Hangon Regatta

Hotelli Regatta aamiainen

Loka-marraskuun taitteessa vietimme elämämme ensimmäisen syksyisen viikonlopun Hangossa. Syksyiseen ja lauantaina hieman tuulisessakin säässä vene ei enää houkutellut asumuksena (eikä meillä enää venettä moneen vuoteen ole ollutkaan), joten majoituimme hienosti hotelliin, Hangon Regattaan.

Hotelli Regatta Hanko

Huoneemme 3. kerroksessa ei ollut iso, mutta emmepä me huoneessa olleet ajatelleet viikonloppuamme Hangossa viettääkään, joten kyllä sinne mahtui. Kylpyhuone oli uudenkiiltävä ja valoisa ja näköala sisäpihalle syksyisen värikäs. Jos olisimme viipyneet pitempään (tai helteisenä kesäviikonloppuna), olisimme kaivanneet pientä jääkaappia, mutta nyt muutaman juotavapullon sai pidettyä kylmänä ikkunoiden välissäkin.

Hanko hotelli Regatta

Merikin toki pilkisti, Hangossa!

Hanko hotelli Regatta

Muutaman hotelliarvioinnin kirjoitettuani, olen yleensä tainnut todeta aamiaisesta, että se ei häikäissyt, mutta olihan se ihan riittävä. Mutta Hotel Regatan aamiainen oli erinomainen! Vaihtoehtoja oli joka alueella paljon, oli sitten kyse marjoista, muroista tai hilloista ja tarjontaa täydennettiin ahkerasti. Aamiaisesta huolehtiva henkilökunta selvästikin halusi tehdä tämän hyvin.

Hanko aamiainen

Ja miljöö sitten, kaariholveineen ja kristallikruunuineen ja syksyisine kukkakimppuineen. Vaikka syksyinen sää olisi ollut ankea (mitä se tällä kertaa ei ollut), niin täällä päivä olisi alkanut iloisissa merkeissä! Kesällä aamiaisen olisi voinut nauttia sisäpihallakin.

Hanko hotelli Regatta
Hanko hotelli Regatta syksyinen kukkakimppu

Hotellin yhteydessä on korttelin merenpuoleisessa kulmassa Cafe Regatta, jossa nautimme heti saavuttuamme kevyen lounaan – ja jälkiruuaksi Regatta-leivoksen puoliksi. Kahvilan henkilökohta päätti ilmeisesti meidät nähtyään, että riitahan tuosta leivoksesta tulee ja puolitti sen meille valmiiksi! Jos meillä olisi ollut koira matkassa, niin sen välipalan olisi tarjonnut Nelson!
Kahvila vaikutti muutenkin kaikki asiakasryhmänsä huomioivalta ”olohuoneelta”, sillä tarjolla (lue, välillä melkein vaarallisesti asiakkaiden jaloissa) oli myös lasten leluja.

Regatta-leivos
Cafe Regatta huomioi koirat
Regatta-leivos

Illallisen söimme Ravintola Origosta, jonne olimme, viisaasti varanneet pöydän etukäteen. Monet Hangon ravintoloistahan sulkevat ovensa talvikaudeksi, joten jäljellä oleviin riittää asiakkaita ainakin Hangon elokuvajuhlien aikaan.

Origo Hanko

Origo ”tarjoili” ruokalistan tabletilla. Ensimmäisen kerran teimme valintamme tabletilta Azerbaidjanissa, Bakussa, mutta näyttävät nämä yleistyvän. Me päädyimme Halloween-viikonloppuun hyviin sopivaan fasaaniin, joka tarjottiin kurpitsalisukkeilla, lohisalaattiin ja, tietysti, taas creme bruleehen, joka tällä kertaa tarjoiltiin meidän mielestämme oikeaoppisesti pienessä kulhossa.

Origo Hanko menu

Koska arvelimme jo etukäteen, että osa ravintoloista saattaisi olla jo näin syksyllä kiinni, kysyimme hotellilta etukäteen suosituksia avoinna olevista ravintoloista ja saimme paluupostissa tämän listan:

Origon valitsimme houkuttelevan menun ja hyvän sijainnin takia. På Krokenista Hangonkylässä emme innostuneet, sillä halusimme käydä ravintolassa kahden elokuvan välissä kävellen, olimmehan Hangossa elokuvajuhlilla.

Origo Hanko

Hotel Regatta tarjosi meille tällä Hangon vierailullamme majoituksen, eli tämä juttu on syntynyt yhteistyössä heidän kanssaan. Origossa söimme maksavina asiakkaina.

Hotel Regatasta näyttää kirjoittaneen myös Reijosfood -blogi. Näyttäisi hotellissa olevan isompiakin huoneita kuin tuo meidän, kyllä ihan riittävä, vakiohuoneemme.
Paikoitustilaa oli muuten hotellin edessä ja sivulla hyvin, hotellin asiakkaille varattuna.

Hotel Regatta Hanko

 

 

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *