Henrik Travel

Henrik Travel blog

Sarjassani todellisten maabongareiden matkablogit esittelyvuorossa Henrik Travel.

Henrik Jeppeseniin voit tutustua tarkemmin lukemalla hänestä kertovan Belavia -lentoyhtiön lehdessä olleen artikkelin hänen blogistaan.

Henrik Travel Belavia

Tai jos Belavian -juttu ei kiinnosta, niin kokeile Dubaissa ilmestyvän Read. -lehden -juttua, jossa Henrik ja hänen projektinsa käydä kaikkialla maailmassa oli päässyt kuukausi sitten etusivulle. Juttu löytyy julkaisun sivulta 16 alkaen.

Tai Bild-lehden juttua, josta Henrik tosin oli kovin närkästynyt, sillä toimittaja oli valinnut näkökulmaksi vain sen, että hän kiertää maailmaa asumalla ilmaiseksi hotelleissa, kertomatta lainkaan hänen projektistaan.

Henrik travel factboxLehtijuttuja riittää, sillä Henrik on 27-vuotias tanskalainen, jonka tavoitteena saavuttaa kaikki TCC-alueet nuorimpana maailmassa. Nykyinen ennätys on aikoinaan 37-vuotiaana tämän tavoitteen saavuttaneella Charles Vevaylla. Amerikkalainen Lee Abbamonte on myös kertonut tavoittelevansa Charles Vevayn ennätyksen lyömistä, mutta hän oli jokin aika sitten jo 36-vuotias, joten voi jäädä saavuttamatta, ainakin laajuudella 324 aluetta. Niin, ja toki Lee Abbamontellakin on blogi, jonka viime aikaisista jutuista voisi nostaa vaikka tämän: 22 Passport Stamps You’ve Never Seen Before.
Mukana tässäkin listassa tietysti (?) Eritrea.

Tanskalainen havittelee muitakin ennätyksiä, kuten vaikka lentäminen mahdollisimman monella lentoyhtiöllä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana haastattelussa Henrik mainitsee, että hänellä on tapana mennä aina lentokoneeseen viimeisten joukossa ja 30% koneista tuolloin joku jo istuu hänen paikallaan.

Henrik, kuten monet näistä kaikkia maailman maita tavoittelevista nuorista miehistä (toistaiseksi en tiedä yhdestäkään naisesta) matkustavat maailmalla melko paljon sponsoroidusti tai hyödyntämällä erilaisia kanta-asiakasohjelmien pisteitä.
Henrik pitää myös hotellisivustoa, jossa on kuvaukset kaikista niistä 900 hotellista, joissa hän on toistaiseksi käynyt, ilmaiseksi.

Helsingissä hän näyttää käyneen vuonna 2010 ja piti mm. Kämp-hotellista (ei liene kovin yllättävää).

Tämän pienen sarjan muut tähän mennessä esitellyt blogit ovat:

Ja vuorossa on vielä ainakin yksi, mutta palaan siihen vähän myöhemmin, kunhan sen esittelyyn liittyvä yllätys on valmis kerrottavaksi!

Ja jo kauan sitten olen jakanut joitakin norjalaisen Gunnar Garforsin jutuista – juttu kirvoitti muuten aikanaan kommenteissa keskustelun siitä, että olisikohan joku suomalainen sittenkin ollut nuorempi kaikissa maailman maissa käynyt henkilö kuin Gunnar, joka näin väittää.

Myös Gunnar on käynyt kaikissa maailman maissa ja kirjoittanut siitä (toistaiseksi vain norjaksi julkaistun) kirjan nimeltään 198. Hänellä on myös sarja lyhyitä matkailuaiheisia tietoiskuja Norjan televisiossa, myös nämä ovat norjaksi, mutta ainakin ruotsinkielentaitoiset pystynevät halutessaan seuraamaan näitä.

gunnar garfors

 

Tags from the story
2 replies on “Henrik Travel”
  1. says: Jenni / Globe Called Home

    Mielenkiintoisia nämä tarinat. Tuosta Henrikistä olisi mielenkiintoista ottaa selvää, miten hän on oikein päässyt liikkeelle tuon matkailuinnostuksensa kanssa. Varmaan noista jutuista selviäisi, eli pitääpä käydä lukemassa…

  2. says: Pirkko

    Kiitos Jenni kommentista. Täytyy tunnustaa, etten itsekään tuota asiaa Henrikistä ole ottanut selvää, mutta tähän minä tavallaan ”yritinkin”, eli kertoa lukijoillemme, että tällaistakin mielenkiintoista luettavaa olisi :-)

Comments are closed.