Monterey Bay Aquarium

Lähdimme aamulla San Franciscosta – vaikka vähintään puolet ryhmästämme olisikin halunnut jäädä sinne (me mukaanlukien) ja jatkoimme matkaamme etelään pysähtyen mm. parissa kohtaa 17-Mile Drive -näköalatiellä ja Montereyssä.

Montereyssä kävimme akvaariossa, joka oli meille uusi nähtävyys siinä missä San Franciscon merileijonatkin (akvaario on avattu yleisölle vuonna 1984).

Saukot olivat söpöjä uidessaan rennosti selällään ja pingviinit aina mukavia katsella.
Allas, jossa huojui isoa kelp-levää toi mieleemme vierailumme Hyväntoivonniemellä, jossa sitä oli paljon rannalla, mutta tämän akvaarion ehdoton huippu, ainakin meille, oli iso meduusaosasto. Meduusoja emme tässä laajuudessa ole muualla akvaarioissa vieraillessamme aikaisemmin nähneet.

Jellyfish Monterey Bay Aquarium
Jellyfish Monterey Bay Aquarium  Jellyfish Monterey Bay Aquarium Jellyfish Monterey Bay Aquarium

Meduusoista pieni pätkä myös videolla.

Pingviinit olivat afrikanpingviinejä ja vaikka meillä oli hyvin rajallisesti aikaa Montereyssä piti kokeilla myös lapsille tarkoitettua pingviinivisaa, jossa sain onneksi (lasten seuratessa yrittämistäni) kaikki 4 kysymystä oikein ja tauluun hienon tekstin ”You’re a Penguin Wizard”!

Penguins Monterey Bay Aquarium Penguins Monterey Bay Aquarium Shark Monterey Bay Aquarium Kelp Monterey Bay Aquarium

Saukot eivät oikein antautuneet amatöörien kuvattavaksi, mutta museokaupasta löytyi tällainen otos:

Sea Otter saukko Monterey Bay Aquarium

Parikin lukijaamme (Facebookin puolella) suositteli meille tätä akvaariota ja nyt voimme ihan omakohtaisen kokemuksemmekin perusteella suositella sitä edelleen – myös vaikka Sinulla olisi aikaa Montereyssä niukalti. Kysyimme heti lippuja ostaessamme suosituksia oleellisista kohdista ja neuvot niiden löytämiseksi ja kierrokseen saukot, kelp-metsä, pingviinit, meduusat ja vielä alakerran meduusa-aiheinen hienosti pimeässä valaistu taidenäyttely kului vain runsas tunti. Tietysti jos aikaa olisi ollut enemmän, niin akvaario olisi tarjonnut vielä enemmän: ohjelmia auditoriossa, eläinten ruokinta-aikoja ja ainakin jos lasten kanssa on liikkeellä, niin isot pehmoeläinkaupat vetänevät myös puoleensa.

Me päätimme kierroksemme akvaarion kahvilassa, josta sai hyvän keitto + voileipälounaan noin 10 dollarilla per nuppi. Museovierailu olikin sitten arvokkaampi, aikuiselta lähes 40 dollaria – mutta oli museo hienokin!
Ja kun dollareista nyt oli puhe, niin alla vielä kuva hiekkadollareista (sand dollar) ja muuten vaan kiva näkymä museon koralleja esittelevästä osiosta.

Monterey Bay Aquarium Monterey Bay Aquarium

Muilta osin näkymiin 17-Mile Driven varrelta ja ehkä Madonna Innistäkin palaamme myöhemmin – kuten siihen San Franciscoonkin :-)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *