Liebster Award

Liebster awardeja

Tällainen Liebster Award -palkinto on kiertänyt jo jonkin aikaa matkablogeissakin, jonkinlaisena bloggaajalta bloggaajalle tunnustuksena. Kohteena maailma -blogi tarjosi tätä äskettäin myös Meriharakalle, joten tässä, vastauksia Ramille!

Liebster AwardLiebster Award -tunnustuksen alkuperäisenä ajatuksena on lienee ollut  ajatus nostaa pieniä ja myös melko tuntemattomia blogeja esille, saada näille näkyvyyttä ja sitä kautta ehkä uusia lukijoitakin.

Alkuperäisten sääntöjen mukaan nimetyillä blogeilla pitäisi olla alle 3000 tai alle 1000 tai alle 300 tai alle 200 seuraajaa, kaikkia näitä lukuja netistä löytyy. Miten seuraajat sitten lasketaan, sitä en jaksanut enää etsiä, Bloglovin’ issa? Facebookissa? Instagramissa? Twitterissä? Pinterestissä? Lukijoita per päivä/viikko/kuukausi? Kaikki yhteensä ? No, ehkei näillä säännöillä ole niin väliä, ainakin Pinterestissä meillä on alle 200 seuraajaa :-)

Joten, kysymyksiin ja vastauksiin:

1. Mihin maahan matkustaisit, jos valinta pitäisi tehdä ruuan perusteella?

New York aamiainenSaksa? Röstiperunoiden ja currywurstien takia? USA? Aamiaispannukakkujen takia? Ei kun sittenkin Ranska, ranskalaiset kyllä osaavat ruuan. Ranskassa työpaikka- ja konferenssilounaatkin ovat mahtavia!

2. Mikä on Suomen paras kesäkaupunki?

Hanko? Turkukin voisi tulla mieleen, mutta etenkin kesäviikonloppuisin Turku on turhan autio, kun kaikki ovat lähteneet saaristoon.

3. Pisin reissusi ja minne suuntautui?

Ajallisesti pisin oli viime syksyn n. 5 viikkoa Aasiassa. Matkallisesti pisin toissasyksyinen kierros pallon ympäri.

4. Mikä on seuraava matkailukohteesi ja miksi?

Iran. Siksi ettemme ole siellä vielä olleet. Siksi että matkaystävämmekin olivat ajatelleet samaa suuntaan samaan aikaan. Siksi että aikaa on vain runsas viikko ja se ei ole kovin kaukana eikä kovin eri aikavyöhykkeellä.

5. Paras ranta missä olet ollut?

The Rabbit Beach Lampedusa
Rabbit Beach, Lampedusa

Lampedusan Rabbit Beachiä väitettiin sinä vuonna kuin siellä kävimme maailman kauneimmaksi. Mutta muistoissani kyllä pariviikkoinen pienen saaren ranta Malediiveilla on ehkä kuitenkin SE ranta.

6. Lomakohde, minne et varmasti matkusta toista kertaa?

Varmasti on aika vahva sana. Bulgaria? Mutta siltä varalta, että jostain ihmeen syystä joutuisimme vielä sinne(kin) niin sanotaan sitten vaikka Transnistria. Toisaalta mikä on lomakohde? Phuket? Juu, en usko sinnekään enää toista kertaa päätyväni.

Transnistria, Bender
Tämän näkeminen Benderin linnoituksessa taisi siis jäädä yhteen kertaan!
Manchester
Jokirantaa Manchesterissa

7. Suosittele minulle kolme kaupunkikohdetta Euroopassa, minne sinun mielestäsi kannattaa mennä?

Kööpenhamina. Belgrad. Manchester. Ensimmäinen on suomalaiselle helppo, samanlainen, mutta kuitenkin erilainen, rennompi. Belgrad on edullinen ja monipuolinen. Lähde opastetulle pyöräretkelle ja risteilylle Sava-joelle. Manchester, Lontoota pienempänä mukavampi turistille, shoppailumielessä enemmän tai vähemmän samat kaupat. Jokirannan asuntolaivat ja yleensäkin asukkaille uudistettu vanha teollisuusalue tarjoaa monta kaunista näkymää ja hyvää ravintolaa.

8. Baari jota et unohda?

Senor FrogSenor Frog Bahamalla. Meteli keski-iän jo ylittäneelle melkoinen ja meno vauhdikasta. Mutta oli lähin paikka Nassaussa, missä saattoi hetken surffata netissä.

9. Jälkeenpäin hauskin kömmähdys reissulla mikä kohdalle on osunut?

No ainakin pitkäksi venynyt kävelyretki Jurmalan ja Riikan välillä. Ajettiin junalla Jurmalaan ja ajateltiin sitten, että kävellään takaisinpäin edelliselle asemalle, kun matka kartassa ei kovin pitkältä näyttänyt. Jonkin ajan kuluttua tajusimme, että kartta ei ole mittakaavassa vaan siihen oli vaan piirretty jotenkin merkittävät nähtävyydet ja kun niitä ei sitten lähempänä seuraavaa asemaa juuri ollut, niin siitä kohtaa oli jätetty siihen mittakaavan vuoksi kuuluva ”tyhjä” alue pois. Mutta näimme sentään paljon hienoja villoja!

Jurmala
Jurmalan villoja Latviassa

10. Mistä löytyy ärsyttävimmät katukaupustelijat?

Kanarialla ravintoloiden sisäänheittäjät. Jos ollaan termistä ihan tarkkana ja pysytään katukaupustelijoissa, niin Afrikassa vaikka Botswanan ja Sambian välisellä raja-joella olivat tunkea bussin ikkunasta sisään. Myös Meksikon isoilla nähtävyyksillä kauppiaat ovat melkein aggressiivisia.

11. Missä maassa on kauneimmat maisemat?

Uudessa Seelannissa. Illalla Queenstownissa hotellissa, joka oli Wakatipu-järven rannalla, hiukan ylempänä mäessä, emme meinanneet malttaa mennä nukkumaan tai laittaa verhoja eteen, kun sitä järvi- ja vuorimaisemaa oli vaan pakko katsoa. Ja katsoa vielä vähän.

Queenstown
Wakatipu-järvi Queenstownissa

Liebster Awardin sääntöjen mukaisesti haastan mukaan vielä pienen, mutta sitäkin sympaattisemman Honua Nui -blogin seuraavilla kysymyksillä:

 1. Suosikkipaikkasi maailmalla?
 2. Onko joku maa jäänyt mieleesi erityisen luotaantyöntävänä?
 3. Ensimmäinen matkasi, jonka muistat?
 4. Ensimmäinen matkasi, vanhempiesi kertomana?
 5. Pisin reissusi?
 6. Nähtävyys, joka teki Sinuun vaikutuksen?
 7. Mieleenpainuvin eläimen kohtaaminen maailmalla?
 8. Parhaat ostospaikat maailmalla?
 9. Paras ruoka maailmalla?
 10. Ruoka, joka jäi syömättä (tai meinasi jäädä syömättä)?
 11. Jännittävin kokemasi tilanne maailmalla?
Join the Conversation

40 Comments

 1. Phuket sai nauramaan ääneen :D Voi kun voisinkin sanoa, että en menisi sinne enää koskaan, mutta valitettavasti Aasiassa koskaan käymätön poikaystäväni on kuullut siitä niin paljon, että haluaa nähdä sen omin silmin. Olen ollut saarella 6 kk (oppaana, mikä tekee asiasta vielä paljon pahemman) enkä todellakaan haluaisi mennä sinne enää!

 2. Kiitos Pirkko osallistumisesta haasteeseen! Tosiaan hyvin totesit, että jollain alle kahdensadan seuraajan medialla sain haastettua sinut vielä mukaan :-)

  Belgrad on ollut pitkään listalla, Manchester voisi tämän suosituksen perusteella lisätä siihen. Kööpenhamina on omia suosikkejani muutaman kerran siellä olleena.

  Itse muutamaan Senor Frog baariin törmännyt, mutta en ole käynyt sisällä – olisi näköjään pitänyt :-D

 3. Yhdyn täysin tuohon kohtaan 11: Uudessa-Seelannissa on maailman kauneimmat maisemat. Ja ei se Phuket minuakaan säväyttänyt, en aio palata (mutta vannomaan en mene…).

 4. says: Venla

  Suosittelen antamaan Bulgarialle uuden mahdollisuuden! Sofian perusteella maasta ei oo nähny vielä mitään, rannikkokin on täysin toisesta maailmasta. Onko sulla muuten antaa Kööpenhamina-vinkkejä, oon siellä kahden viikon päästä viikonlopun verran? :)

  1. Kiitos kommentistasi Venla! Miten sitä nyt sanotaankaan, että ensivaikutelman voi tehdä vain kerran ja juuri nyt on niin paljon sellaisia kohteita listallamme, että Bulgaria ei sille uudelleen pääse ainakaan vuosikymmeneen :-)
   Kööpenhaminan ykkösvinkki: vuokratkaa tai lainatkaa hotellilta pyörät, niillä pääsee kivasta liikkumaan ja pääsee osaksi kaupungin oleellista kulttuuria, eli pyöräilyä.

  1. Kiitos Sanna! Kyllä kuva on ihan ”lehtikuvatasoa” eli käsittelemätön siten, että mitään ei ole lisätty eikä mitään poistettu :-) Eli on se olemassa!

 5. Kun näitä sunnuntaistreamin postauksia kävin läpi, niin juuri oli yksi Bulgaria-postaus. Ehkä Bulgariallekin on syytä antaa toinen mahdollisuus. Phuket oli kiva lasten kanssa, mutta yksin reissatessa toki löytyy eksoottisempiakin. Iran on mahtava ja Uuteen-Seelantiin tekisi mieli mennä!

 6. Kiitos Mikko! Kuten juuri tuossa Venlalle totesin, oli niin tai näin, niin ei hetimmiten Bulgaria pääse uudelleen listoille, on nimittäin sen verran ”kilpailtu alue” tuo seuraava matkakohteemme. Iranista sitten kohta onkin jo juttua tarjolla …

 7. Mullakin oli omaan Liebster awardiin vastaamisen suhteen vähän ongelmaa miten se oikein toimii seuraajien ja bloggaamishistorian suhteen. Näemmä tämä kuitenkin kiersi melkein kaikki matkablogit jokatapauksessa :D
  Teillä ei kyllä kovin tavalliset matkakohteet ole! En ole koskaan edes kuullut Transnistriasta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Maarit Johanna! Vähän hassujahan nämä tällaiset haasteet ovat, mutta innostuin nyt sitten kuitenkin taas yhteen vastaamaan :-)

 8. says: Jenna

  Belgrad kiinnostaa kovasti! Ei ehditty kesälomalla Serbiaan asti, mutta sinne on kyllä seuraavalla Balkanin tourneella päästä. Tuo teidän Iranin reissu tulee olemaan kyllä elämys. Mä en ole muuten vieläkään vastannut tähän Liebster awardiin :D En oo saanu aikaseksi, vaikka parista suunnasta jo haaste heitetty.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenna! Ainakin muutama vuosi sitten Belgrad oli kesällä tosi kiva. En tiedä ovatko Euroopan pakolaisvirrat nyt muuttaneet kaupungin luonnetta. Iranista juttua sitten jo lähiviikkoina, jos nettiyhteydet (VPN hankittu!) pelaavat.

 9. says: Heidi

  Uusi-Seelanti on ollut haaveeni jo pitkään, mutta sinne haluaisin mennä oikein ajan kanssa, joten vielä hetken aikaa se pysyykin vain haaveena. Juttujasi Iranista on kyllä mielenkiintoista päästä lukemaan. Lopuksi haluan vielä mainostaa omaa kotikaupunkiani Savonlinnaa, joka on on tietysti (minun mielestä) Suomen paras kesäkaupunki :).

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Jotenkin ruuhkia välttelevänä olemme ajatuksissamme aina (no yhtä kertaa lukuunottamatta) ohittaneet Savonlinnan ajatuksella, että Oopperajuhlien takia siellä on kuitenkin kallista ja ruuhkaista. Mutta eiväthän ne tietysti koko kesää jatku.

 10. Phuket kuuluu minullakin niihin ei-kiitos kohteisiin, mutta Uusi-Seelanti upeine maisemineen on haavelistalla. Pitkät lennot kuitenkin jarruttelevat tätä haavetta, ehkä pitäsi pilkkoa matka useamman kohteen visiitiksi?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mia! Toisaalta tietysti Uusi-Seelanti on sen verran kaukana, että kun sinne kerran menee, niin olisi eduksi, jos olisi hiukan aikaakin siellä.

 11. says: Stas

  Tämä postaus inspiroi minua tekemään oman listaukseni.
  Asun Hangossa ja mun mielestäni Hanko on vähän tylsä kesäkaupunki. Itse asiassa, Hanko ei tunnu kaupungilta laisinkaan, vaan on kuin vähän iso kirkonkylä, niin kuin Leppävirta tai Siilinjärvi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Stas! Onkohan tässä nyt sellainen ilmiö, että kun joku on liiankin tuttu, Sinulla Hanko ja minulla Turku, niin ne on helppo ohittaa ja etsiä niitä ”mansikoita” muualta :-)

 12. says: Susanna

  Lampedusa näyttää kauniilta kohteelta ja Malediivit myös houkuttelee kuvienkin perusteella. Vastasin kommenttiisi ettei maapisteiden keruussa ole mitään pahaa kun maapisteitä voi kerätä myös omaksi ilokseen/harrastuksena. Kun taas sitä en kauhean hyvin ymmärrä jos joku lentää vaikka 12 tuntia johonkin kohteeseen ainoana syynä kehuminen ystäville sun muille ilman että edes kohteeseen tutustuminen kiinnostaisi. Pisteitä voi kerätä niin monesta eri syystä. Sinulla on kyllä paljon mielenkiintoisia kohteita käytynä :) minuakin kiinnostaa maailman ympäri matka Euroopan kiertämisen lisäksi

  1. says: Pirkko

   Kiitos Susanna! Samoilla linjoilla siis mennään, ei mihinkään ihan vaan pisteen takia tunnu järkevältä mennä, mutta pisteiden metsästys voi viedä paikkoihin, joita ei muuten tulisi ajatelleeksi!

 13. says: sarrrri

  Voihan Señor Frog sentään sanon minä, Meksikossa noita on ainakin Cancunissa ja mullakin on ollut joku sieltä hankittu typerä Señor Frog-paita ja ”auton rekisterikilpi”…. :D Kaupustelijat on kamalia, mutta ravintoloiden ja varsinkin baarien sisäänheittäjät saattaa joskus olla ihan hauskoja.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Panu! Olen moneen kertaan tuota Belgradia kehunut ja kohta pitäisi ehkä käydä katsastamassa kaupunki uudelleen, että voisi olla varma, että kehuilla on edelleen katetta :-)

 14. Kiva postaus! Pitäisi itsekin jaksaa tehdä näitä haasteita jossain vaiheessa :). Kävin muuten juuri itse Phuketissa ensimmäisen kerran. Thaimaassa olen käynyt monesti, mutta kyseistäs aarta olen vältellyt. Olin yllättnyt, että ei siellä ollut sen ruuhkaisempaa kuin muualla Thaimaassa. Saari oli kuitenkin sen verran kallis ja välimatkat pitkiä, että tuskin tulee tarvetta käydä kovin pian uudelleen. Kunpa tuonne Uuteen-Seelantiin pääsisi <3. Toisipa joku sen meitä lähemmäs!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mirka kommentistasi! Phuket saattaa, siinä missä Thaimaakin, sopia hyvin joillekin, meille se nyt ei vaan ihan napannut, mutta toisaalta joku meidän mielestämme kiva kohde olisi varmasti taas jonkun muun mielestä ihan huono valinta. Onneksi paikkoja on niin paljon, että riittää joka lähtöön ja joka makuun.

 15. Mua alkoi naurattaa tuo Terhin kommentti Phuketista. :D Oppaan kokemuksella ko. paikasta saattaa paikalle tulla vielä karumpi kaiku. Phuket ei ole omalla listallani, mutta toisaalta… jos mahdollisuus tulisi, niin saattaisin käydä katsomassa sen omin silmin. Edellyttäen sitten jotain porkkanaa reissulle esim hyvä hotelli tai ruokamatka-teema tms. :) Olen tosin käynyt esimerkiksi Pattayalla (urheilureissuilla tosin), ja tuskin Phuket tästä voi kamalasti…. ”huonontua”, jos niin saa korrektisti ilmaista.

 16. Manselle ja Belgradille pisteet myös täältä! Lähtisin mielelläni kumpaan tahansa uudestaan vaikka saman tien, mutta kun on niin paljon myös niitä uusia paikkoja, joissa ei ole käynyt vielä kertaakaan…

 17. Kiva lukea näitä paljon eri maissa matkustelleen näkökulmasta! Hauskoja sattumuksia ja mielenkiintoisia pointteja. Eli Bulgaria ei kyllä tule olemaan listoillani ainakaan, öö, tässä elämässä… ;) Uuden-Seelannin Eteläsaari on vielä tsekkaamatta (Pohjoissaarella olenkin onnistunut käymään kahdesti), se on kyllä ihan varmasti tulevaisuuden matkakohde!!

  1. Kiitos Reetta! Itä-Eurooppa jäi meillä Eurooppa-keräilymme viimeisiksi kohteiksi ja sitten taisi jo tulla vähän yliannostusta näistä Romania & Bulgaria -tyyppisistä kohteista, ehkä osittain siksikin ne tuntuivat voittopuolisesti hiukan vähemmän kivoilta, vai miten sen nyt, öö, kauniisti sanoisi …

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *