Helmikuun kuva – Saint Sophia Kiova

Ok, tunnustus heti alkuun. Tämä kuva ei ole helmikuulta, vaan tammikuulta. Mutta koska viikonloppureissumme Kiovaan päättyy vasta tänään helmikuussa, niin tämä voisi olla helmikuulta.

Maabongausharrastuksen myötä uusiin paikkoihin meneminen jää selvästikin päälle. Ehdotin Lasselle alkuvuodesta viikonloppumatkaa jonnekin pe-ma aikataululla ja tarjosin muutamaa vaihtoehtoa, joista hän valitsi sitten ainoan kaupungin, jossa emme olleet ennen käyneet, eli Kiovan.

Ajatuksissamme oli laiskasti kaupunkiloma, joten laadimme Kiovaa varten vain Top 5 -listan, joka osoittautuikin oikein sopivaksi kahdelle päivälle.

Listamme oli:

 • Kiev Pecherska Lavra (Unesco)
 • Saint Sophia (Unesco)
 • Maiden-aukio
 • Rodina Mat (Motherland)
 • St Volodomyr

ja taklasimme sen kokonaan ja lisäksi tallustelimme pätkän Knreschchatyk-katua (pääkatua), ajoimme funikulaarilla ja metrolla ja nautimme Kievin kanaa Podilin historiallisessa kaupunginosassa hotellimme lähistöllä.

Mutta, lisää Kiovasta vähän myöhemmin ja takaisin helmikuun matkoihin. Helmikuu, kuten tammikuukaan, ei ole vielä ihan parasta aikaa matkustaa Euroopassa, joten helmikuulle sijoittuneita matkojamme ovat esimerkiksi viime vuonna tekemämme Willi Länsi -kierros Yhdysvaltojen länsiosissa tai jo monta vuotta sitten tekemämme safarimatka Tansaniaan.

Tälle helmikuulle ei tätä vielä hiukan helmikuullekin ulottuneen Kiovan matkan lisäksi ole matkoja suunnitteilla. Seuraavaksi lähdemme maaliskuussa Algeriaan ja passimmekin ovat käytännössä siihen asti viisuminhakumatkalla Tukholmassa.

(Jos haluaisit tuon kalenteri kuvan taustakuvaksi omalle tietokoneellesi, paina kuvassa hiiren vasenta näppäintä ja valitse Aseta taustakuvaksi tai Set as desktop background. Tai jos haluat tehdä omasta kuvastasi taustakuvan kalenterilla, niin voit tehdä sen tällä työkalulla.)

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Join the Conversation

3 Comments

 1. says: Esa | Reissuesan matkablogi

  Onko teillä käytössä kaksoispassit tai henkilökortit siltä varalta, että pitää päästä ulkomaille sinä aikana kun passit ovat viisuminhakumatkalla?

 2. says: Pirkko

  Toistaiseksi viisumeja vaativia reissuja on ollut sen verran harvakseltaan, että passit ovat ehtineet ”hakea” viisumit siinä välillä. Tiukin taisi olla viime keväänä kun Lissabonin viikonloppureissun ja Kazakstanin matkan väliin jäi vain viikko, mutta kun olimme etukäteen varmistaneet lähetystöstä, että tuossa ajassa ehtii, niin hyvin sekin meni. Minulla on kuvallinen henkkarikin, Lasse ei ole viitsinyt hakea. Jos työmatkasyystä tarvitsisi toisen passin, niin sitten sen hakisin.

  1. says: Esa | Reissuesan matkablogi

   Itse kävin tänään tekemässä henkilökorttihakemuksen, koska haen lähiaikoina Venäjän viisumia. Kaksoispassia en voinut hakea, koska sitä varten tarvitsisi työnantajan todistuksen työmatkasta.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.