Tilastopäivitys 2015

Tilastot_fea

Lähestyvän vuoden vaihteen kunniaksi päivitetyt maabongauspisteet, kun joku niitä jo Afrikan matkamme aikana ehti kysymäänkin.

Muutama piste tänäkin vuonna kertyi, vaikka kuten viime syksynä totesimme, kaikkien Euroopan TCC-alueiden ja 100 itsenäisen maan jälkeen emme uusia määrällisiä tavoitteita asetakaan.

Uusia maita kertyi kuluneena vuonna 6 (Kirgisia, Kazakstan, Iran, Ruanda, Uganda ja Kenia). Näiden lisäksi myös Grönlannista sai TCC-pisteen.

Eli tilanne vuodenvaihteessa (Pirkko/Lasse):

 • itsenäiset maat: 106 / 108
 • YK:n jäsenvaltiot: 103 / 105
 • TCC-alueet: 151 / 156

MTP-pisteitäkin (Most Traveled People) vuoden mittaan kertyi sieltä täältä, mutta koska emme suhtaudu niihin kovin vakavasti, niin emme listaa niitä tässäkään yhteydessä.
TBT:n (The Best Travelled People) mukaisesti emme edes päivitä niitä kyseiseen järjestelmään.

Maat 2015
Itsenäisten maiden lukumäärän kertyminen (P)

Käydyn maan määritelmänä käytämme TCC:n määritelmää, jonka mukaan myös välilaskut huomioidaan – olihan juuri TCC 100 ensimmäinen maabongaustavoitteemme.
Jos välilaskut (Indonesia, Ukraina, Uzbekistan, Senegal) jätetään pois, niin saldomme itsenäisten maiden osalta ovat vuoden vaihteessa 102 / 104.

Maat ja TCC 2015
Maita (sininen) ja TCC-alueita (vihreä) per vuosi (P)

Ensimmäinen ”maabongausvuotemme” oli 1999 (ja tuo yksi uusi maa tuolloin Espanja). Viimeinen purjehduskesämme omalla veneellä oli 2006, eli vasta sen jälkeen matkoja ja maita per vuosi alkoi olla runsaammin. Pirkon puolen vuoden sapattivapaan matkailu painottui syksyyn 2014.
Maailmanmatkaajien toimintaan menimme mukaan toukokuussa 2012.

Ensi vuoden alustavilla hahmotelmilla uusia maita saattaisi kertyä 2-3 ja TCC-alueita näiden lisäksi ehkä pari, eli pienenevillä määrillä mennään. Uudet maat ovat nyttemmin lähes kaikki kaukana ja ToTravel-listallamme on myös paljon maita ja kaupunkeja, joissa olemme käyneet jo joskus aikaisemminkin.

Niin, niistä tavoitteista, ehkä sellainen voisi olla puolet maailman TCC-alueista, eli 162, ja vaikka vuoden 2020 alkuun mennessä :-)

(Jos lyhenteet TCC, MTP ja TBT tuntuvat oudoilta, niin lue lisää maabongauksesta täältä.)

 

 

Join the Conversation

8 Comments

 1. Meille (Karille ja minulle) tuli tänä vuonna viisi uutta itsenäistä maata (Kuuba, Kirgisia, Kazakstan, Iran ja Libanon), ja niitä meille on nyt kertynyt 137 (YK-maita 134). Maita olemme keränneet vuodesta 1982 lähtien. TCC-alueita meillä on nyt 187, MTP-alueita 360 ja TBT-alueita 431. Noin viiden vuoden tavoitteitamme ovat 150 maata, 200 TCC-aluetta, 400 MTP-aluetta ja 500 TBT-aluetta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kaima! Noilla teidän saldoilla kasvattaminen on jo haastavaa, 13 maata 5 vuodessa tarkoittaa 2-3 maata vuodessa ja kovin läheltä niitä ei enää teillekään taida löytyä.

 2. says: Pirkko

  Kiitos Teea! Tässä oli näitä numeroita, ”pitänee” vielä koota vuoden reissuista muutakin kuin numeroita sisältävä yhteenveto, tässä jonain päivänä …

 3. Mielenkiintoista luettavaa!

  Olen tainnut ennenkin jo mainita jossain kommentissa, että tuo TCC-määritelmä käydyissä maissa on vähän niin ja näin. Jos joku kokee käyneensä Suomessa välilaskulla Helsingissä, niin toki hänelle sen ilon suon. Mutta kyllä silloin kyseinen ihminen valehtelee vain itselleen, ja ainoastaan sillä on merkitystä- ei sillä mitä sanoo muille. Tietysti jos joku käy lentokentältä kaksi tuntia pikaisesti ostoksilla Jumbossa, niin voiko silloin sanoa käyneensä yhtään sen enempää Suomessa? Mielestäni voi, on joutunut jo jotain sen eteen tekemään, kuin vaihtamalla konetta terminaalissa. Mutta nämä on näitä ikuisuisuuskysymyksiä, ja suurin osa maabongareista tosiaan haluaa tutustua itse maahan eikä lentokenttään. Teillähän 106:sta vain neljä on näitä ”lentokenttävaltioita”, joten kokonaismäärä valtioista on varsin kunnioitettava!

  Sinänsä ajankohtainen postaus, koska liittyy tämän viikon omaan postaukseeni. Eli Meriharakan sivustolle on linkitys tulossa :-)

  Hyvää ja matkarikasta vuotta sinulle Pirkko!

 4. says: Pirkko

  Kiitos Rami!
  Onhan tämä TCC:n sääntö usein kummastusta herättävä, mutta kun noissa(kin) porukoissa olemme aktiivisia, niin olemme siellä sitten heidän säännöillään.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *