Huhtikuun kuva

Wallpaper April 2015 Lampedusa  Huhtikuun kuvamme tänä keväänä on Lampedusan saarelta – näihin maisemiin rantautuu vuosittain useita tuhansia Afrikasta Eurooppaan yrittäviä siirtolaisia. Kävimme täällä huhtikuussa 2013, kuten myös myös Sisiliassa, jota kiersimme autolla vähän enemmänkin. Tavoitteessamme kiertää koko Eurooppa myös TCC-alueiden tarkkuudella, haastavimpia kohteita olivat ehkä juuri Lampedusa, Transnistria ja pienenä seikkailuna mieleen jäänyt päiväretki Sprskan tasavaltaan Bosniassa.

Tämän vuoden huhtikuumme uhkasi melkein jäädä matkatta, Pirkon töihinpaluun myötä, mutta sitten keksimme, että vappuviikonloppu on tänä vuonna sentään kolmipäiväinen, joten ihan huhtikuun viime metreillä lennämme tuoksi viikonlopuksi … Göteborgiin!
Lasse kävi Göteborgissa työmatkoilla 2000 -luvulla useampaan kertaan, minä en ole tainnut käydä kaupungissa sitten vuoden 1985! Lisäksi tämäkin menee pieneen sarjaani nostalgiamatkoja, onhan kaupunki niin isäni opiskelukaupunki kuin kaupunki, jossa vanhemmillani oli ensimmäinen yhteinen koti.
Kuvassa alla äitini Hvitfeldsgatan 14 kulmassa 18.12.1946. Google Mapsin katunäkymässä samainen talo näyttäisi tuolla edelleen olevan, joten ehkä täytyy käydä katsomassa tuo kulma!

19461218 Hvitfeldsgatan 14 (Hjördis)

(Jos haluaisit kuvan taustakuvaksi omalle tietokoneellesi, paina kuvassa hiiren vasenta näppäintä ja valitse Aseta taustakuvaksi tai Set as desktop background.)

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.