Kabul, Afganistan

1001 Kabul blogista

Bloggaamisen myötä olen tavannut maailmalla muuttamia ulkosuomalaisia, jotka olen löytänyt heidän blogiensa kautta. Koti Kaukasiassa -blogin (blogi sittemmin poistunut verkosta, toimittajan huomautus 25.2.2016) Marietta kertoi meille kokemuksiaan asumisesta Tbilisissä viime keväänä ja Täällä muualla blogin Taina opasti meitä korealaisen ruuan saloihin Soulissa syksyllä. Astanassa tapasimme kazakstanilaisen Nurzhanin.

Bloglovin’in välillä oikein mainioiden suositusten perusteella olen löytänyt blogin 1001 Kabul, jota kirjoittaa suomalainen Kabulissa asuva Sini. Sininkin mielelläni tapaisin, mutta matka Afganistaniin ja Kabuliin olisi kuitenkin meille sen verran hardcore -matkailua, ettemme sinne hetimmiten lähde.

Kabul, Afganistan
Kabul, Afganistan (© Sini/1001Kabul)

Mutta, lähde toki, Sinäkin, Kabuliin Sinin blogin avulla.

Lähde vaikka mukaan treffeille, jotka menivät tavallaan pieleen siksi, että seuraan tunki koko ajan lisää porukkaa.
Tai käy katsomassa kodin perusvarustusta: kypärä ja luotiliivit.
Tai ota kantaa siihen, että pitäisikö yksin asuvan naisen alkaa käyttää sormusta ja keksiä itselleen aviomies.

Sininen moskeija, Mazar, Afganistan
Sininen moskeija, Mazar, Afganistan (© Sini/1001Kabul)

Olethan muuten lukenut Khaled Hosseinin kirjan Leijapoika? Tai nähnyt sen pohjalta tehdyn koskettavan elokuvan? Nekin vievät Sinut Afganistanin maailmaan ja maisemiin, vaikka harva meistä sinne turistina juuri nyt onkaan lähtemässä.

Leijapoika, Afganistan
Oikea leijapoika, Afganistan (© Sini/1001Kabul)

Tämän jutun kuvituksena käytetyt muutamat kuvat Afganistanista ovat Sinin Instagram -tililtä, luvalla.)


instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Tags from the story
,
Join the Conversation

23 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura, toisin kuin ehkä joistakin ”peruskohteista” kirjoittavissa blogeissa, tässä tosiaan on myös se näkökulma, että tällaista ruohonjuuritason tietoa elämästä Kabulissa ei oikein muuten ole tarjolla.

 1. says: Merja

  Olen seurannut Sinin blogia alusta asti ja se on tosiaan huippu. Blogin innoittamana olen lukenut Afganistanista ja Kabulista kertovia romaaneja (mm. Khalid Hosseinin kirjoja) ja ne ovat avanneet maan historiaa ja nykypäivän tapahtumia. Sinin kertomukset maasta, johon matkustamista ei missään nimessä suositella, avaavat arkea ja etteivät ihmiset siellä koko aikaa ajattele kuolemaa ja terrori-iskuja. Toivon, että maassa tilanne muuttuisi suopeampaan suuntaan ja sinne olisi joskus mahdollista matkustaa. Kauniita maisemia ja historiallisia kohteita löytyy ja toivottavasti edes osa niistä säilyisi tuleville sukupolville.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Mekin matkustaisimme Afganistaniin ja pariin muuhunkin Lähi-idän maahan, jos tilanne näissä maissa joskus normalisoituisi, mutta saa nähdä miten kauan siihen menee, eli ehdimmekö enää …

 2. says: Ansku BCN

  Minäkin seuraan Kabulin elämää tämän blogin kautta, ja on kyllä kiinnostavaa päästä edes vähän kurkkaamaan maan arkea. Uutisia lukiessa monesti unohtuu, että sielläkin ihmiset vain yrittävät elää elämäänsä. Mieleen on jäänyt ainakin juttu Kabulin eläintarhasta, joka näytti varsin karulta paikalta, mutta joka varmasti tuo vaihtelua ainakin lasten arkeen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Ansku! Karuja eläintarhoja löytyy ehkä vähän vähemmänkin rankoista paikoista – itselleni on jäänyt mieleen Jaipur, mutta ehkä niitä tosiaan joskus kannattaa arvioida paikallisten silmin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Arja – siitä vaan lukumatkalle Kabuliin!

 3. Kiva että linkkaat kanssabloggaajan juttuihin! Upea tuo sininen moskeija. Tuntuu siltä etten ihan heti ole Kabuliin lähdössä, mutta täytyypä lukaista Sinin juttuja. Kiitos vinkistä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista Kea – mukavaa jos löysit uutta luettavaa, niin ei tarvitse aina vaan tyytyä Meriharakkaan :-)

 4. says: säppä

  Kivan erilainen postaus, mukavaa mielikuvamatkailua! Sinin blogi on lukulistalla. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Sinin blogi hätkähdytti minua sen verran kun sen löysin, että halusin jakaa kokemukseni.

 5. says: Katja

  Sinin kertomuksia Kabulista on luettu täälläkin. Ollut mukava lukea ja seurata maan perinteisempääkin arkea eikä vain televisiosta näkyviä uutisia. Toivottavasti tuonne voisi vielä joku päivä matkustaa ihailemaan tuota moskeijaa, näyttää niin upealta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja – kieltämättä moskeija näyttää kauniilta!

 6. says: Pirkko

  Kiitos kaikille kommentoijille yhteisesti ainakin jo tässä vaiheessa!
  Mielenkiintoista huomata, että tosi monet teistä olivat löytäneet Sinin blogin jo aikaisemminkin. Itse olen sitä seurannut ehkä vasta jotain ½ vuotta.
  Mutta tosiaan, jos joku vasta tämän juttuni opastamana löysi sen, niin sekin on ehkä hieno juttu, sillä on tuo kyllä niin eksoottinen paikka asua, että kannattaa todellakin ryhtyä 1001 Kabulin lukijaksi!

 7. says: Marikaw

  En ollutkaan tutustunut Sinin blogiin aiemmin, kiitos! :) Mullekin ehkä vähän liian HC kohde itse vierailla, mutta näin virtuaalisesti jees.

  1. says: Pirkko

   Mukavaa, että edes joku lukijoistani löysi Sinin blogin vasta nyt, välillä kommentteja lukiessani tuntui, että kaikki muut olivat löytäneet sen jo kauan sitten.

 8. says: Jenni / Globe Called Home

  Mäkin olen seuraillut Sinin blogia jo pitkään, ja tuntuu, että ulkosuomalaisblogeissa se on ihan omaa luokkaansa. Sen verran hurjaa meno välillä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jenni – juu, jutut ovat vähän erilaisia kuin vaikka sinänsä ihan mukavat blogijutut vaikka Pariisista :-)

 9. says: Sini

  Kiitos Pirkko niin kivasta jutusta ja blogini esittelystä! Kiitos myös kaikille niin kivoista kommenteista, ihanaa että niin moni teistä on löytänyt blogiini ja jaksaa seurata tekemisiäni ja juttujani! Toivottavasti pysytte matkassa. Kiitos! <3

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sini! Tosiaan moni lukijoistani näytti löytäneen blogisi jo kauan ennen kuin minä sen löysin, mutta olen iloinen, että minäkin olen sen löytänyt ja ehkä pari muutakin uutta lukijaa tämän jutun myötä sen löysi.

  1. says: Pirkko

   Kuten sanottu, niin ei ole meidänkään listalla, mutta hassua kyllä perjantaina tapasin Emman (www.emmavepsa.com/blog), joka oli äskettäin liftannut Moskovasta Afganistaniin ja sanoi maan kovasti kiehtovan häntä!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *