työn löytäminen ollut mielenkiintoinen kokemus. Vapaaehtoistyön tekijöitäkin on täällä niin paljon, että tarjolla olevista töistä kilpaillaan ja niihinkin liittyy suuriakin pätevyysvaatimuksia, kuten vaikka lääkärin tai juristin tutkinto!

Still_Alice_-_Movie_PosterOscareiden jakoonkin ehdimme vielä loppuillasta mukaan ja näimme kaikkien tärkeimpien palkintojen jaon.
Oscar-teemalla jatkoimme San Franciscossa seuraava päivänäkin, sillä kävimme katsomassa elokuvan Still Alice, josta Julianne Moore sai Oscarin naispääosasta. Luin Lisa Genovan kirjan muutama vuosi sitten ja pidin siitä niin paljon, että luin hetimmiten hänen toisenkin kirjansa Left Neclected, joten oli kiva käydä katsomassa elokuva jo nyt täällä. (Suomessa elokuvan voi nähdä elokuvateattereissa 20.3. alkaen.)
Elokuva oli kirjan veroinen ja Mooren suoritus hyvinkin palkinnon arvoinen, vaikka en muita naispääosaan ehdolla olleita suorituksia olekaan nähnyt.
Reese Witherspoon ja Wild – Villi vaellus on kyllä tuntunut kiinnostavalta elokuvalta, mutta emme ole vielä ehtineet sitäkään näkemään.

Elokuvissa San Franciscossa

Paitsi elokuvissa käytimme ”välipäivän” San Franciscossa ajellen mäkiä ylös ja alas cable car -vaunulla ja uber-takseilla ja hiukan shoppailuun, mutta palataan kaupungin nähtävyyksiin vasta vähän myöhemmin!

San Francisco books

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *