Elokuinen Espooni

IGTT elokuu feature

Käytin kesällä lomapäiviä vain vähän, mutta etenkin elokuussa, kesänkin jo saavuttua Suomeen, teimme pieniä lähiseuturetkiä sitäkin enemmän.

Ihan kaikki kesäretkemme eivät kuitenkaan päätyneet blogijutuiksi, mutta jos nyt sitten vaikka Suomen kesän päättymisen kunniaksi pieni otos niistä tässä Instagram Travel Thursday -jutussa.

Elokuun puolessavälissä kävimme Pentalassa Saaristopäivillä – ainoa kerta kesässä kun sinne pääsee vesibussilla ja kun meillä nyttemmin on vain soutuvene, jota kylmän alkukesän takia emme edes viitsineet laittaa tänä vuonna veteen, niin tästä ainoasta tilaisuudesta nähdä Pentalan saaren järvi ja kauniit metsät piti ottaa vaarin.

Pentala Pentala Pentala Pentala

Saaristopäivien innottamana Pentalassa oli paljon ihmisiä, mutta on saari kuitenkin sen verran iso, että lähtemällä satamasta syvemmälle saareen löysi sieltä ihan oman kesänsä.

Elokuun lopussa vietimme myös hiukan juhlavampia pihajuhlia: taloyhtiömme täytti 30 vuotta ja melkein kaikki asukkaat, niin nuoret kuin vanhat olivat mukana. Monet asukkaista ovat asuneet täällä koko tuon 30 vuotta,  ja mekin jo 17! Yhdessä talossa on jo tehty sukupolvenvaihdoskin.

As Oy Iirislahti 30 v As Oy Iirislahti 30 v As Oy Iirislahti 30 v As Oy Iirislahti 30 v

Espoopäivänä osuimme paikalla Finnevikin sillan juhlallisiin avajaisiin, paljon pukumiehiä ja puheita ja isot sakset. Olimme jo, luvatta, käyttäneet silloin tällöin kyseisen sillan kevyen liikenteen väylää, mutta nyt se on sitten ihan luvallistakin. Myös sillan ylittäminen autolla. Espoopäivän kunniaksi myös Suomenojan voimalaitokselle pääsi tutustumaan ihan sisälle ja kun siitä usein monta kertaa viikossa pyöräilemme ohi, niin pitihän siellä käydä.

Finnevikin sillan avajaiset elokuu 2015 Suomenojan voimala Espoon Eskimot Espoon Eskimot

Suomenojalta jatkoimme Rantaraittia eteenpäin aina Espoon Eskimoiden majalle asti, joka onkin yleensä Iirislahdesta lähtevän iltapyöräretkemme kääntöpaikka.

Länsiväylän nuorison käytöstä paheksuvan pienen lehtijutun tiimoilta kiinnostuimme mekin Casablancan kallioista (Pitkänkallion kalliot) ja teimme pienen iltaretken tutustuen tähän paheiden pesään. Ei siellä nyt niin kauheaa ollut, alkuillasta. Kivoja graffiteja vaan. Täällä ei onneksi ole mitään mäkeä, jota voisi laskea kammottavin seurauksin ja vaikka kallio korkealla onkin, niin se on reunoiltaan kuitenkin parin metrin verkkoaidalla turvattu.

Casablancan kalliot Casablancan kalliot

Kotipihallakin piti joskus hiukan askarrella. Tosin puutarhatyöt jäivät taas sillä kertaa, kun huomasin amiraaliperhosen ja piti hakea kamera sen kuvaamiseen. Omenasadonkin korjasin jo, tuossa kuvassa on puolet siitä, mutta kyseessä on vasta viime kesänä istutettu kääpiöomenapuu, joten ehkä 2 omenaa meille (ja yksi toukalle) oli ihan kelvollinen sato.

Amiraaliperhonen Kesän omenasadon puolikas

Tällaisia, kesäisestä Espoosta, tällä kertaa. Seuraavia Espoo-kuvia, kesäisiä ainakin, saakin sitten odottaa monen monta kuukautta!


instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

14 Comments

 1. Älä nyt Jenni mollaa! Se RANTAKÄÄRME tuli vastaan niin yllättäen, ettei siinä ehtinyt heittäytymään kalliolle kuvaamaan sitä silmästä silmään tai vaihtamaan toista objektiivia :-)

 2. says: Ansku BCN

  Me kävimme kesälomalla ajelemassa Espoon Suvisaaristossa, ja olimme aivan äimänä, että niin nättiä maalais- ja merimaisemaa löytyy aivan Helsingin läheltä! Jos muuttaisin pääkaupunkiseudulle, olisi Suvisaaristo kyllä mukava paikka asua (ainakin näin yhden käynnin perusteella :))

 3. says: Katja

  Lähiretket on kyllä parhaita!
  Tuo helposti arkeen puhtia ja voimaan kun vain jaksaa lähteä. Oikein tunnelmallisia kesäkuvia ja ai että toi suklaapiiras/mutakakku jossa on päällä noita marjoja näyttää hyvältä.

 4. Ihanaa, että kesä tuli vihdoin sitten elokuussa! Tosin tänään oli jo aamulla niinkin kylmää kuin alle kaksi astetta. Mut toisaalta onhan nyt jo syyskuu, ja tämä lämpötila oli siis Oulussa… En halua vielä talvea!

  1. Kiitos kommentista Heidi! Sattumalta juuri tänä aamuna nauroin (vai itkin?) kun rengashotelli lähetti tekstarin, että talvirenkaiden vaihtoajan voi halutessaan varata nyt. Siis Espoossa!

  1. Kiitos Marikaw! Etenkin kesällä tuleekin lähdettyä jonnekin – marraskuussa taitaa sitten retket lähelle kuin vähän kauemmaskin Etelä-Suomessa olla vähissä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.