Lissabon – Parque das Nacoesin alue

Parque das Nacoes Lissabon Portugal

Sunnuntain retkikohteeksemme valikoitui lopulta kuitenkin eläintarhan sijaan akvaario, Oceanario – ja samalla suunnalla sijaitseva Vasco da Gaman ostoskeskus. Vähän veikkaan, että nuoremman sisarentyttäreni kiinnostus tuohon suuntaan ei kohdistunut pelkästään meren eläviin vaan tuolla ostoskeskuksella oli osansa. Mutta – think positive – näimme neljän päivän vierailumme aikana kaikki Lissabonin ostoskeskukset :-)

Oceanario Lissabon Portugal

Aloitimme kuitenkin Oceanariosta, jonne on lyhyt kävelymatka Orienten metroasemalta – kannattaa suunnata rannalle ja oikealle.

Oceanario Lissabon Portugal

Matkalla Oceanarioon näimme sunnuntaielämää sikäläisellä rantaraitilla – reipasta menoa!

Parque das Nacoes Lissabon Portugal

Oceanario oli akvaariona tasokas, tosin vierailtuamme äskettäin Montereyn akvaariossa, niin tämä ei ihan häikäissyt, eli jos näistä jostain syystä pitäisi valita vaan toinen, niin ehdottomasti Monterey, mutta käytännössähän valinta ei koskaan mene kahden eri mantereella sijaitsevan akvaarion välillä, joten jos satut Lissabonin suunnalla olemaan, niin suuntaa ihmeessä tänne!

Akvaario on ihan käsitettävän kokoinen ja kulku siinä tapahtuu selkeästi ison keskusaltaan ympäri, ensin yläkerrassa ja sitten alakerrassa. Muut altaat löytyvät keskusaltaan sivuilta, pohjoisten vesien eläimet ylhäällä ulkoaltailla ja trooppiset sisältä, alakerrasta. Kaloista tuli taas otettua turhankin paljon kuvia, kun jotenkin ne näyttävät niin kivoilta, mutta yritin nyt karsia niitä tähän vaan kohtuullisen joukon. Kuvaamisenkaan kannalta tämä akvaario ei ollut niin ihanteellinen kuin Montereyn, mutta jännittäviä uusia tuttavuuksia täältäkin löytyi kuten ocean sunfish ja pieni, hento, merilohikäärme.

Ocean sunfish Oceanario Lissabon Portugal Merilohikäärme Oceanario Lissabon Portugal

Yli täysi-ikäinen sisarentyttäremme innostui edelleen Nemo etsimässä -elokuvan hahmoista elävinä ja ensin yhden löydettyään etsi jo katseellaan Nemoa, ja löytyihän se!

Nemoa etsimässä Oceanario Lissabon Portugal Nemoa etsimässä Oceanario Lissabon PortugalOceanario Lissabon Portugal Oceanario Lissabon Portugal

Myös isommat hait ja rauskut taisivat olla sisarentyttärellemme, jos ei nyt täälläkään ihan luonnossa, niin kuitenkin elävinä näin lähellä uusi kokemus.

Oceanario Lissabon Portugal Oceanario Lissabon Portugal

Ulkoaltailla ihailimme erityisesti saukkoa, vekkulia eläintä, joka oli yksi Montereynkin vetonauloja, mutta siinä missä se muuten söpöili altaassa katsojien iloksi, niin kameran edessä se ei oikein sitä täälläkään suostunut tekemään. Pingviinit kirvoittivat sisarentyttäremme niin pingviini-selfieiden kuin -videoiden ottamiseen.
Tässä linkki yhteen pingviinivideoon :-)

Oceanario Lissabon Portugal Pingviinit Oceanario Lissabon Portugal

Oceanarion jälkeen vuorossa oli vielä yksi nuorelle neidille uusi kokemus ennen Vasco da Gaman ostoskeskusta, eli ajelu köysiradalla rantaa pitkin. Runsaan kilometrin pituinen matka rannan yllä oli hyvä tutustumismuoto tällaiseen kulkuneuvoon, ei hurjia korkeuseroja. Ja näkymät olivat aurinkoisessa kevätsäässä hienot niin rannalle kuin Lissabonin pisimmälle sillalle, sekin tietysti täällä nimeltään Vasco da Gaman silta.

Telecabina Lissabon Portugal
Telecabina Lissabon Portugal Vasco da Gaman silta Lissabon PortugalVasco da Gaman silta ja Telecabina Lissabon Portugal

Portugalin maailmannäyttely 1998  Lissabon PortugalTässä vaiheessa luovutimme jo nähtävyyksien osalta, eli tarkempi tutustuminen tähän Portugalin maailmannäyttelyä varten rakennettuun uuteen alueeseen jäi tekemättä (tai toiseen kertaan) ja lopun ajastamme tällä alueella käytimme ostoskeskuksessa. Historia de Viajes blogin pitäjä sen sijaan tutustui alueeseen myös akvaarion ja ostoskeskuksen ulkopuolella, joten jos olet alueesta kiinnostunut, niin lue lisää täältä.

Muihin ostoskeskuksiin verrattuna Vasco da Gama oli ehkä toiseksi paras Columbon jälkeen, vähän sitä pienempi, mutta kuitenkin iso, ja uusi ja valoisa. Söimme ostoskeskuksessa myös lounaan. kuten useimmissa muissakin ostoskeskuksissa täältäkin löytyy ravintoloita joka lähtöön ja jälkiruuaksi pastapaikassa nauttimamme juustokakku purkissa oli oikein hyvää! Luottokorttejaan portugalilaiset ovat ilmeisesti talouskriisin takia lakanneet käyttämästä, sillä ne löytyivät käsienpesualtaiden pohjalta, tiukasti muoviin valettuina!
Meriteema jatkui ostoskeskuksen lattiassa syvyyskäyrinä ja eri väreinä ja taisi siellä jokunen saarikin olla.

Vasco da Gama Lissabon Portugal Vasco da Gama Lissabon Portugal Vasco da Gama Lissabon Portugal Vasco da Gama Lissabon Portugal Vasco da Gama Lissabon Portugal

Meriteemalla mentiin myös Orienten metroasemalla.

Oriente metro Lissabon Portugal

 

 

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *