Hyvässä nousussa

Alberga

Näyttäisi siltä, että löydämme Ravintola Albergan teatteriesitykset 11 vuoden välein: 1993 näimme siellä näytelmän Käkikello, vuonna 2004 Ollaanko kavereita ja 2015 Anne Saastamoisen uuden kotimaisen komedian Hyvässä nousussa.

Ravintolateatteri Alberga löytyy Leppävaarasta keskeltä asutusta, mutta hyvin pienen ravintolan – ja teatterin – ainakin näin pikkujoulukaudella ihmiset tuntuvat löytäneen. Ravintola oli viimeistä paikkaa myöten täynnä nauttimassa ensin teatterimenuun (lanquedocinkeittoa, savustettua kirjolohta piparjuurikastikkeessa tai  Ankkaconfitia
tummassa viikunakastikkeessa ja mustikkaparfaita) ja sen jälkeen Miia Nuutilan ja Sanna Saarijärven nokkelaa sanailua lentoaseman shamppanjabaarissa.

Alberga teatterimenu

Parhaat ystävät vuosien takaa, Lilli ja Karkki, tapaavat sattumalta toisensa lentokentällä, toinen odotellen lomalentoa Alanyaan, toinen New Yorkin lentoa.
Ystävyys on katkennut aikuisuuden kynnyksellä ja elämä on vienyt eri suuntiin: kolmen lapsen äidiksi tai uralle ja maailmalle.

Alussa keskustelua käydään enemmän yleisön kanssa, toisiaan hiukan kyräillen, kommentoiden hauskasti toisen kissakuvia Facebookissa ja toisen työpainotteista Twitter-viestintää: ajan hermolla ollaan.

Shampanjabaarissa päästään kuitenkin jo muisteloihin ja yhden pöydän ympärille rakentuva minikokoinen näyttämö vaihtuu muutamalla asusteella, hiuspannalla tai sifonkihuivilla lapsuuteen ja nuoruuteen ja nousuhumalassa lauluun ”Meillä on täydellinen elämä, täynnä laulun aiheita”.

Johnny Depp
(Johnny Depp / Wikipedia)

Nuoruuden poikaystävistä siirrytään nykyisiin miesihanteisiin, joissa Usain Boltin ja Teemu Selänteen ainakin urasuuntautuneella Karkilla hakkaa Alexander Stubb mennen tullen! Vai olisiko se sittenkin, kun jätetään pois suomenruotsalaiset kuivan kesän oravat, Johnny Depp?

Lapsuuden pelottavalta virralta siirrytään nuoruuden sekoiluihin baarissa, jonne on päästy väärillä papereilla. Tässä kohtaa mieleeni nousee selvästi keltainen KY:n jäsenkortti, joka ikäkohta ei tainnut olla ihan kohdallaan :-)

Ylioppilasjuhlissa olo on jo haikea, ilmassa on eron tuntua, mutta ei ihan vielä, ensin lähdetään interrailille ja Pariisiin. Tyttöjen erilaiset luonteet korostuvat maailmalla: Karkilla on matkasuunnitelma ja tavoitteena nähdä Pariisista kaikki, vaikka sitten yöunista tinkimällä, siinä missä Lillille riittäisi viini, patonki ja juusto. Ja ehkä yksi tumma mies …

Hyvässä Nousussa Alberga

Suomen jääkiekkomestaruus lopulta erottaa parhaat ystävät, pojat ja miehet ja lapset tulevat väliin, mutta nyt, lentokentän shampanjabaarissa, skumpan noustessa jo päähän, ollaan hyvässä nousussa ja taas parhaita ystäviä: eläköön historia, ei vaan tulevaisuus!

Kaveriselfie!

Hyvässä nousussa
(Kuva Ravintola Albergan sivuilta, linkki ravintolan sivuille)

Hyvässä nousussa -näytelmä jatkaa Leppävaarassa ainakin helmikuulle asti.
Komediaa suosittelen, parhaimmillaan se olisi varmasti lapsuuden ja nuoruudenaikaisten ystävien kanssa nautittuna, mutta voi sinne puolisonkin kanssa mennä.
Teatterimenu ei nyt ehkä ole ihan ainutlaatuinen, mutta toki ihan nautittava sekin.

(Teatteriin päädyimme ajatuksena tukea kulttuuria Espoossa, ihan omalla kustannuksella :-) )

Tags from the story
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Marjo

    Ravintola Albergan teatterissa olen itsekin käynyt mutta en nyt varmaan 10 vuoteen. Kiitos tästä bloggauksesta koska ehdottomasti täytyy piipahtaa uudelleen kun tässä ihan nurkilla asuukin. Albergan esitykset ovat aiemminkin ainakin olleet hyviä ja pidän myös paikan intiimistä tunnelmasta.

  2. says: Pirkko

    Kiitos kommentista Marjo! Itse olen tavannut pitää sellaista erillistä listaa kaikista näytelmistä, jotka olen nähnyt ja siitä löytyivät nuo edelliset käyntimme, ja tosiaan, sattumalta juuri tuo 11 vuotta tuntuu meillä aina olleen väliä, joten hyvinhän Sinä tuolla ”10 vuoteen” sijoitut :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *