Syksyn matkasuunnitelmat

Syksyn matkat

Sapattivapaan jälkeen lomien ja matkojen suunnittelussa palattiin taas arkeen, eli laskemaan mihin lomapäivät riittävät ja missä kohtaa vuotta lomia voi pitää.

Puolen vuoden loma vei myös puolet vuoden lomista, mutta onneksi säästössä oli yksi lomaviikko ja vaihtamalla lomarahat lomapäiviksi niitä olikin sitten kuitenkin lähes normaalin vuoden tapaan. Lisäksi joka kuukausi kertyy ainakin yhden illan verran ylitöitä, jotka nekin voi ottaa rahana, joten kyllä tämä tästä!

Katkot

Pirkon työrytmi on sellainen, että parhaita viikkoja pitää lomaa ovat viikot ennen kvartterikatkoja ja tällä kertaa syksyn matkamme valikoituvat osittain ihan vaan siksi, että nämä ajoittuivat juuri oikeille viikoille – Olympian Iranin matka ennen syyskuun loppua ja Aventuran Ruanda, Uganda ja Kenia -kiertomatka ennen joulua.

Molemmat matkat ovat tällä kertaa valmiita kokonaisuuksia.
Irankin kiertomatka omatoimisesti ei houkutellut ja halusimme nähdä muutakin kuin Teheranin. Ja kuten #matkachat’issa useimmat tällä viikolla totesivat, safarit ovat kyllä sellaisia matkoja, että mieluummin valmiina luotettavilta toimijoilta.
Aventuran matkaa tosin pidensimme sen verran, että saimme yhden lisäpäivän Nairobiin, tai Nairobberyyn, kuten eräs maailmanmatkaajaystävämme kaupunkia kutsuu. Haluan vierailla Karen Blixen -museossa myös siellä ja tuolle lisäpäivälle olemme varanneet oppaan viemään meidät, toivottavasti turvallisesti, sinne. Lisäpäivästä johtuen myös lennämme mennen tullen omalla aikataulullamme, eli tässä  taas yksi esimerkki siitä, että vaikka valmismatkoista puhutaankin, niin voi niitä usein hiukan muokata.

Ishafan Iran

Iran päätyi syyskuun kohteeksemme pieneltä osin myös siksi, että Kazakstanin ja Grönlannin jälkeen huomasimme, että maailmankarttamme värittyy tietysti nopeimmin , jos valitsemme kohteeksi isoja maita. Ehkä sitten seuraavaksi Mongolia kun Saudi-Arabiaan ei  turistina pääse? Algeriakin voisi olla tällä kriteerillä hyvä kohde!

Käydyt ja suunnitellut maat

Päätöstä Iraniin lähdöstä helpottu hiukan  myös se, että pariskunta, joiden kanssa olemme jo matkustaneet Kaliningradissa, Minskissä, Etelä-Kaukaasiassa, Moldovassa ja Kazakhstanissa ja Kirgiisiassa, olivat hekin kiinnostuneita Iranista ja aikatauluni sopi heillekin, joten tulossa on kuudes yhteinen matkamme! Ja Karin myötä varmasti myös matkakertomus Iranista runomuodossa (tässä Kuuba esimerkkinä)!

Kiinnostus Irania kohtaan onkin ilmeisesti myös poliittisesta tilanteesta johtuen juuri nousussa, joten ajankohta siellä vierailuun voi olla lähes yhtä hyvä nyt kuin kehotukset käydä nyt Kuubassa.

Ruanda gorilla

Safarilla olemme käyneet aikaisemminkin, mm. Etelä-Afrikassa, Tansaniassa ja viimeisimpänä Botswanassa ja Namibiassa, mutta vuorigorilloja emme ole vielä nähneet ja Ruandan gorillojen pitäisi olla helpommin saavutettavissa (= lyhyempi matka rämpimistä sademetsässä) kun Ugandan gorillat, joten sikäli Ruanda kuullosti hyvältä kohteelta.
Ugandassakin toki näemme varmasti eläimiä ja lisäksi onhan sekin meille uusi maa.
Kuten Keniakin, sillä ehkei Kenian rajavyöhykkeelle pistäytymistä Tansanian matkallamme voi laskea.

Ennen Ruandaa ja Keniaa täytyy kerrata näitä maita ainakin parin elokuvan, eli Hotelli Ruanda, Skotlannin viimeinen kuningas ja Minun Afrikkani, muodossa.

Hotel Rwanda Last King of Scotland Out of Africa

Hotelli Ruanda eli Hotel des Mille Collines täytyy yrittää bongata Kigalissa, vaikka maan pääkohde olisikin gorillat.

Törmäsin muuten äskettäin jotain tutkiessani pari vuotta sitten kirjoittamaani juttuun Matkoja moneksi vuodeksi ja kävin yliviivaamassa sieltä toteutuneet ja jo varatut matkat. Jos ajatellaan, että kirjoitin listan pari vuotta sitten aika kevyesti ideoimalla, niin aika monta riviä siitä sai yliviivata. Mutta eikös sitä niin sanota, että unelma muuttuu suunnitelmaksi, kun sen kirjoittaa auki ja siitä se sitten lähtee toteutumaan!

Joko Sinulla on tämän syksyn matkat varattuina ja pitemmän aikavälin haaveet kirjoitettuna suunnitelmaksi?

 

Tags from the story
, , , , ,
Join the Conversation

56 Comments

 1. says: Kari

  Ensi ”lukuvuoden” matkasuunnitelmamme:
  Varattuja:
  Iran 17. – 26.9.2015 (Olympia)
  Itäisen Välimeren risteily (mm. Beirut) 5. – 14.11.2015 (Kristina Cruises)
  Suunniteltuja:
  Benin, Togo ja Ghana 8. – 18.1.2016 (Aventura)
  Etelä-Korea ja Japani 3. – 14.3.2016 (Matka-Vekka)
  Hurmaava Etelä-Kiina 1. – 11.4.2016 ja Jangtsejoen risteily 12. – 24.4.2016 yhdistettynä (Lomalinja)

  1. says: Pirkko

   Näitä teidän matkasuunnitelmia on aina yhtä ihana lukea – eipähän tunne itse olevansa ”omituinen” kun teistä löytyy aina vertaistukea!
   Meillä kevätkausi 2016 taitaa jäädä aika kuivaksi matkailun suhteen, ne puuttuvat lomapäivät … :-(

 2. Teidän matkasuunnitelmat kuulostaa kyllä ihan huipuilta! Kummallekin noista matkoista lähtisin itsekin mielelläni! Meillä on tällä hetkellä näkymillä vain lyhyt vkl Pariisiin tänä syksynä, loput lomat ja rahat täytyykin säästää ensi kesän häämatkaa varten joka toivottavasti suuntautuu Afrikkaan päin. Innolla odottelen teidän matkakertomuksia, Ruanda ja Uganda kiinnostaisi myös minua!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Laura!
   Me kulutimme lomapäivistäni kesällä vain viikon verran tuohon Grönlantiin, Mallorcakin meni juhannuksella ja ylitöillä, joten lomia jäi vielä kivasti syksyyn. Kesällä Suomessa on mukava olla, joten ei haittaa vaikkei silloin ole juurikaan lomaa. Ja teitä merkittävästi seniorimpina pariskuntana ei tuo säästäminenkään enää ole meillä kovin korkealla prioriteeteissä …
   Mutta, onhan matkojen suunnittelukin aina ihanaa, ihan erityisesti varmasti häämatkan suunnittelu ja Afrikassa on niin monta hienoa paikkaa.

 3. Teillä on kyllä aikamoinen maailmankartta kasassa!

  Minulla ei ole vielä kovin kummoisia matkoja varattuna tälle syksylle ja keväälle (varattuna on vain yksi Tukholman-reissu syyskuulle), mutta muutama suunnitelma on tekeillä. Luultavasti tiedossa on jotain viikonloppumatkoja nyt syksyllä. Lomapäivien määrä on sattuneesta syystä omalla kohdallani puhdas nolla, mutta kertymistä varmaan irtoaa pian muutama vapaa ja niiden turvin olen aikomassa Espanjaan joulun tienoilla. Ensi kesälle suunniteltua automatkaa Euroopassa olen jo fiilistellyt siinä määrin, että luonnostelin jo reittisuunnitelmaakin valmiiksi! Amalfin rannikko houkuttaisi myös kovasti tuossa kevään puolella, mutta saa nähdä. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jenni!
   Hiukan se on ankeaa, että lomapäiviä on niin vähän :-) – vaikka meillä suomalaisilla niitä globaalisti katsoen onkin ruhtinaallisesti !
   Nuo syksyn suunnitelmamme, erityisesti joulukuu, on tehty Suomen oletettavasti kurjaa alkutalvea ajatellen, keväälle ja kesälle vaikka tuo Amalfin rannikko voisi tosiaan olla hyvä kohde!

 4. says: Katja

  Voi kun teillä on taas kiinnostavia paikkoja tiedossa! Oma matkailukalenteri näyttää vielä tässä vaiheessa kovin tyhjälle, mutta eiköhän sinne perinteinen syksyn kaupunkiloma ja talven lämmittelymatka jossain palmujen alla ole tulossa. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Mutta jos syksysi näyttää tyhjemmältä matkojen muodossa, niin sitten se on varmasti muuten täydempi – ja kesääsi taisi mahtua matka jos toinenkin :-)

 5. says: merikukka

  Löysin västikkäin blogiisi, kun etsin tietoa Grönlannista. Selasinkin sen jälkeen monta päivää blogiasi. Aika hienolta näyttää teidän maailmankartta. Kiertelimme kesälomalla Islannin ympäri. Grönlanti ja Antarktis myös kiinnostavat tosi paljon. Olemme matkustelleet vielä vähän, mutta kiinnostus ja yritys on kova. Vielä pitää tehdä muutama vuosi töitä, että pääsee vuorotteluvapaalle. Sen jälkeen meitä ei pidättele mikään :D

  1. says: Pirkko

   Tervetuloa mukaan merikukka! Mukavaa, jos blogistamme on löytynyt mieleistä luettavaa. Antarktiksestakin olen kirjoittamassa tässä joskus lähiaikoina, en omista kokemuksistani, mutta yhden tuttavan blogia ajattelin suositella ja sen tiimoilta kirjoittaa vähän yhteenvetoa heidän monista Antarktis-jutuistaan.

 6. Huikean värinen kyllä tuo teidän maailmankartta, wau! :) Ja huikeita (tai hurjia) suunnitelmia myös tulevalle syksylle. Kiva päästä bloginne kautta myös tuollaisiin maihin, joihin ei ihan ensimmäiseksi itsellä tulisi lähdettyä.
  Itsellä seuraavaksi kutsuu nimittäin jälleen Kalifornia :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Tuskin nuo, toivottavasti, hyvin järjestettyinä matkoina kovin hurjiksi heittäytyvät, mutta tarjoavat varmasti aika erilaisia kokemuksia kuin vaikka Eurooppa tai Yhdysvallat. Huomaisinkin, että olit kirjoittanut syksyn suunnitelmistanne – nopeastihan te sitten pääsette takaisin teille mieluisiin maisemiin!

 7. says: Susanna

  Safari olisi mielenkiintoista kokea. Aion matkustaa Euroopassa kuten nytkin ja mahdollisesti toteuttaa maailman ympäri matkan, tosin en ole varma pitäisikö nyt vai myöhemmin. Rahaa se tulee viemään todella paljon

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Susanna! Eurooppa tarjoaa myös todella paljon nähtävää. Oletko tutustunut meidän taannoiseen ”projektiimme” Eurooppa 100%? Vaikka koko Euroopan kerääminen aika tarkkaankin ei välttämättä tule kalliiksi – eikä siihen tarvita pitkiä lomia yhteen menoon.

 8. says: sarrrri

  Meilläkään ei vielä ole loppuvuoden matkoja varattuna, mutta suunnitelmia toki on. Onnistuimme säästämään yhden kesälomaviikon syksyyn, ja jonkun verran voi ottaa vapaita päiviä ylitöiden ansiosta. Talvilomaa on viikko myös, joten saa nähdä miten nämä käytetään. Lattareihin tekisi mieli, mutta saa nähdä riittääkö aika ja joudutaanko tyytymään johonkin vähän läheisempään kohteeseen. Teidän suunnitelmat nyt taas vaikuttavat hyviltä, kuten aina. :)

  1. Kiitos sarrrri! Toisaalta se, että päätöksen ja varaamisen ja itse matkan väliin ei jäisi melkein puolta vuotta, olisi sekin kivaa, mutta monestakin syystä usein päädymme varaamaan reissut n. 6 kk aikaisemmin, joskus jopa sitäkin aikaisemmin (esimerkiksi maailmanympärimatkamme).

 9. says: Jenna

  Huikeat reissusuunnitelmat! Tuo Iran kiinnostaa itseäni aivan valtavasti. Kiva päästä lukemaan sun postauksia sieltä! Itsellä on nyt hetken rauhoittuminen edessä kesäloman jälkeen, mutta kyllä syksylle on ainakin pari reissua jo tiedossa. :)

  1. Kiitos Jenna! Motivoivaa, kun ainakin yksi lukijoistamme kertoo odottavamme juttujamme Iranista. Grönlannin juttuja niin moni kertoi etukäteen odottavansa, että tuli melkein paineita :-)

 10. says: Ansku BCN

  Kelpaisi minullekin tuollaiset loppuvuoden suunnitelmat! Toisaalta olin eilen todella huojentunut, kun lensin kotiin ja tajusin, ettei minulla ole yhtään lentolippua varattuna. Mukava hengähtää välillä (tosin ensi viikonloppuna ohjelmassa on Ranska, sitä seuraavana Andorra ja syksylle on vaikka mitä ohjelmaa, mutta lentokoneeseen ei tarvitse nousta, huh! Lievä yliannostus lentokentistä ja jonottamisesta…)

  1. Kiitos Ansku! Sapattivapaani loppupuolella, kun noin kuukauden sisään osui USA:n kierroksemme loppuosa, pidennetty viikonloppu Lissabonissa ja runsas viikko Kirgiisiassa ja Kazakstanissa, niin hetkellisesti paluu arkeen ja jopa töihin tuntui ihan hyvältä ”hengähdystauolta” :-)
   Andorra on ihan kiva pieni maa (kaupunki) – minulle jäi erityisesti mieleen parin marketin ruokaosastojen suuruus niin koon kuin valikoimien suhteen suhteessa kaupungin kokoon!

 11. says: Henna/suurin onni

  Nairobbery taitaa olla Nairobille aika yleinen nimitys. Sen laitamilla on huippu Giraffe Center, jossa pääsi pussailemaan kirahveja :) Uganda ja Ruanda ovat todella kauniita maita, erityisesti rakastuin Ugandaan, jota kiertelimme kolmen viikon ajan, kävimme mm. Bwindissä tervehtimässä gorilloja. Me kävimme Kigalissa Hotel des Mille Collinesissa, olihan se hauska nähdä. Kigalin Genocide Memorial on myös todella pysäyttävä museo. Onpa kyllä huiput matkasuunnitelmat, tuo Iran kutkuttaisi itseäkin joskus. Kiva päästä lukemaan postauksia sitten sieltä ja toki palata noiden tuttujenkin paikkojen tunnelmaan!

  1. Kiitos kommentistasi Henna! Minäkin valikoin usein lukemiani juttuja paitsi sillä perusteella, että tuonne olemme kohta menossa myös siten, että hei, tuolla mekin olemme käyneet, mukava lukea mitä joku toinen on sieltä kirjoittanut. Pitääkin etsiä oletko kirjoittanut jotain Ruandasta ja Ugandasta, vaikka meillä, valmismatkalla, onkin vain rajalliset mahdollisuudet enää tässä vaiheessa vaikuttaa reittiimme.

  2. says: Henna/suurin onni

   Nuo jutut löytyvät jo haudatusta yhden pitkän reissun tarinoihin keskittyvästä blogista. Avasin sen nyt väliaikaisesti uudelleen, jos haluat käydä kurkkimassa noita tekstejä. Samat paikat (monen muun muassa) olivat meidänkin reitillämme, paitsi Ruandan Volcanoes National Park, sillä kävimme tosiaan moikkaamassa gorillat Ugandan puolella. Sivupalkista pääsee parhaiten maa-tunnisteella käsiksi teksteihin :)

   http://matkallamaailmanaariin.blogspot.fi/

  3. says: Pirkko

   Kiitos Henna, kävinkin jo lukemassa Ruandaa, täytyy vielä jatkaa Ugandan osalta!

 12. Iran on kohteena yksi parhaista joissa olen käynyt ja etenkin kun sain viettää siellä aikaa ja yöt paikallisten kotosalla. Afrikassa en ole hirveästi paljon käynyt ja nuo safarit kiinnostaa todella kovasti. Yritän löytää joulukuulle matkaseuraa Kenia-Tansania safarille ja pitääpä katsoa teidän kokemukset kun olette reissusta palanneet.

  1. Kiitos Mikko kommentistasi! Tavallaan yllättävän monikin, erityisesti Maailmanmatkaajista, on jo käynyt Iranissa, joten onhan se meidänkin aika siellä käydä :-) Me olemme toistaiseksi nähneet safari-Afrikkaa Etelä-Afrikassa, Tansaniassa, Botswanassa ja Namibiassa ja pidin erityisesti Serengetistä ja Chobe-joesta Botswanan ja Namibian rajalla. Botswana on myös Afrikan Sveitsinä mielenkiintoinen.

 13. Iran on varmasti todella mielenkiintoinen! Ja matkakartastasi huomasin järkytyksekseni, että Nepal on vielä käymättä!!! :o Miksi ihmeessä? Minun piti olla siellä koko kesäkuu (neljäs matka maahan), mutta maanjäristys sotki ikävästi suunnitelmat, ja kohteeksi vaihtui Kanada. Työssäni en voi mitenkään vaikuttaa lomieni ajankohtaan (kesällä 2,5kk lomaa ja se on siinä), joten eipä ole matkasuunnitelmia ennen ensi kesää. Ehkä sitten uusi yritys Nepaliin tai Kanadaan – kun johonkin maahan ihastun, tuppaan käymään siellä niin kauan, että kaikki nurkat on varmasti koluttu! ;)

  1. Kiitos Reetta! Kun maailmassa vähän laskutavasta riippuen on 193-200 maata, ja meillä on vasta 102 käytynä (ja 4 varattuna) niin jäähän tuohon vielä aukkoja. Nepaliin, Bhutaniin ja Myanmariin on ajatus vielä jossain vaiheessa lähteä, mieluummin yhtenä kiertomatkana. Mutta kun viime syksynä kiersimme Aasiaa, niin nyt käydään välillä muilla mantereilla!

  1. Kiitos Rami! Tuntuu kaikilla maabongareilla tuo Afrikka jäävän pisimpään ”punaiseksi” – ja ainakin meillä isolta osaltaan kyllä lopultakin käymättä, tarkoitus ei ole lähteä kokeilemaan onneamme sen levottomimpiin ja köyhimpiin maihin ihan vaan maapisteen takia. Mutta ehkä vähän lisää vielä nykyisten suunnitelmienkin päälle :-)

 14. Ikuinen dilemma – niin paljon matkaideoita ja kohteita nähtävänä, mutta niin vähän käytettävissä olevia lomapäiviä – Miten tutulta kuulostaakaan!
  Teillä on kyllä kierrettynä kunnioitettava määrä maita maailmankartalla!
  Viime aikoina olen katsonut Instagramissa paljon kauniita kuvia Iranista, mielenkiinnolla jään odottamaan kokemuksianne sieltä!
  Aurinkoista alkanutta viikkoa!

 15. says: Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  Teillä on tulossa todella mielenkiintoisia matkoja! Odotan kyllä innolla tarinoita Nairobista ja tuo Karen Blixenin museo on omallakin täytyy käydä-listalla. Jo viime talvena katselin myös Safarimatkoja, toivotaan että sellaisen aika vielä tulevaisuudessa tulee.

  1. Kiitos Virpi! Kävimme tosiaan joku vuosi sitten Tanskassa Karen Blixen -museossa ja silloin jo päätin, kun tiesin Kenian olevan meiltä käymättä, että täytyy nähdä se sielläkin! Oli muuten aika mahtava elämäntyö esillä tuolla Tanskassa, yksi kokonainen huone hänen kirjoittamiaan kirjoja, lähes kaikilla maailman kielillä.

 16. says: Rva Kepponen

  Kolmen pienen koululaisen äiti sitä voi vaan huokailla haaveellisena matkasuunnitelmanne ääressä, että kyllä kelpaisi :) Tuo Iranin matka kuulostaa erityisen mielenkiintoiselta!

  1. Kiitos Rouva :-) Pitäiskö todeta tähän filosofisesti, että ehkei sittenkään elämässä kaikkea voi saada. Meiltä puuttuvat ne pienet koululaiset :-(

 17. Kyllä teillä on taas mielenkiintoisia reissuja tulossa ja niin paljon jo takana. Mua kiinnostais ihan älyttömästi Afrikan safarit ja lueskelen mielellään niistä, jotta se helpottaisi vähän omaa päätöksentekoa. Vaihtoehtoja on ja Afrikka on niin suuri. Itsekin lähden kyllä ehdottoman mielelläni nimenomaan opastetulle safarimatkalle. Onneksi tarjonta Suomestakin on verrattain hyvä.

  1. Kiitos Lotta! Me olemme tosiaan käyneet safareilla, säännöllisin väliajoin, jo useamman kerran. Ensimmäinen kerta on ihmeellinen – ja kyllä ne seuraavatkin, vaikka emme me niin innokkaita ole, että viikkokausia jaksaisi joka aamu ja ilta lähteä ihastelemaan eläimiä. Jossain vaiheessa impalalaumat eivät enää säväytä, mutta sitten seuraavalla reissulla kyllä taas, hetken :-)

 18. Tuonne Kuubaan pitäisikin tosiaan lähteä, mutta Yhdysvalloista kuljettaessa pitäisi koukata Kanadan tai Meksikon kautta…

  Mä elän tällä hetkellä ihan pellossa näiden suunnitelmieni kanssa. Niitä joko ei ole tai ne muuttuu jatkuvasti. :D Marraskuun lopulla lähdetään ehdottomasti jonnekin Karibialle tai Väli-Amerikkaan, mutta siihenkään kohdetta ei ole vielä saatu päätettyä.

  1. Kiitos Jenni! Eikös tuon Kuuban matkailun pitäisi nyt olla vapautumassa USAstakin käsin. Mutta ainakin Meksikon kautta pääsee, eli siitä vaan!
   Karibialla on muuten kiva purjehtiakin, siitä vaan BVI:ltä Tortolasta vene alle :-)

 19. Huh huh, mitä reissusuunnitelmia! Mielenkiinnolla jään odottelemaan postauksia etenkin tuolta Aventuran reissulta. Tai no, kyllähän Iran kiinnostaa myös, etenkin nyt kun olen alkanut käydä tanskan tunneilla ja eri puolilta maailmaa olevista kurssikavereista moni on juuri Iranista!

 20. says: Heidi

  Onpa mielenkiintoisia suunnitelmia. Erityisesti Ruanda, Uganda, Kenia -kiertomatka kiehtoo minuakin. Kiva jäädä odottamaan postauksiasi sieltä. Millä ohjelmalla olet muuten tehnyt tämän Nähdyt maat -kartan? Tosi kiva idea :).

 21. Mahtavan eksoottisia mahtakohteita teillä tiedossa! Innolla odotan postauksia sekä Iranista että Afrikan-kiertomatkalta. Meillä on niin epämiellyttävä tilanne, että yhtään matkaa ei ole nyt buukattuna tai varsinaisesti edes suunnitteilla, mutta meillä onkin yleensä tapana tehdä aika ex tempore -päätöksiä. Ehkä talvella jonnekin lämpimään… Tuo on muuten totta, että unelmat alkavat käydä toteen kun ne kirjoittaa ylös. Mekin ollaan alettu hahmotella seuraavaa isoa matkaunelmaa aarrekartan muotoon. Ja eikun toteutumista odottelemaan!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Arna! Mukavaa, että odotat juttujamme, täytyy yrittää olla ottamatta liikaa siitä paineita :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenna! Ihana tilannehan tuokin on, ettei mitään ole päätettynä ja varattuna, vaan kaikki on mahdollista :-)

 22. Huikeita matkasuunnitelmia teillä taas kerran! Etenkin tuo Iran aiheuttaa tällaisen positiivisen kateuden tunteen. Ystäväni on sieltä kotoisin ja olemme pitkään pohtineet sinne matkaamista. Hänen perheensä on toivottanut meidät tervetulleeksi, tosin nyt tämä kyseinen ystävä odottaa brittipassia ja siten hänen pitää olla maassa tietty aika ennenkuin pääsee kotiinsa. Joku päivä Iran on ehdottomasti kohteeni, olen kuullut paikallisista paljon hyvää ja maisemat ovat kuulemma upeita. Kohtahan teillä on jo lähtö edessä. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lena! Jos pääset joskus Iraniin siten, että Sinulla on siellä paikallisia ystäviä, niin se on tietysti vielä parempi reissu kuin joku ”tavallinen turistimatka” :-(

 23. says: Maria

  Teidän lomasuunnitelmat vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoisilta! Itsellä on vielä vasta suunnittelutasolla nämä lomat (odottelen siis sitä parempaa hintaa lennoille), mutta ajatuksissa on päästä fiilistelemään joulumarkkinoita Keski-Eurooppaan marraskuun viimeisellä viikolla. Markkinahöperö täällä ja kun siihen lisää joulun niin en pysty vastustamaan ;) Lomapäiviäkin olisi vielä jäljellä, mutta se kevään kohde on vielä täysin auki.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Maria kommentistasi! Juuri nyt suunnitelmamme ovat jo nytkähtäneet liikkeellekin, olemme jo Istanbulissa asti matkalla Teheraniin!

 24. says: sonsaa

  Hei,
  Huomasin toisen blogin kommenteista, että olette suuntaamassa joulun alla Itä-Afrikan kiertomatkalle. Itse asuin Nairobissa puolen vuoden ajan ja voin sanoa, että vaikka turvallisuus-kysymykset on siellä otettava tosissaan, niin ei se mikään kuolemanloukku ole. Itselleni ei koskaan käynyt mitään, vaikka välillä vähän vaaroja uhmasinkin. Luotettava autokuljettaja Nairobissa on tärkeä ja siihen on varauduttava, että aivan uskomattomia ruuhkia voi tulla vastaan, mutta Hurlinghamin ja Karenin alue ovat päiväsaikaan turvallisia. Itse en Karen Blixenin talolle asti koskaan kerennyt, mutta se on varmasti näkemisen arvoinen. Karenissa on lisäksi ylempänäkin mainittu giraffe park, jossa pääsee paijaamaan kirahveja ja David Sheldrick’s Wildlife Trust, jossa joka aamupäivä on yleisölle avoin orpojen norsulasten ruokintatilaisuus, missä pääsee seuraamaan näitä ihanuuksia aivan lähietäisyydeltä. Molempia voin suositella lämpimästi, jos aikataulunne antavat myöten. Ruokapaikoista Talisman on Karenissa aivan ykkönen, mutta muitakin erittäin hyviä voi bongata esim. Tripadvisorin kautta.

  Masai Mara ja Lake Nakuru ovat molemmat upeita, mutta hyvin erilaisia kansallispuistoja ja myös näköalat Rift Valleyn laidalle tullessa uskomattomat. Ihanaa matkaa teille! Täällä ihan kateudesta vihreänä tulevia kokemuksianne ajattelen :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Toivomme Aventuran toimiston kautta käytettävien paikallisoppaiden ja kuljettajien olevan luotettavia – varsimme ihan ylimääräisen päivän tuota Karen Blixenin taloa varten, joten toivottavasti vierailu onnistuu.

   Tervetuloa lukemaan kokemuksiamme blogista sitten viimeistään vuodenvaihteessa!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *