San Franciscon merileijonat

San Francisco sea lions merileijonat

Ennen San Franciscoon saapumistamme kiinnitin huomiota muiden siellä äskettäin käyneiden juttuihin tai valokuviin Pier 39 laitureilla oleilevista merileijonista ihan erityisesti kevyesti miettien, että miksi emme nähneet niitä edellisellä San Franciscon vierailullamme (1982) ja siinä missä Las Vegasissa halusin erityisesti nähdä Eiffel-tornin niin täällä halusin tietysti erityisesti nyt nähdä nämä merileijonat.

San Francisco sea lions merileijonat

San Francisco sea lions merileijonatMerileijonia emme nähneet 33 vuotta sitten siksi, että ne saapuivat tänne vasta 25 vuotta sitten! Monet arvelevat niiden muuttaneen kaukaisemmilta pieniltä kalliosaarilta tänne vuoden 1989 maanjäristyksen takia, mutta niitä oli alkanut saapua sataman lahdelle jo kuukausia ennen maanjäristystä, luultavasti siksi, että laitureiden korjaustöiden takia tällä osalla lahdessa ei ollut silloin veneitä ja eläimet pitivät satamalahtea kalliosaaria turvallisempana paikkana. Kun veneet palasivat remontin jälkeen lahdelle, niin veneenomistajat alkoivat valittaa isoista eläimistä laitureiden äärellä, mutta lopuksi tilanne kääntyi merileijonien voitoksi – sataman tämä osa tyhjennettiin veneistä.

San Francisco sea lions merileijonat
San Francisco sea lions merileijonat
San Francisco sea lions merileijonat

Merileijonien määrä Pier 39 laitureilla vaihtelee paljon vuodesta ja vuodenajasta toiseen: marraskuussa 2009 niitä oli hetkellisesti 1700, mutta sitten saman vuoden joulukuussa vaan muutama. Nyt arvioisin niitä olleen 50-100 yksilöä.

San Francisco sea lions merileijonat

Joten, jotain uutta San Franciscossa meillekin!
Ensimmäisen San Franciscon päiväämme kuuluneella kiertoajelulla näimme tietysti myös Golden Gaten, kävimme Lands Endsissä ja Golden Gate -puistossa ja ylhäällä Twin Peaksin näköalapaikalla ja ajelimme useimpien eri kaupunginosien läpi, mutta tärkein, eli nämä merileijonat ensimmäisenä!

Lopuksi vielä vinkki valokuvaamiseen vakavammin suhtautuville San Franciscoon menijöille – merileijonat ovat luultavasti useimmiten sen verran kaukana, että Pier 39:lle kannattaa ottaa mukaan pisin matkassa mukana oleva objektiivi.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *