Albatros Willi Länsi kokonaiskustannukset

USA Osavaltiot otsikko

(Kustannuksia päivitetty ESTA:n ja kokonaissumman osalta 3.3.2015.)

Edelliset ainakin 10 juttua blogissamme kertovat USA:n länsirannikolla tekemästämme kiertomatkasta, jonka siis oli Albatros -matkatoimiston Willi Länsi -niminen matka.
Muutama juttu (ainakin) on vielä tekeillä, mm.  julkinen palaute matkasta Albatrosille, mutta, lähipäivinä, ehkä …

Matkan kustannuserittely (2 hengeltä) alla – matkapaketti sisälsi lennot, hotellit, kiertomatkan bussikuljetukset ja opastuksen.

Albatrossin matkapaketit

4796,00

Lisäretket (Helikopterilento Grand Canyon 317€, Rantaretki Los Angeles 37€, Iltaretki Las Vegas 37€)

391,60

Lisäpääsymaksuja
(iMax Grand Canyonilla, Eiffel-torni Las Vegasissa, Monterey Bay Aquarium)

112,75

Show (Menopause) Las Vegasissa

78,01

Takseja ja raitiovaunuja (LA, Las Vegas, SF)

94,15

ESTAt *)

17,66

Juomarahoja aamiaisiin liittyen, kuljettajille ja oppaalle *)

129,36

Lentokenttäpaikoitus (halvempi kuin taksi kentälle ja takaisin)

79,00

Prepaid SIM-kortti toiseen matkapuhelimeen

33,45

Matkamuistoja

79,53

Yhteensä 2 hengeltä

5 811,51

Kustannusyhteenvedossa tähdellä merkityt kohdat (ESTA ja juomarahat) kuuluvat esimerkiksi Olympian matkoilla matkan hintaan – tämä kannattaa kokonaishintaa arvioidessa huomioida.

Tietysti tuo ESTA on sikäli mielenkiintoinen kuluerä, että se on voimassa kaksi vuotta, joten jos käy kahden vuoden sisällä USA:ssa useamman kerran, niin kustannus jakautuu useammalle matkalle. Omalta osaltamme edellinen ESTA-lupamme ehti juuri vanhenemaan ennen tätä matkaa ja seuraavasta USA:n suuntautuvasta matkasta ei vielä ole päätöstä, joten rasitetaan tuolla kustannuksella nyt kokonaisuudessaan tätä matkaa. En myöskään osaa sanoa hyvittäisikö Olympia ESTA:n osuuden matkan hinnasta, jos sellainen jo olisi voimassa.
ESTAan liittyen kannattaa myös ehdottomasti lukea tämän jutun kommentit. Me maksoimme ensin ESTAsta virheemme takia n. 150 euroa, mutta saimme sitten ylimääräiset rahat takaisin kun hiukan uhkailimme ja valuuttakurssimuutosten takia lopullinen ESTA-kustannuksemme jäi sitten noinkin pieneksi.

Taksit olivat Las Vegasia lukuunottamatta Uber-takseja, eli jonkin verran tavallisia takseja edullisempia.

Ostimme tälle matkalle ensimmäistä kertaa myös yhden prepaid -kortin, joka mahdollisti edulliset puhelut ja nettiyhteyden (1 Gtavu dataa) myös hotellien ulkopuolella, sillä suomalaisten SIM-korttien käyttäminen on kallista USA:ssa ja Pirkon sapattivapaan aikana maksamme kaikki puhelinkulut itse.

Ja matkakustannuksiinhan emme sisällytä ruokaa, sillä söisimme me kotonakin, emmekä ostoksia, jotka eivät mitenkään liity tähän matkaan, kuten vaikka nyt tällä matkalla Applen liikkeestä San Franciscosta ostetut uudet suojakuoret puhelimeen ja iPadiin.

Matkamuistojen määrä tuntuu meillä vähevän matka matkalta – tällä kertaa mukaan ei tarttunut kuin kaksi magneettia, kaksi postikorttia ja tuo Grand Canyon -pallo, johon Lasse ihastui! (Jos ihmettelet, miten nämä maksoivat 79 euroa, niin selitys on, että tästä puuttuvat myös matkamuistoiksi luokittelemani meistä parissa nähtävyydessä otetut yhteiskuvat, jotka tunnetusti eivät ole halpoja!).

Willi Länsi matkamuistot

Tappiopuolellekin tuli tällä(kin) kertaa yksi tavara: Pirkko onnistui hukkaammaan uuden Olympus Pen -kameransa linssisuojuksen puolivälissä matkaa – mutta sen innoittamana hän sitten tilasikin hetimmiten uuden ja nyt sellaisen, jossa on kiinnitysnarukin.Samaiseen kameraan olisimme mielellämme myös ostaneet vara-akun, mutta sellaista ei löytynyt, tosin kysyimme vaan noin kymmenestä kameroita myyvistä liikkeestä. Taitavat olla nämä tällaiset varaosat siirtyneet isoillakin markkinoilla vain verkossa myytäviksi tuotteiksi. Molemmat tuotteet löytyivät sitten Olympuksen omasta verkkokaupasta.

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

12 Comments

 1. says: Pirkko

  Kiitos kommentista Lotta!
  Huomasithan, että kaikki kustannukset olivat 2 hengeltä, eli ESTA per nuppi on n. 75 euroa.
  Niin ja tietysti, euro on heikentynyt parissa vuodessa paljon!

 2. says: Pirkko

  Kiitos kommentista Heta!

  Ihan itse me ne hankimme, Albatros ei ole niin ”täyden palvelun” matkatoimisto kuin jutussa mainitsemani Olympia vaikka.

  Saamassani mailissä niihin liittyen on teksti: ”The total charge for our processing services ($ 73.00 processing fee + $ 14.00 government fee) will appear on your credit card statement as: USAVISAONLINE or USIM-VISA.COM $ 87.00” eli siihen tuli lisäksi tuo mahtava processing fee. Ja tuon samaisen linkin kautta niitä hain.

  En sitten tiedä olisiko jotain tapaa hakea siten, että voisi maksaa vain tuon 14 dollaria.

 3. says: heta

  No johan on hassua. 5.11.2014 tuo maksoi 14 USD ja euroina 11,52. Tarkistin juuri verkkopankista. En tiedä yhtään miten olen sen tuohon hintaan saanut.

 4. says: Pirkko

  Heta jatkoi ystävällisesti aiheesta kanssani sitten vielä yksityisviesteinä ja tosiaan, olemme onnistuneet hankkimaan ESTA-lupamme ”huijaussivustolta”, joka kyllä toimitti meille ihan oikean luvan, mutta peri siitä myös korkeat käsittelykustannukset.

  Aiheesta on kirjoittanut myös Kauppalehti viime syyskuussa.

  Myös virallisella sivustolla kerrotaan asiasta, jos tuonne asti päätyisi, mutta jos on alunperin päätynyt väärälle sivustolle, niin eipähän tuota siellä kerrota.
  Hakukoneissa hakusanalla ESTA ”huijaussivustot” nousevat hakutuloksissa korkeammalle kuin oikea sivusto, eli helposti sinne päätyy!

  Luettuani nämä jutut lähetin käyttämälleni sivustolle viestin, että haluan, että palauttavat meille tuon 2×73 dollaria ja sainkin jo vastauksen, että tekevät näin. Rahoja ei ihan vielä ole tilillä näkynyt – ja jos ei viikon sisällä näy, niin päivitän toki tiedon tännekin, mutta tällä hetkellä eletään siis toivossa, että tekemäni virhe korjaantuisi ja oikeaksi ESTA-kuluksi jäisi vaan tuo oikea 2×14 dollari.

  Ja Hetalle vielä tässäkin ISO KIITOS asiaan paneutumisesta ja saamistamme ohjeista!

 5. Juuri näin, hieno homma jos palauttavat rahanne! Ainoa oikea paikka varata ESTA on: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ -> heta tämän linkin jo laittoikin.

  Tämä on hyvä esimerkki siitä, että matkailun parissa esiintyy erilaista vilppiin perustuvaa toimintaa monissa muodoissa. Eli ennen kuin voi joutua jossain päin maailmaa huijatuksi, niin sen on voinut kokea jo ennen matkalle lähtöä netin kautta kotimaassakin. Onneksi kuitenkin suurin osa matkailijoista välttää vilppiyritykset niin paikan päällä kuin netissäkin.

  Toivotaan, että suurin osa matkailijoista osaa mennä suorinta tietä pelkästään oikealla sivustolle mistä lupia haetaan. Tässä tapauksessa on hyvä huomioida se, että USA:ssa kaikki valtion viralliset sivustot käyttävät domain-päätettä .gov

  T Rami & Kohteena maailma

 6. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi Rami! Mokahan oli tietysti meidän, noissa matkavalmisteluissa on vaan aina sen verran paljon kaikkea, ettei tule välttämättä riittävästi keskityttyä/paneuduttua kaikkeen, joten sitten käy näin.

  Mutta Sinulle, ja kaikille muillekin lukijoille samalla, tiedoksi: rahat palautuivat luottokortilleni, eli loppu hyvin, itse asiassa paremmin kuin hyvin, sillä valuuttakurssiliikkeiden takia ESTA-kustannuksiksemme per nuppi jäi tuo alle 9 euroa!

 7. says: Anne

  Hei!!
  Olen lähdössä syyskuussa Albatrossin California Dream matkalle, jossa tarjolla tuo samainen Las Vegas by night. Retken kohteet näyttäisi olevan ilmaisia, joten kannattaako mielestäsi ostaa tuo retkipaketti vai mennä omin päin? Toteutettiinko bussilla? Muitakin vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan. Näillä näkymin hotelli Vegasissa on Circus Circus, mutta varmistushan tulee vasta myöhemmin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Anne! Retkipakettia puoltaa sen helppous, Las Vegasissahan useimmat kohteet eivät ole kävelyetäisyydellä, eli taksin tai pari tarvitsisi ainakin. Tuo retki tehtiin siis pienellä bussilla.
   Las Vegasissahan me valitsimme kaupungin tarjolla myös olleen Hooverin padon sijaan ajatellen, että tämä kaupunki on kyllä nähtävä emmekä usko sinne toista kertaa päätyvämme, mutta tämäkin on tietysti itse kullakin henkilökohtainen valinta. Tuon päiväretkemme toteutimme siten, että otimme taksin pisimmillä olevaan kohteeseen ja kävelimme siitä sitten pikkuhiljaa takaisin hotellin suuntaan ihmetellen muita hotelleja ja nähtävyyksiä siinä matkalla. Las Vegasin Eiffelin tornista tavallaan kyllä tykkäsin, vaikka se onkin feikki kuten kaikki siellä :-)

  2. says: Anne

   Kiitos vastauksesta. Hooverin pato on minullakin vielä epävarma. Olenko niin ”patoutunut” katsoo sitten siellä. Olin viime vuonna Macaolla ja siellähän oli vastaavat Venetianit ja Parisiennet Eiffel torneineen , joten se jää nyt tältä reissulta käymättä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.