Vuoden 2015 matkasuunnitelmat – kevättä ja jo kesääkin

Runsaassa kuukaudessa Aasiasta palattuamme olemme olleet ahkeria matkavarausrintamalla ja nyt kasassa on jo neljä matkaa:  Willin Lännen ja Tukholman lisäksi varasimme maaliskuulle matkan Lissaboniin ja heinä-elokuun taitteeseen Grönlantiin (ja Islantiin, kun Grönlantiin ei oikein ilman yöpymisiä Reykjavikissa pääse).

Lissabon tarttui haaviin Lentodiilit -sivuston kautta: 4 vrk Lissabonissa hintaan 325 euroa sisältäen suorat lennot ja majoituksen 4 tähden hotellissa tuntui jo tarjoukselta, jota ei voi ohittaa, ainakaan jos kaupunki on ollut jo pitempään melko korkealla matkahahmotelmia -listallamme. Tähän hintaan innostuimme ostamaan näitä paketteja jopa 4 kappaletta, 2 meille ja 2 sisarentyttärilleni, eli Lissabonin kevääseen (toivottavasti sitä siellä on jo ilmassa maaliskuun puolessavälissä) matkaamme samalla 4 hengen ryhmällä, jolla vajaat kolme vuotta sitten kävimme New Yorkissa.

IMG_0043 Merenkulkumuistomerkki Merenkulkumuseo Lissabon

Talo CascaisLissabonin lisäksi tarkoitus on vierailla Cascaissa, jossa isälläni oli talo hänen siellä 70-luvulla jonkin aikaa työskennellessään asui.
Tukholman, Kööpenhaminan, Rotterdamin ja Zürichin jälkeen Lissabon oli aikoinaan ensimmäisiä ulkomaan matkakohteitani kun kävin siellä isääni tapaamassa – enkä ole siellä sitten vuoden 1973 käynyt, joten jo on korkea aika!

(Kuvat on skannattu vuoden 1973 paperikuvista)

 

Lentodiilit -sivustoa kannattaa muuten seurata vaikka Facebookissa, niin tarjoukset saa kätevästi uutisvirtaansa.

ilulissat

Grönlanti on jatkumoa Kesämatka pohjoiseen -sarjallemme: Färsaaret, Huippuvuoret, …
Ja vaikka viime vuonna saavutimme tavoitteemme käydä kaikissa Euroopan itsenäisissä maissa ja kaikissa Euroopan TCC-alueissa, niin Grönlanti Atlannin valtameren TCC-alueena ja Tanskaan kuuluvana alueena on vielä jollain tapaa Eurooppaa, joten täydellisyyden vuoksi myös bongausmielessä se on meille vielä merkityksellinen kohde.

Maailmanmatkaaja-tuttavistamme parikin on käynyt Grönlannissa, Travelloverblogin kirjoittaja kävi viime kesänä Nuukissa ja kun ryhmässä siinä yhteydessä hiukan keskusteltiin Grönlannista, niin toinen ryhmän jäsen nosti Ilulissatin Grönlannin parhaaksi kohteeksi, joten varasimme nyt sitten lennot reittiä Helsinki – Reykjavik – Ilulissat – Nuuk – Reykjavik – Helsinki. Grönlannista fiilistelin muuten blogissa jo viime kesänä.

Lentoja varatessani, taisi olla Air Icelandin sivuilla, jouduin hiukan vahingossa kohtaan istumapaikan valinta ja pysähdyin siihen hetkeksi, vaikken halunnutkaan maksaa ylimääräistä istumapaikan etukäteisvalinnasta – koneessa näytti olevan vain 37 matkustajapaikkaa! En muista koskaan lentäneeni näin pienellä koneella ja väliä Reykjavik – Ilulissat -lennetään aika pitkään, lähes kolme tuntia. Grönlannin matkasta tullee monellakin tapaa jännittävä ja taatusti erilainen!

Bombardier Q200

Lentokoneen koon tajutessani aloin myös ymmärtää miksi lennot pitää varata ajoissa – jos kesäsesonki on lyhyt ja koneet pieniä ja kaikkia reittejä ei lennetä viikon jokaisena päivänä, niin ei niitä paikkoja ole kovin paljoa tarjolla.
Samoin majoituskapasiteetti niin Ilulissatissa kuin Nuukissa on pieni, joten myös hotelleissa myytiin ainakin Booking.comin kautta paljon viimeisiä huoneita, mutta nyt on kaikki varattu, mukaanlukien Reykjavikissa menomatkan luksusosio, eli Blue Lagoon (myös yöpyminen), johon emme taannoisella Reykjavikin matkallamme ehtineet ja paluumatkan yöpyminen (tylsästi) lentokenttähotellissa, kun paluulento Suomeen lähtee aikaisin aamulla.

Joten päivän saldo, 6+2+5 = 13 lentoa ja 4 matkaa, mutta kohtahan alamme näitä sitten jo kuluttamaankin, ensimmäisenä vuorossa väli Helsinki – Bromma.
Noista vuoden ensimmäisistä matkoista ja lennoistahan kerroin jo joulukuun alkupuolella.

Suunnitelmia 2015
Karttapallolla varatut reissut vihreällä – USA:n reissu ei tähän kuvaan mahtunut. Punaiset tai oranssit ovat vasta hahmotelmia, jotka voivat tietysti toteutua tänäkin vuonna – eihän sitä koskaan varmaksi voi tietää …

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

9 Comments

 1. Kivalta kuulostavia suunnitelmia! Katselin itsekin tuota Portugalin tarjousta ja teki niin mieli tarttua siihen.. Muiden matkasuunnitelmien takia en voinut. Onneksi syy oli kuitenkin tämä, että matkustelua on luvassa muutenkin :)

  Ihana karttapallo!

 2. Mä täällä istun luottokortini päällä, etten nyt menisi varailemaan mitään. Kaikkea kivaa olisi tarjolla… :)

  Maaliskuulla mennään Malagaan ja siitä ”johonkin”.
  Huhtikuulla ollaan Dubaissa.
  Kesällä lähdetään Norjaan poikien kanssa.

 3. says: Pirkko

  Teea – karttapalloa ihasteltiin juuri Facebookin Reissupostauksissakin :-)
  Ostin sen toissajouluna Suomalaisen -joululuettelon innoittamana – lapsillehan se on tarkoitettu, mutta toimii mielestäni hyvin matkasuunnitteluunkin.
  Jotenkin tuo pallon muoto on kyllä hyvä konkretisoimaan mitkä kohteet ovat samalla suunnalla ja miten kaukana ne ovat.

  Anna – ihana kielikuva tuo, että istut luottokorttisi päällä!
  Malagan lähellä on tosiaan vaikka mitä mielenkiintoista, Alhambraa, Marbellaa, Puerto Banus, ja vaikka miten monta pientä kylää rannalla ja sisämaassa.
  Dubaista me lähdimme joskus autolla kiertämään noita pienempiä Emiraatteja ja ihastuin Ajmanin valkoisten rantojen autiuteen, silloin ainakin.

 4. says: Sari | Pakkasesta Paratiisin

  Grönlanti kiinnostaa täälläkin, vaikka en yhtään koekaan olevani talvi-ihminen. Siinä paikassa on jotain mystistä, joka vetää puoleensa.

  Ja minäkin kehun tuota karttapalloa, vieläköhän niitä löytäisi jostain…

 5. says: Pirkko

  Jenna – toivottavasti sisarentyttärenikin tulevat pitämään Lissabonista!
  Ja toivottavasti Grönlanti ei kesällä ole ihan liian talvinen – emme mekään pidä kovin extreme-olosuhteista, mutta odotamme innolla sikäläisiä maisemia.

  Karttapalloa näyttäisi netistä löytyvän hakusanalla Color My World Globe – mutten kevyesti löytänyt yhtään Suomeen toimittavaa nettikauppaa.

 6. says: Marja

  Mahtavia nmatkasuunnitelmia!
  Grönlanti kiinnostaisi meitäkin kovasti. Ihastuttiin pohjoisiin maisemiin Islannissa syyskuussa ja reilu viikko sitten Lofooteilla.
  Meiltä jäi valitettavasti influenssan takia viikonloppumatka Firenzeen tekemättä helmikuussa, mutta nyt Norjasta palattua alan suunnitella toukokuun matkaa Portugaliin. Suunnitelmissa viettää muutama päivä Lissabonissa ja sitten vuokrata auto ja ajaa Portoon ja sieltä paluulento. Tai sitten toisin päin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.